Partizan preživeo pakao Pazara! Severinin gol presudio domaćinu već na startu utakmice!

06.11.2023

16:28

0

Autor: D. P.

Meč je bez prisustva publike zbog kazne

Partizan preživeo pakao Pazara! Severinin gol presudio domaćinu već na startu utakmice!
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana slavili su pobedu u Novom Pazaru golom Ksandera Severine u 2. minutu utakmice.

Superliga odavno nije videla takav meč kao što su odigrali crno-beli i odmaći Pazarci pred praznim tribinama njihovog stadiona!

Bilo je svega što fudbal čini neodoljivim navijačima! Igralo se otvoreno pred oba gola, ređale su se prilike, a golmani su pravili čuda!

Samo jednom, i to na početku meča, Mirković među stativama Pazaraca nije bio dobrom namešten za udarac Severine, što je na kraju odlučilo pobednika!

U svim drugim situacijama, "jedinice" su bili pravi junaci, jer ni ljubitelji fudbala sa najboljim pamćenjem ne bi mogli da se sete duela dva srpske ekipe sa toliko stvorenih šansi na obe strane terena.

Stoga nije preterano reći da je pobedu odneo srećniji i za jednu malu nijasnu spretniji tim!

Crno-beli sledeći meč igraju u subotu protiv Čukaričkog na stadionu u Humskoj!

FK Partizan
Crno-beli u Novom Pazaru slave pobedu

Iz minuta u minut

90+5. MINUT - Kraj! Tuča na kraju. Nervozni Pazarci su nasrnuli na igrače Partizana i trenera Duljaja!

90+2. MINUT - Menig u kontri! Udarac preko gola!

90. MINUT - Igraće se još pet minuta!

88. MINUT - Izlazi Saldanja, ulazi Menig!

87. MINUT - Šćepović na nabacivanje Ljajića, preko gola glavom sa oko deset metara. Ukazuje se pomoć golmanu Partizana zbog problema sa okom.

82. MINUT - Domaći traže penal, ali Milanović im pokazuje da je bio blizu i da je sve dobro video. Bio je slučajni odbitak iz neposredne blizine, ništa, uglavnom, od penala.

78. MINUT - Da je Nikolić bio sebičniji... Želeo je da proigra Zahida, a mogao je i sam da završi ovu akciju kod penala!

75. MINUT - Kakve prilike za domaće, pa ovo je čudo kako Partizan i dalje vodi! Jovanović uz malo pomoć Ilića i Markovića nekako se odoleli! Prvo Suma, pa Anan i na kraju gol-aut! Neverovatno, sve se dešavalo u petercu!

73. MINUT - Saldanja na sredini u stalnom kontaktu sa Siseom, dozvoljenom ili nedozvoljenom, sada je oboren rvačkim zahvatom. Jovanović u nastavku brani zicer Čirijaka. Dva kornera za redom sa desne strane za domaće.

69. MINUT - Pazar u konstantnom pritisku, crno-beli pokušavaju da smire ritam, ali teško zadržavaju loptu u svom posedu. Žuti dobija Belić, jer je izgubio loptu, pa pravio faul kako bi sprečio kontru. Posle toga i Sumi je pokazan žuti zbog prigovora.

63. MINUT - Izlaze Severina i Natho, ulaze Nikolić i Kalulu.

62. MINUT - Natho promašuje! Pa to je bio kao penal!

61. MINUT - Sumaaaa, Marković kao golman, paradom, ali nogama blokira ovaj pokušaj bivšeg saigrača!

60. MINUT - Ulaze Suma, Čirjak i Anan, izlaze Ergelaš, Jo i Floro.

58. MINUT - Mirković kao Jovanović na drugoj strani, sprečava siguran gol nakon šuta Zahida sa ivice kaznenog. Po zemlji i u ugao, ali se opružio golman i paradom izvadio ovaj udarac.

57. MINUT - Saldanja gaša sa oko 20 metara u situaciji kada mu desno stoji sam Antić!

55. MINUT - Sada gužva na drugoj strani, duži napad koji završava Severina, a Azemović glavom izbija u korner.

51. MINUT - Ergelaaaš! Jovanović brani ovaj šut posle sjajne asistencije Šćepovića kada je lobom prebacio celu odbranu crno-belih!

48. MINUT - Kontra koja je morala bolje da se završi za Partizan! Bez pravog udarca posle Severininog proigravanja Belića kao desnog krila i njegovog ubacivanja sa boka u želji da pronađe Saldanju.

46. MINUT - Kanute izašao, ušao Šćekić! Na drugoj strani u igri je Marko Šćepović umesto Nemanje Milojevića!

Poluvreme

Gol Severine u 2. minutu

45. MINUT - Igraće se još minut!

42. MINUT - Prelepo kombinovanje Pazara po desnom krilu gde su bili Eregelaš, Karaklajić i Ljajić, posle više od pola minute njihovog dodavanja na malom prostoru nekako je Antić otklonio opasnost ispucavanjem daleko u prostor. 

40. MINUT - Saldanjaaaa, kakav promašaj sa pet metara! Sve je završio Severina, ali Brazilac nije bio spreman da to završi boljim udarcem od onog koji je izveo...

38. MINUT - Filipović završava jednu dugu akciju centaršutem sa desnog krila unutar šesnaesterca, podmetnuo se bivši omladinac Partizana Momčilović koga je ovaj snažan udarac pogodio direktno u glavu. Odmah su ušli lekari Pazara da ukažu pomoć, čeka se korner za goste.

36. MINUT - Udarac Ljajića sa 24 metara, Jovanović hvata!

35. MINUT - Ponovo prekird za Pazar koji je obećavao. Sa desne straneu visini kaznenog, entaršut je dočekala dobro organizovana odbrana crno-belih. Pritisak domaćih se pojačava. Poslednja linija se nalazi na delu terena koji pripada Partizanu.

29. MINUT - Korner za Pazar! Ergelaš, kratko do Karaklajića, pa odbitak dolazi do Flora koji pravom bombom tera Jovanovića da boksuje taj šut.

24. MINUT - Kakva prilika za Partizan posle kornera Natha. Odbitak je došao do Kanutea koji je iz prve šutirao i pogodio jednog od Pazaraca na gol liniji. Mirković je već bio savladan... Žuti za Mirkovića zbog prigovora.

22. MINUT - Žuti za Karaklajića! Loša lopta Belića unazad za Kanutea, Senegalac je kranjim naporom stigao do nje pre desnog krila domaćih, usput je dobio i udarac, pa je sudija Milanović morao da se uhvati za karton.

21. MINUT - Odličan meč, prava je šteta što se igra bez navijača.

19. MINUT - Šansa za Saldanju i sjajni Mirković odlično reaguje paradom!

18. MINUT - Eregelaš sa oko 20 metara. Šutirao je slabijom desnom nogom, lako je branio Jovanović. Odmah posle toga sa istog mesta je probao Ljajić, ali prejako i iznad gola.

14. MINUT - Kao da smo prizvali Adema. Prva dobra prilika, Belić je zasmetao, inače bi bilo baš nezgodno za crno-bele. U nastavku Saldanja loše prima loptu na drugoj strani, bila je to odlična prilika za goste.

12. MINUT - Primetna je veća agresivnost Pazaraca, ali crno-beli su dosad bili spremni za svaki njihov pokušaj. Ljajić je i dalje dosta diskretan, nenametljiv, igra uglavnom po levoj strani ali ništa još opasno nije došlo odatle za Jovanovića.

7. MINUT - Nathov slobodnjak bio je još jedna neprijatnost za Mirkovića. Tu loptu niko nije dotakao, ali je golman ostao na svom mestu i uspeo je da je uhvati.

2. MINUT - Gooool, Severina! Jedna dubinska lopta od Filipovića preskočila je defanzivnog veznog igrača Novog Pazara, došla je do Severine koji je odlično povukao, driblingom se oslobodio prvog čuvara i onda sa oko 17 metara pogodio suprotni ugao Mirkovićevog gola!

1. MINUT - Počeo je meč! Prvi su sa centra krenuli domaći!

Poznati su i starteri:

Novi Pazar: Mirković, Lazić, Azemović, Sise, Floro, Momčilović, Đinho, Ergelaš, Milojević, Ljajić, Karaklajić.

Partizan: Jovanović, Filipović, Marković, Ilić, Antić, Kanute, Belić, Severina, Natho, Zahid, Saldanja.

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana otvaraju današnji program 14. kola Superlige. Meč u Pazaru se igra bez prisustva publike, zbog kazne izrečene domaćinu.

Duel domaćina koji je na sedmom mestu i zahuktalih crno-belih obeležiće i nastup trojice nekadašnjih partizanovaca, Adema Ljajića, Marka Šćepoviča i Sejdube Sume.

 

Blog uživo

Prinstcreen/Superliga Srbije
 

 

Glavni sudija je Miloš Milanović.

Superliga, 14. kolo:

Subota:

Crvena zvezda - Radnik 3:1

(Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90p - Tomašević 70)

Nedelja:

Vojvodina - Železničar 2:2

(Milosavljević 12, Vukanović 14 - Šušnjar 63, Lakićević 76)

Čukarički - TSC 0:2

(Ćirković 23, Cvetković 83)

Voždovac - Radnički Niš 1:1

(Burmaz 32 - Petrov 43)

Ponedeljak:

15.00 Novi Pazar - Partizan

17.00 Spartak Subotica - Radnički 1923

18.30 Napredak - IMT

19.00 Mladost Lučani - Javor

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike