Zvezda i izgubila i pokisla! Lajpcig ponovo slavio, crveno-belima ostala još samo jedna šansa za evropsko proleće! (FOTO/VIDEO)

07.11.2023

22:55

0

Ekipa Baraka Bahara ostala na jednom bodu uoči važnog meča

Zvezda i izgubila i pokisla! Lajpcig ponovo slavio, crveno-belima ostala još samo jedna šansa za evropsko proleće! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su utakmicu 4. kola Lige šampiona protiv RB Lajpciga i izgubili. Posle 3:1 u Nemačkoj, usledio je novi trijumf ekipe Marka Rozea od 2:1. Vodeći gol dat je već u osmom minutu, a bio je delo Ćavija Simonsa. Lois Openda je samo potvrdio trijumf u drugom delu igre. Počasni gol za crveno-bele bio je u stvari autogol Benjamina Henrihsa, i na kratko dao nadu navijačima na "Rajku Mitiću". Međutim, na kraju razloga za slavlje nije bilo. 

Tako su "bikovi" otišli na devet bodova, dok je prvak Srbije ostao na jednom. I naredno gostovanje, Jang Bojsu biće ključno. Naime, u drugom meču grupe Mančester siti je slavio protiv Švajcaraca (3:0). Tako da sad već imamo učesnike nokaut faze, dok će se Zvezda sa Švajcarcima boriti za to treće mesto koje garantuje proleće, ali u Ligi Evropi. 

Ukratko, prvo poluvreme crveno-belih bilo je veoma loše, a prednost je mogla da bude i ubedljivija. U drugom, na početku domaćin je bio opasniji i više pretio Lajpcigu. Donekle je popravio utisak, ali se ipak pokazalo da je početni kapital sačuvan. Bilo je izglednih šansi pred golom Nemaca, ali je nedostajala završnica. Pa ni taj gol, kojim je Lajpcig častio srpskog šampiona nije bio dovoljan.   

Šef struke crveno-belih Barak Bahar od prvog minuta izveo je sledeći sastav: Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić, Lučić i Kraso. Uvodni minuti proticali su pred Zvezdinim golom, a na tribinama se i dalje "presijavala" koreografija navijača. I inicijativa se isplatila, pošto je na 7:45 na semaforu bilo već 0:1. Ćavi Simons je sa leve strane plasirao loptu u dalji ugao Omrija Glazera. Pogodio je malu mrežu i idealan početak za Nemce, a katastrofalan za prvaka Srbije. 

U nastavku, pokušavala je Zvezda preko desnog boka, a u 16. minutu, posle centaršuta Srđana Mijailovića (dobio rano žuti karton) Mirko Ivanić je uklizao, ali u prazno. Golman Janis Blasvih je bio brži. U 22. minutu, opet Mijailović, do Gelora Kange koji je iznudio prekršaj, maltene uz aut liniju. I prvo uzbuđenje pred golom Nemaca, ali se u presudnom trenutku Mirko Ivanić okliznuo. Mada i da je pogodio, gol bi bio poništen zbog ofsajda. Samo minut kasnije, Benjamin Šeško je posle prodora sa leve strane pogodio spoljni deo mreže. Nije mnogo prošlo ni do drugog pokušaja Slovenca koji je mogao i da se namesti, i šutira pored gola Glazera.

Akcije Lajpciga su uglavnom išle preko levog boka, dok na drugoj strani lopta nikako nije stizala do Žan Filipa Krasoa. Napadač se u jednom trenutku vratio na svoju polovinu, što ga je koštalo i žutog kartona. Italijan Danijele Orsato se bez mnogo promišljanja uhvatio za džep. A promaja je i dalje duvala po toj levoj strani Nemaca, pa su se u 30. minutu čuli i prvi zvižduci. Razlog mnogo grešaka i mnogo slobodnog prostora za goste. 

U tim trenucima je upadalo u oči i da su se Zvezdini igrači previše klizali, ali i da su igrači Lajpciga počeli da "kradu" vreme, odnosno da su posle startova previše bili na travi. Kao da je reč o ekipi iz neke druge zemlje, a ne iz Nemačke. 

Onda u poslednjim trenucima prvog poluvremena, uzbuđenje na maksimumu. Prvo je Milan Rodić poklonio loptu Loisu Opendi, ali je Glazer ipak u svoju korist rešio situaciju jedan na jedan. Usledila je kontra, istrčao je Osman Bukari, ali nije bio efikasan u samoj završnici. Odmah zatim, moglo je da bude i 2:0 za Nemce. Kapitena Aleksandra Dragovića po levoj strani je pretrčao Openda posle lošeg poteza Krasoa, našao Emila Forsberga u srcu kaznenog. Ali kapiten gostiju nije kaznio rivala. Šutirao je pored gola.

Pošto je Lajpcig mogao da bude i ubedljiviji, na poluvremenu zvižduci su ispratili igrače u svlačionicu.  

"Samo hrabro i bez straha", pisalo je na severnoj tribini na početku drugog poluvremena. Umesto dvojice sa žutim kartonima, Mijailovića i Krasoa ušli su Kosta Nedeljković i Šerif Ndijae. I na terenu je bilo ponovo veoma zanimljivo, a igrači Bahara su "poslušali" navijače. Prvo je Ndiaje ušao u kazneni, ali je onda i preterao u driblinzima. U narednom napadu Ivanić je bio taj koji je prošao po desnoj strani, ali bez uspeha. Samo minut kasnije, Šeško je prvo pogodio stativu, a zatim sa nekoliko metara prebacio gol Glazera. I tada je imala Zvezda sreće, s tim da je u narednom napadu pas Lučića sa desne strane presečen. I tako otklonjena velika opasnost. 

U 52. minutu, još jedan igrač Zvezde dobio je žuti karton, Mirko Ivanić. Ali je Orsato do tada javno opomenuo i dvojicu gostujućih igrača i nastavio u "istom stilu" kada je reč o kartonima. Od 60. minuta, igrači su imali još jednog protivnika, a to je bio jak pljusak. Od 68. minuta, umesto Ivanića zaigrao je Piter Olajinka, pošto više nije imalo šta da se izgubi.

Samo minut posle žutog kartona, za Lučića. Blasvih je u samo nekoliko sekundi dva puta izašao kao pobednik. Prvo je iz neposredne blizine odbranio Olajinki, a zatim i Ndijaeu iz popravnog. Usledila je kazna u vidu Opende koji je pogodio mrežu Glazera. 

Bahar je ponovo izveo "požutelog" igrača, pa je Lučića u 78. minutu zamenio mladi Jovan Mijatović. Od 81. minuta, Zvezda je opet bila u igri, zahvaljujući autgolu Benjamina Henrihsa. U 85. minutu, Bahar je uveo poslednjeg aduta, Aleksandra Kataija (umesto Rodića), koji je ovih dana imao problema sa stomačnim virusom. U 89. minutu, Kanga se oprobao sa 20-ak metara, ali lopta je otišla preko gola.

U sudijskoj nadoknadi od četiri minuta, bilo je još gužve ispred gola Lajpciga. Čak je i Glazer išao u kazneni, ali se domaćin odbranio. Tražili su crveno-beli i penal, a Olajinka je dobio žuti karton zbog prigovora.

Blog uživo

DRUGO POLUVREME

90+2. MINUT - Kakva šansa za Zvezdu. Olajinka je šutirao iskosa sa leve strane sa šest, sedam metara, ali je Blasvih sjajno intervenisao.

90. MINUT - Karvaljo je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Glazer paradom sačuvao mrežu. Igraće se još četiri minuta.

84. MINUT - Dvostruka promena kod gostiju, Kampl menja Šlagera, a Zajvald Hajdaru. U Zvezdi Katai je na terenu umesto Rodića.

81. MINUT - GOOOOL! Evo nade za Zvezdu! Henriks je dao autogol! Brzo se Zvezda vraća u igru. Kanga je centrirao sa leve strane, lopta je pala u peterac, pogodila fudbalera Lajpciga i završila u mreži gostiju.

77. MINUT - GOL! Openda duplira prednost! U jeku najveće Zvezdine dominacije pukla je kontra gostiju, koju je u gol za 2:0 pretvorio brzonogi ofanzivac Nemaca. Odmah potom MIjatović je zamenio Lučića.

74. MINUT - NAJBOLJA ŠANSA ZA ZVEZDU! Olajinka je šutirao sa sedam metara iz sjajne pozicije, ali pravo u golmana gostiju. Odmah potom Simons napušta teren, menja ga Karvaljo.

73. MINUT - Žuti karton dobija i mladi Lučić.

70. MINUT - Promene na obe strane. Olajinka menja Ivanića, kod gostiju umesto Forsberga i Šeška na terenu su Baumgartner i Klosterman.

64. MINUT - Nešto mirniji period igre u smislu opasnih situacija pred oba gola, ali je jak intenzitet prisutan konstantno.

MN Press
 

56. MINUT - Lukeba dobija žuti karton posle faula nad Endiajem. U 59. minutu Henriks dobija žuti karton.

51. MINUT - STATIVA! U jeku Zvezdine inicijative Šeško pogađa stativu posle šuta sa 20-ak metara, a potom promašuje još bolju šansu jer je sa pet metara prebacio gol. Minut kasnije Ivanić dobija žuti karton.

49. MINUT - Simakan dobija žuti karton, posle čega je Zvezda izvela svoj prvi korner na meču. Bezz opasnosti za goste.

47. MINUT - Odmah uzbuđenje pred golom gostiju. Deluje da je Endiaj preterao u dribliznima, morao je da ostavi loptu za Ivanića, čiji je šut izblokiran.

MN Press
 

46. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi. Šerif i Nedeljković su na terenu umesto Krasoa i Mijailovića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Posle dva minuta nadoknade, završen je prvi deo igre. Lajpcig vodi protiv Zvezde 1:0.

MN Press
 

45+1 MINUT - Još jedan zicer za goste. Forsberg je dobio loptu na osam metara po sredini gola, bio je i on potpuno usamljen, ali je šutirao pored gola.

44. MINUT - Glazer spašava Zvezdu! Okliznuo se Rodić na desnoj strani, Openda je pokupio loptu i krenuo potpuno sam ka golu crveno-belih. Ušao je u kazneni prostor, pokušao da dribla izraelskog golmana, koji ga je pročitao i uspeo da sačuva svoju mrežu u situaciji jedan na jedan. Na drugoj strani veliku šansu odmah je imao Bukari, ali se našao u ofsajdu.

40. MINUT - Još jedan opasan napad, gostiju. Srećom po crveno-bele Hajdara je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola. Minut kasnije sa iste udaljenosti šutirao je Openda, ali se lopta odbila o Rodićeve noge i otišla pored stative.

35. MINUT - Sve češće i sve glasnije se mogu čuti zvižduci sa dela tribina Marakane. 

MN Press
 

28. MINUT - Žuti karton dobija i Kraso.

24. MINUT - I najmanji prostor koji su dobili gosti su iskoristili da zaprete. Šeško je ušao u kazneni prostor po levoj strani, šutirao je u bliži ugao Glazera, ali je pogodio spoljni deo mreže.  

MN Press
 

21. MINUT - CRVENI KARTON! Ali, ništa spektakularno on neće promeniti na terenu, pošto ga je zaradio neko sa tehničke klupe Crvene zvezde, posle kraćeg duela sa Opendom pored aut linije. 

15. MINUT - Nije rano primljeni gol demotivisao crveno-beli, naprotiv, fudbaleri srpskog prvaka sve više težište igre prebacuju na polovinu Lajpciga.

8. MINUT - GOL! Lajpcig vodi, strelac je Ćavi Simons. Previše su prostora ostavili mladom ofanzivcu, on je to iskoristio, ušao u kazneni prostor malo iskosa po levoj strani, namestio se na desetak metara i potom pogodio malu mrežu Glazerovog gola.

6. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobija Srđan Mijailović.

5. MINUT - Izašli su gosti veoma agresivno na Zvezdinu polovinu terena i u uvodu meča žestoko pritiskaju poslednju liniju crveno-belih.

MN Press
 

1. MINUT - Počeo je meč, Crvena zvezda u prvom poluvremenu napada ka golu ispod južne tribine.

- Kakvu takvu podršku večeras će na stadionu "Rajko Mitić" imati i Lajpcig, a gostima je dobrodošlica poslata i na njihovom jeziku preko semafora na južnoj tribini.

MN Press
 
MN Press
 

- Imaće Zvezda veliku podršku večeras, jasno je to samo letimičnim pogledom na gužve koje se stvaraju oko "Marakane".

SASTAVI

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Điga, Dragović, Rodić - Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić, Lučić - Kraso.

Lajpcig: Blasvih - Henriks, Sikaman, Lukeba, Raum - Simons, Hajdara, Šlager, Forsberg - Šeško, Openda.

- I Lajpcig je svojim pratiocima na društvenim mrežama otkrio delić stadiona "Rajko Mitić".

- Zvezdina svlačionica je spremna za večerašnji meč.

Meč omladinaca dva kluba, koji je počeo u 16 časova, nažalost je završen pobedom gostiju. Tako se tim Nenada Milijaša i definitivno oprostio od nade za plasman dalje.

Tokom dana, stigla je i vest da je pušten dodatni kontigent od 5.000 ulaznica, pošto je kazna UEFA ublažena. Tako da su tokom dana i Delije izdale novo saopštenje, vezano za koreografiju.

Sudija će biti Danijele Orsato iz Italije.

Utakmica će početi u 21 čas uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport. Istovremeno, igraće Mančester siti i Jang Bojs.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike