U Partizanu je alarm uvek upaljen! Duljaj upozorio i da ne dođu crni dani srpskom fudbalu!

11.11.2023

16:21

0

Autor: D. N.

Šef struke crno-belih dodao da ima i kadrovskih problema uoči meča sa Čukaričkim

U Partizanu je alarm uvek upaljen! Duljaj upozorio i da ne dođu crni dani srpskom fudbalu!
Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Crno-beli protiv belo-crnih. Sutra od 19 časova (Premium 1 TV Arena sport) na stadionu u Humskoj nas očekuje utakmica 15. kola Superlige između Partizana i Čukaričkog. Trenutni lider na tabeli i sutrašnji domaćin je u seriji pobeda, a mali gradski derbi najavio je i Igor Duljaj.

- Jedan od najvažnijih mečeva, iz prostog razloga jer sledi pauza (zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za EP). Važno je da igrači moraju da razmišljaju samo o utakmici, a ne šta sledi posle toga. Čukarički je imao težak meč protiv Fiorentine, imaju broj igrača koji su iz nekog razloga nisu igrali i verujem da će biti sasvim drugačiji protiv nas. Maksimalan respekt za njih, predstavljaju nas u Evropi - kazao je šef struke crno-belih kome je postavljeno pitanje, da li je u Čukaričkom "upaljen alarm" zbog loših rezultata.

Printscreen/YouTube/FK Partizan
 

Priznao je i da je u Humskoj tako.

- I kod nas je za svaki meč upaljen alarm. To što su imali negativne rezultate, to dodatno može da nas natera da budemo oprezniji. Igramo kod kuće i ovog puta pozivam ljude na istoku i zapadu da ih bude što više, a siguran sam da će jednog dana, kad dođe to vreme, da ćemo biti još jači kada jug bude pun.

Duljaj je takođe priznao i da ima i određene kadrovske probleme. Reč je o golmanima, a Gajas Zahid i Severina su roviti.

- Aca Jovanović neće biti na treningu ni danas, ima temperaturu, Stevanović je kažnjen sa jednom utakmicom neigranja, i mladi golman Radulaški koji je bio sa omladincima takođe ima temperaturu i to mi je najveći problem. Ko će uopšte da brani. Kada je u pitanju Jovanović, mnogo nam znači. Momak koji je stabila i veliki profesionalac, utiče pozitivno na ekipu. Partizan dugo nije imao takvog golmana i reprezentacija može da računa na takvog kao što je Jovanović.

Strateg crno-belih takođe je dobio i pitanje, da prokomentariše to što je Partizan jedini srpski klub koji je ove sezone pobedio u Evropi.

- Ako se budemo hvalili da smo jedini tim koji je pobedio, onda smo tu gde jesmo. To ne može da bude pohvala za srpski fudbal, ja navijam za naše klubove kad predstvaljaju našu zemlju jer su nam bodovi jako važni. Ako se budemo ponosili da smo samo mi pobedili, crno se piše i nama i srpskom fudbalu. Nisam ponosan na tu činjenicu, navijam da naši klubovi osvoje što više bodova.

Printscreen/YouTube/FK Partizan
 

Potrebne su korenite promene. Treba da pitate igračima koji igraju u velikom klubovima, a koji su bili u Zvezdi, Partizanu i Čukaričkom. Imaju iskustva kako se radi ovde, a kako na zapadu. Oni će dati odgovor. Radili su ovde i trenirali, to isto rade i preko. Oni su ti koji mogu da kažu kako se ovde radi, počevši od načina ishrane, ponašanja, kombinacija u klubovima, tate, mame, koverte... Da li to postoji tamo. Pa, ne postoji - zaključio je Duljaj.

 

Superliga, 15. kolo

Petak:

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1

Subota:

Radnički 1923 - Voždovac 3:0

(Vidakov 3,19, 73)

Radnik - Napredak 16.00 

Železničar - Crvena zvezda 18.00

IMT - Mladost 18.30

Nedelja:

Javor - Spartak 16.30

Partizan - Čukarički 19.00 

TSC - Vojvodina 19.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike