Srpski napadač veruje da se vraća jači nego ikad: Nije me slomilo ni to kada nisam mogao da dignem čašu

14.08.2021

09:38

0

Slobodan Tedić u dogovoru sa Mančester sitijem igraće i sledeću sezonu u Cvoleu

Srpski napadač veruje da se vraća jači nego ikad: Nije me slomilo ni to kada nisam mogao da dignem čašu
Copyright Profimedia

Mladi srpski reprezentativac Slobodan Tedić odlučio je da još jednu godinu provede na istom mestu – holandskom Cvoleu. Tu odluku doneo je u dogovoru sa Mančester sitijem iz dva razloga. Prvog, da ne bi gubio vreme na prilagođavanje na novu sredinu i drugog, jer oseća dužnost da se zahvali navijačima Cvolea za podršku u prošloj sezoni koja je bila za zaborav.

Tedić podseća šta ga je sve snašlo na prvoj stepenici u profesionalnoj karijeri van Srbije: čekanje na radnu dozvolu od holandskih vlasti, pa pauza zbog povrede skočnog zgloba, koronavirus i za kraj slomljeno plućno krilo, zbog čega tri mseca nije mogao da trenira i igra.

Printscreen/Instagram/tedic_9

Mladi Srbin koji je u Mančester siti stigao iz Čukaričkog kaže da je tokom prošle sezone ispucao sve moguće malere i za ovu godinu.

Strašno je bilo kod povrede pluća. I ne samo zato što sam bio u bolnici. Ili bol koji sam imao. Najgore je bilo to što jednostavno više nisam mogao ništa da radim, čak ni da podignem običnu šolju – priča Tedić i nastavlja:

– Ne, nikada nisam imao osećaj da me hvata panika od svega toga. Čak i kada sam nedeljama morao da ležim mirno. Uvek sam verovao da će sve biti u redu. Samo ne znaš kada ćeš moći ponovo da hodaš. I to me je činilo tako frustriranim.

Prošlu sezonu je po povratku obeležio sa dva gola.

Printscreen/youtube/FC EMMEN

– Bilo je jako teško. Morao sam da se naviknem na sve te velike štopere koji su mi stalno visili za vrat.Pričao sam sa svojim menadžerom šta bi bilo najbolje da radim- još jedan godina u Cvoleu ili da idem dalje, drugi klub i nova zemlja. Ostao sam, to je bilo najbolje za mene. Navijači Cvolea još nisu videli pravog Slobodana Tedića, a nakon podrške koju sam dobijao od njih, nije mi se išlo odavde. Zato sam u konsultacijama sa Mančester sitijem rešio da ostanem i to je bilo najbolje za sve strane.

Profimedia

Centarfor mlade reprezentacije Srbije želi da u sledećoj sezoni postigne deset golova.

– Kao napadač morate da imate cilj. A deset je lep broj. Znam da je prilično opasno tako pričati, jer kasnije vam to naravno može biti poturano pod nos. Ne brinem. Zapravo, volim kada osećam pritisak. Tada ću igrati bolji fudbal.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike