Novi selektor "orlića" obećao: Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal i na rezultat

09.11.2023

20:30

0

Autor: D. P.

Vodio omladince do vrha Evrope 2013. godine

Novi selektor "orlića" obećao: Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal i na rezultat
Copyright fss.rs

Dosadašnji pomoćnik selektora Dragana Stojkovića Piksija preuzeo je dužnost selektor mlade reprezentacije (U21) Srbije.

Ljubinko Drulović je od danas zvanično stupio na dužnost a mala promocija obaveljan je u prisustvu direktora sportskog sektora FSS Miroslava Tanjge i direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića.

Tanjga: Imamo šanse za EP!

- Da, želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije - rekao je Miroslav Tanjga.

Nije bilo lako povući tako radikalan potez u jeku kvalifikacija?

- Tako se, rekao bih, namestilo. Dušan Đorđević je prvi povukao potez, jer posle jednog takvog poraza, mi kao fudbalska zemlja, nacija koja uvek ima velika očekivanja, moramo da razmišljamo o budućnosti. Ovo je, dakle, iznuđen potez, imamo još šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dalje idemo sa jednom velikom željom, nadom da ćemo to i ostvariti.

Ljubinko Drulović je ostvario veliki rezultat sa omladinskom selekcijom Srbije, osvojio je Evropu 2013. godine i zato mišljenje da je u ovom trenutku pravi čovek na pravom mestu.

MN Press
Ljubinko Drulović

Drulović: Veliki izazov!

- Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije - Drulović.

I pored poraza na Ostrvu, ima vremena za popravni, osvojeno je šest bodova iz tri meča, sledi revanš sa Englezima?

- Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo.

Debi na klupi biće protiv Engleske?

- Neke stvari ćemo popraviti, sigurno ćemo izgledati mnogo bolje. Dosta igrača poznajem, neke i iz A reprezentacije gde sam sarađivao sa selektorom Draganom Stojkovićem. Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal, ali i na rezultat. Važno je da pobeđujemo da bi mogli da dočekamo finiš kvalifikacija sa šansama da se nađemo na Prvenstvu Evrope

Kao član stručnog štaba A selekcije, novi selektor mlade selekcije imao je prilike da upozna Mitrovića, Lučića, Mihajla Ilića…

- Oni su okosnica mlade reprezentacije, bili su na spisku A tima, a ovo je njihova velika šansa da ukoliko dobro igraju za mladu da se izbore za status u A timu, možda i sastav koji će ići na Prvenstvo Evrope u Nemačku. Selektor Stojković je „otvoren“ po pitanju tog mladog kadra, ali pre svega momci moraju da zasluže poziv za A tim, dobrim igrama u mladoj selekciji

Titula prvaka Evrope sa omladinskom selekcijom u Litvaniji govori da umete sa decom…

- Nisu to deca, za tu generaciju sam ponosan, jer su mnogi od njih sada A reprezentativci, Mitrović, Sergej, Rajković, Gaćinović, Veljković…mnogo ih je, nekog da ne zaboravim. Deset godina posle trog uspeha vraćam se da radikm sa jednom mlađom selekcijom, možda sve to ima neki značaj i poruku.

Promo/FSS
Lazetić, Damjanović i Luković

Lazetić: Hvala, Druloviću!

Direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić, veruje da će novi selektor mlade reprezentacije doneti mnogo svojim autoritetom, znanjem, velikim iskustvom…

- Specifičan je trenutak. Ja bih se zahvalio Ljubinku Druloviću koji je pristao da se vrati tamo gde je upisao svoje ime i prezime zlatnim slovima. On je već radio u mlađim selekcijama, bio je prvak Evrope sa jednom zlatnom generacijom koja je danas nosioc u A timu kod selektora Dragana Stojkovića. Tako da ima to neophodno iskustvo koje je potrebno, ima iza sebe i fantastičnu igračku karijeru. Poznaje sistem FSS i ja bih mu se zahvalio što je u ovom specifičnom trenutku, specifičnom figurativno, jer se i dalje nalazimo na dobroj poziciji, imamo isti broj bodova kao Engleska, ali se desio taj katastrofalan poraz od Engleske, pa je selektor Đorđević podneo ostavku…Imali smo petnaestak dana da reagujemo, ponavljam jako sam zadovoljan što je Drulović prihvatio funkciju i ja mu želim da bude uspešan približno kao što je bio u mandatu selektora omladinske reprezentacije“ ističe Nikola Lazetić.

Teška je grupa, ali imamo šest bodova iz tri utakmice?

- Grupa je teška, bili smo i prošli put u grupi sa Ukrajinom i znamo kakav kvalitet poseduju. Zbog rata koji je u Ukrajini, dosta vremena su zajedno, nekad i više od mesec dana, tako da su zaista ozbiljna ekipa koja je savladala i Englesku. Grupa jeste teška, ali mi ćemo tražiti našu šansu, nadam se da će Drulović postaviti stvari kao kad je ranije radio sa mlađim kategorijama, da će autoritetom, znanjem i velikim iskustvom koje ima i iz A tima, ostvariti zajedničke želje. Ono što je takođe veoma važno, a želim da naglasim, jeste da mlada reprezentacija za ove tri godine koliko sam ja u savezu, ima tesnu saradnju sa A timom. Sve što se do sada radilo u mladoj reprezentaciji, radilo se uz neophodan amin  i saglasnost selektora Stojkovića, direktora Stojanovića  i Nenada Bjekovića koji su usko vezani za A tim. Sada je za selektora mlade došao čovek koji je radio sa njima, a mi smo uvek imali četiri, pet igrača koji su se nalazili i na spisku A tima. Dešavalo se da selektor Stojković pozove nekog u A tim, a onda ih prosledi mladoj selekciji, tako da je neophodno da selektor mlade reprezentacije ima dobar kontakt i saradnju sa selektorom A tima - zaključio je Nikola Lazetić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike