Zvezdi je dao gol, a sada je spreman i za Srbiju! Želim da pobeđujem

14.11.2023

13:47

0

Autor: D. N.

"Orlovi" će gostovati Belgiji u prijateljskoj utakmici

Zvezdi je dao gol, a sada je spreman i za Srbiju! Želim da pobeđujem
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije biće gost Belgiji u prijateljskoj utakmici. Našem nacionalnom timu će sutrašnji duel (20.45, TV Arena sport) biti poslednja i veoma kvalitetna provera pred poslednju kvalifikacionu utakmicu za EURO 2024, sa Bugarima u nedelju.

"Crveni đavoli" su vodeći tim u grupi i ispred su Austrije sa bodom više. Svi ostali konkurenti su daleko iza.

- Srbija je dobar tim. Čak i kada pravi izmene, ne gubi mnogo na kvalitetu. Iako im je potreban samo bod protiv Bugarske da bi se kvalifikovali, uveren sam da će se pokazati u najboljem svetlu protiv nas. Želim da sa dobrim osećajem izađemo posle utakmice. Po mogućnosti sa pozitivnim rezultatom. Iako je prijateljska, hoćemo pobedu - rekao je selektor Belgije Domeniko Tedesko koji ima "slatke muke" u izboru napadača.

 

 

- Openda je u sjajnoj formi, ali to je već bio slučaj i kada je igrao za Lans. Isto važi za Lukakua. Odlično je što su u dobroj formi pa možemo da biramo između različitih sistema. Možemo da igramo i sa dvojicom napadača - kazao je Tedesko, a duel sa "orlovima" najavio je i Lois Openda koji je nedavno bio u Beogradu, kada je Lajpcig gostovao Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona.

Tada je bio i strelac.

- To što sam ovde na konferenciji za medije uopšte ne znači da ću sutra početi. Videćemo… Mogu da igram sam u špicu ili u tandemu sa Lukakuom. Već smo igrali zajedno protiv Austrije i ne mislim da je to loše izgledalo iako sam zamenjen posle pola sata.

Svejedno mi je da li igramo sa jednim ili dvojicom napadača sve dok pobeđujemo. Želim da budem deo pobedničke generacije. Zato moram da budem dobar u klubu kako bih zadržao mesto u nacionalnom timu - rekao je Openda koji je dobio i pitanje o utakmici sa Švedskom koja je ostala u senci tragedije.

- To je bio tužan momenat ali ne želimo više da razmišljamo o tim dešavanjima. Meč protiv Srbije je prvi važan na putu priprema za EURO - zaključio je ofanzivac Belgije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike