Srbijo, oprez! Crna Gora ide na pobedu u Mađarskoj: "Gledaćemo i Srbe, svašta može da se desi u fudbalu"

17.11.2023

06:47

0

Ništa još nije gotovo za "orlove", ne sme se protivnik potceniti

Srbijo, oprez! Crna Gora ide na pobedu u Mađarskoj: "Gledaćemo i Srbe, svašta može da se desi u fudbalu"
Stevan Jovetić - Copyright MN Press

Crna Gora je rutinski pobedila Litvaniju i sačuvala sebi šansu da će se plasirati na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine.

Da bi se to desilo, potrebno je da u poslednjem kolu pobedila lidera Mađarsku, koja je već obezbedila plasman i da Srbija izgubi od Bugarske u Leskovcu.

Mađarska je prva na tabeli sa 15 bodova, Srbija je druga sa 13, a Crna Gora je na trećoj poziciji sa 11. Litvanija je četvrta sa šest bodova, dok je Bugarska poslednja sa tri.

Nije lako, ali selektor Crne Gore Miodrag Radulović kaže da će njegov tim ići na pobedu protiv Mađarske oba meča igraju se u nedelju od 15 sati.

- Moram da budem zadovoljan nakon ovakve partije. Rekli smo da je plan da osvojimo što više bodova, da dođemo do dve pobede. Prvi deo smo ispunili, drugi će biti teži protiv Mađarske. Stvorili smo mnogo šansi, Litvaniji nismo dozvolili nijednu, a imali smo problema sa izostancima igrača.

On je istakao da je Crna Gora šansu za plasman na EP propustila protiv Litvanije u Kaunasu.

- Svi smo pratili meč Bugarske i Mađarske, dogodilo se što se dogodilo i ostaje žal što taj duel u Budimpešti nije direktan za prolaz. Mislim da bi za ovu generaciju, koja iz meča u meč napreduje i igra ozbiljan fudbal na ozbiljnom nivou, prava nagrada bila da je taj duel na "Puškaš areni" na neki način baraž za EP. Ostaje žal, tek sada oni bodovi iz Kaunasa nose posebnu težinu, ali u fudbalu nema nazad. Okrećemo se Mađarskoj - idemo da se nadigravamo, da odigramo kao što smo i u Podgorici i da pokušamo da pobedimo.

Kapiten Crne Gore Stevan Jovetić dao je gol i zabeležio asistenciju.

- Ušli u meč kako treba, imali šanse. Brzo smo u nastavku dali drugi gol, stvorili još 2-3 šanse i priveli meč kraju. Svi su dali sve od sebe, ginuli za ovaj dres. Odbrana je bila izuzetna, napred smo odradili svi posao... Prijatno sam iznenađen. Sada nam ostaje taj meč u Mađarskoj, kao i duel Srbije i Bugarske u kojem može svašta da bude. Srbima je i bod dovoljan, ali može svašta da se dogodi, jer je fudbal čudna igra. A možda se i Bugarima vrati za sve golove što su primili u sudijskoj nadoknadi - zaključio je Jovetić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike