Zvezda ima novu šansu za evropsko proleće, savršena nije, ali... Sve što treba da znate o meču Lige šampiona sa Lajpcigom

07.11.2023

09:16

0

Autor: D. N.

U prethodnom meču slavili su Nemci, što je prvaka Srbije ostavilo na jednom bodu u grupi sa Mančester sitijem i Jang bojsom

Zvezda ima novu šansu za evropsko proleće, savršena nije, ali... Sve što treba da znate o meču Lige šampiona sa Lajpcigom
Copyright FK Crvena zvezda/MN Press

Ponovo će fudbaleri Crvene zvezde i RB Lajpciga (21.00, Premium 1 TV Arena sport) odmeriti snage u Ligi šampiona. U nedavnom duelu slavio je nemački tim, pa sada prvak Srbije ima priliku za revanš pred svojim navijačima.

Naravno, to neće biti lako, s obzirom na to da za protivnika ima jednog bundesligaša i to iz gornjeg doma. Iako je u prethodna dva meča izgubio, u kupu i prvenstvu, tim Marka Rozea dolazi iz jedne od liga petica. Uz to ima i šansu da eventualnom pobedom obezbedi prolaz u nokaut fazu. Uoči duela na "Rajku Mitiću", Lajpcig posle tri meča ima šest, a Zvezda jedan bod.

Naravno, i prvak Srbije će pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena kao i pomenuta dva poraza rivala. Eventualnim osvajanjem bodova bi ostao u igri za evropsko proleće, a ključno će za konačan ishod biti naredno gostovanje u Švajcarskoj.

Tako da Zvezdina šansa za osvajanjem boda ili bodova nije idealna, ali uvek postoji. Podsetimo, najveća prilika je propuštena kada su Švajcarci gostovali, ali je tada osvojen "samo" jedan bod.

U isto vreme večeras (21.00), Jang bojs će gostovati Mančester sitiju, pa je realno očekivati pobedu aktuelnog prvaka Engleske i Evrope. I bilo bi dobro da Švajcarci ne osvoje ni bod.

 

Standings provided by Sofascore

 

Sudija će biti iz Italije, Danijele Orsato, koji je već sudio Zvezdi. Bilo je to u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine, kada su se sastali Zvezda i Salcburg. Na klupi austrijskog tima tada je sedeo sadašnji šef struke Lajpciga, Roze. Taj duel završen je bez golova, a posle 2:2 u revanšu Zvezda je prvi put u istoriji otišla u Ligu šampiona.

Pomagaće mu zemljaci Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini.

U ovaj duel dva tima ulaze posle različitih učinaka u prvenstvu. Baharova ekipa je pobedila Radnik sa 3:1, dok je tim Rozea poražen od Majnca sa 2:0. Ovo će ujedno biti i okršaj drugoplasiranog tima u Superligi i petoplasiranog tima u Bundesligi.

Kada je reč o međusobnim susretima, odigran je samo jedan, ranije pomenuti. Razlog je dobro poznat, pošto je RB Lajpcig osnovan pre 14 godina.

Ovo su mogući sastavi

Evo i potencijalnih sastava.

Bahar bi mogao da izabere ovu startnu postavu, sa trojicom pozadi: Glazer, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović, Stamenić, Hvang, Ivanić, Lučić, Bukari, Ndijae (Kraso).

A Roze ovih startnih 11: Blasvih, Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum, Kampl, Šlager, Simons, Forsberg, Openda, Poulsen.

Kako je Roze rekao u najavi, definitvino neće moći da računa na Tima Vernera zbog bolesti, dok će o nastupu Jusufa Poulsena odlučiti pred samu utakmicu.

Uz Vernera, meč će preskočiti i povređeni Vili Orban i Dani Olmo.

Izjave trenera, Bahara i Rozea

- Svaka utakmica je bitna, od prve do poslednje, prosto je takva situacija. Ne plašim se ničega, jer verujem u sebe, stručni štab, igrače, kao i čitav tim. U Lajpcig smo došli da igramo našu igru, pokazali smo se, sem u prvih 20 minuta kada smo primili gol, da možemo da igramo dobro.

FK Crvena zvezda
 

Drugo poluvreme smo dobro otvorili, umalo izjednačili, ali nas ni novi primljen gol nije sputao da igramo ono čemu težimo. Pokazali smo da možemo da se borimo, iako je Lajpcig dobar tim, sa sjajnim igračima, kažnjavaju prostor, no, verujemo u sebe.

Moramo da napravimo razliku zajedno, uz pomoć publike. Ne smemo Lajpcigu da dozvolimo prostor, već da ih napadnemo i budemo hrabri. Treba nam balans između dobre odbrane i napada. Mora fokus da bude na visokom nivou i da u pravom trenutku postignemo pogodak. Nismo to uspeli u prošloj utakmici i moramo da budemo agresivniji - kazao je Bahar koji samo za Aleksandra Kataija nije mogao definitivno da potvrdi da li će da bude spreman.

U Beograd je Lajpcig stigao posle dva poraza, od Volfsburga i Majnca.

24sedam/Dušan Nikolić
 

- Nismo zadovoljni zbog prethodna dva rezultata. Ali sada imamo šansu da ispravimo stvari. To je naš cilj. Sitnice su nam nedostajale u prethodne dve utakmice, ali oni često prave veliku razliku. Moramo da nastavimo da radimo na sebi, a najbolje mesto da to učinimo je Beograd - kazao je Roze.

Podsetimo, svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 evra. Naravno, tu su i bodovi, oko kojih se sve i vrti.

Kada je reč o TV prenosu, obezbeđen je na Premiumu 1 TV Arena sport, kao i na RTS 1. Naravno, meč sa "Rajka Mitića" možete da pratite i tekstualnom prenosu na našem portalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike