Italijan kog svi Srbi dobro znaju sudi Zvezdi i Lajpcigu! Mnogo je simbolike u ovom podatku!

06.11.2023

20:25

0

Autor: G. F.

UEFA odredila da Danijele Orsato bude na centru u utorak uveče

Italijan kog svi Srbi dobro znaju sudi Zvezdi i Lajpcigu! Mnogo je simbolike u ovom podatku!
Danijele Orsato - Copyright MN Press

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je za glavnog sudiju utakmice Crvena zvezda - Lajpcig u 4. kolu Lige šampiona odredila iskusnog Italijana. Tamošnji najbolji sudija Danijele Orsato stajaće na centru stadiona Rajko Mitić u utorak (21.00).

Orsata dobro znaju svi ljubitelji fudbala u Srbiji pošto je sudio najvažniju utakmicu u skorijoj istoriji, kada su Orlovi slavili u Lisabonu i plasirali se na Mundijal u Kataru.

Mnogo je simbolike u podatku da će baš Orsato suditi ovaj meč, pošto je stajao na centru i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine, kada su se sastali Crvena zvezda i Salcburg. Na klupi austrijskog tima tada je sedeo sadašnji šef struke Lajpciga. Taj duel završen je bez golova, a posle 2:2 u revanšu Zvezda je prvi put u istoriji otišla u Ligu šampiona.

Nakon toga sudio je i meč Olimpijakos - Crvena zvezda u kom je našem timu bilo potrebno samo da ne izgubi kako bi se plasirala u Ligu Evrope.

Dosudio je Orsato po jedan penal za oba tima, Tomane je pogodio prečku za srpski tim, a El Arabi bio siguran za Olimpijakos i beogradski crveno-beli su grupnu fazu završili na poslednjem četvrtom mestu. Samim tim završili su i sa Evropom za tu sezonu.

Nadamo se da će u utorak uveče biti srećne ruke i svedočiti prvoj pobedi Zvezde u Ligi šampiona ove sezone.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike