Red Bulov trener otkrio koga nema, pa opet spomenuo tajnog pomagača, partizanovca: Želim da mu bude ugodno u Beogradu!

06.11.2023

19:19

0

Autor: D. N.

Sad je sve jasno

Red Bulov trener otkrio koga nema, pa opet spomenuo tajnog pomagača, partizanovca: Želim da mu bude ugodno u Beogradu!
Copyright 24sedam/Dušan Nikolić

Fudbaleri RB Lajpciga odradili su poslednji trening na stadionu "Rajko Mitić" pred sutrašnji duel (21.00, Arena Sport TV Premium 1) u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde.

Nemački tim je za vikend poražen u Bundesligi, ali Crvenoj zvezdi na tabeli elitnog UEFA takmičenja beži pet bodova.

Uoči sutrašnjeg meča novinarima se obratio strateg Lajpciga Marko Roze, a prisutan je bio i David Raum.

- Nećemo biti opušteni. Posle dva poraza, pokušaćemo da iskoristimo priliku - rekao je Roze i onda se osvrnuo na atmosferu koju će napraviti domaći navijači:

- Momci koji sada igraju su donekle upoznati sa sličnom atmosferom. Pokušali smo da im objasnimo da postoji posebna veza između tima i navijača. Raduju se i pate zajedno. Ne treba to da nas izludi, već da se radujemo. Moramo da se suprostavimo tome ako želimo da opstanemo - rekao je Roze.

Jedno od pitanja bilo je zašto nema strelca Tima Vernera?

- Opet pitanje za doktora Rozea - našalio se strateg "bikova" na svoj račun i objasnio da je iskusni napadač bolestan i da neće moći da igra.

24sedam/Dušan Nikolić
Marko Roze

O uspomenama na Beograd trener Lajpciga koji je vodio svojevremeno i istoimeni tim iz Salcburga, kaže:

- Svi gradovi na reci su lepi. Prijatni i dobri ljudi, uvek možete da sednete u neki kafić. Grad u kome se isplati živeti.

Ponovo se poteglo pitanje identiteta "prijatelja" koji mu je dao savete o Zvezdi pred prvi meč. Reč je o partizanovcu čiji će identitet ostati i dalje tajna.

- Taj anonimni čovek... Nije mi pomogao, i ostaće anoniman. To sam rekao i u Lajpcigu. Pošto želi i da mu i dalje bude prijatno u Beogradu, neću da otkrijem njegov identitet. Među nama će ostati tajna, mi smo veliki prijatelji - dodao je Roze, koji je već bio u Beogradu.

U avgustu, pre pet godina bilo je 0:0 (u revanšu 2;2), a igralo se bez publike na tribinama. Ipak, navijača je bilo pred stadionom.

- Gostovao sam već ovde, rezultat nije bio tako nepovoljan, kod kuće smo vodili 2:0 i na kraju smo eliminisani. To nas je veoma iznerviralo. Mnogo je veće zadovoljsto igrati pred navijačima koji su tada ostali van kapija stadiona. Pred nama je izazov, volimo fubdal između ostalog i zbog toga što su stadioni puni - kazao je Roze, a o atmosferi na stadionu pričao je i Raum.

- Jedinstven je stadion, do sada sam ga video na snimcima. Prošli smo kroz tunel, upečatljiv je, puno sam čuo, ali biće potpunio drugačije sa navijačima. Jedva čekamo. Moramo da prihvatimo da ćemo igrati u vrućoj atmosferi. Ako to uspemo neće biti problem da pobedimo - zaključio je strelac u nedavnom duelu u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike