Sramno licemerje zapadnih medija: Novaka razapinjali zbog izjave, ali Britanka sve to isto govori bez posledica

14.08.2021

09:18 >> 09:20

0

Naravno, u pitanju su vakcine

Sramno licemerje zapadnih medija: Novaka razapinjali zbog izjave, ali Britanka sve to isto govori bez posledica
Copyright Tanjug/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP/MN Press

Dvostruki aršini, vađenje reči iz konteksta, podmetanje i besramni pokušaji da se na svaki način ocrni Novak Đoković u zapadnim medijima nisu nikakva novost. To odavno više nije vest, iako ga neki brane, ali ipak nekako uvek začudi kada se suočimo sa time.

Najbolji teniser sveta je “razapet” u zapadnim medijima kada je proletos javno rekao da ne želi da se javno izjašnjava o vakcinama protiv koronavirusa, rekavši da o njima treba da pričaju lekari, a ne teniseri. Srbin je tada naglasio da ne želi da učestvuje u toj priči, ali je istakao da mu je drago što postoji izbor oko vakcina, pogotovo u Srbiji.

Pročitajte još:

Nakon toga su se nastavila sramna vređanja Đokovića, davani su mu ružni nadimci i mediji su ga pljuvali. Ali, Novak je posle toga osvojio Rolan Garos, pa Vimbldon, a na Olimpijskim igrama u Tokiju se videlo koliko ga njegove kolege-sportisti obožavaju, za razliku od “medija” iz njihovih zemalja.

Sada ponovo možemo da vidimo licemerje britanske štampe na delu. Tamošnja najbolja teniserka, Džoana Konta dala je izjavu koja je jako slična Novakovoj, ali su je mediji preneli najnormalnije.

Konta je pauzirala dva meseca zbog korone, propustila je Vimbldon i Olimpijske igre pre nego što se vratila na teren. Upitana za vakcine, ona je odgovorila:

– Apsolutno nisam protiv, definitivno. Jasno je da ne treba odmah da se vakcinišem. Mislim da će mi to dati vremena da vidim kako je svet, kako se sve razvija i onda ću doneti ličnu odluku o svemu – rekla je Konta.

Mediji su to preneli najnormalnije, naslovi su se kretali od “Konta donosi ličnu odluku o vakcinama” do “Konta je osećala čitav niz simptoma”, ali nije bilo ni blizu podmetanja kao što se to radi Novaku Đokoviću.

Printscreen/Mirror

Važno je ne biti iz Srbije, zar ne?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike