Partizan ide dalje: Crno-beli slavili na "Draganu Džajiću", Nikolić srušio Ubljane na asistenciju Zahida!

01.11.2023

14:53

0

Autor: D. P.

Ubljane predvodi Ivan Radovanović, bivši igrač Partizana

Partizan ide dalje: Crno-beli slavili na "Draganu Džajiću", Nikolić srušio Ubljane na asistenciju Zahida!
Fudblaeri Partizana - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana prošli su u osminu finala Kupa Srbije nakon što su pobedili na stadionu "Dragan Džajić" na Ubu ekipu Jedinstva rezultatom 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je Nemanja Nikolić u 54. minutu posle dodavanja Gajasa Zahida.

Pokušao je Igor Duljaj da odmori nekoliko fudbalera iz standardne postave, ali kada je posle prvih 45 minuta igre video da u svemu dobro viđenom ipak nedostaje završni pas, pa i realizacija, vratio se opciji sa Zahidom i Saldanjom u vrhu.

MN Press
Partizan protiv Jedinstva

Upravo ova dvojica bila su zaslužna što je slomljen jak otpor igrača Jedinstva ako se može tako opisati sasvim otvoren i hrabar nastup ubske ekipe!

Crno-beli su bili u prilici da vide po prvi put De Medinu kao štopera! Iako je prerano donositi nekakve zaključke iz meča sa prvoligašem, moglo bi se reći da je Belgijanac pokazao brzinu koja nedostaje poslednjoj liniji crno-belih kao i dobro čitanje igre. 

Ipak, ključan detalj utakmice ponovo je povezan sa tandemom Zahid - Nikolić!

Oni su prodor Saldanje pretvorili u još jedan lep pogodak, ali su kasnije iskreirali nekoliko sličnih akcija iz kojih su domaći samo čudom izašli bez primljenog gola.

Partizan u ponedeljak gostuje Novom Pazaru u meču 14. kola Superlige! 

Iz minuta u minut

90+1. MINUT - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade vremena.

90. MINUT - Karikari odlično reaguje na centaršut sa desne strane, Stevanović vadi loptu koju su mnogi već videli u mreži, ali posle svega sudija pokazuje da se napadač Jedinstva nalazio u ofsajdu. Žuti za Šehovića!

90. MINUT - Saldanja dobio žuti za start na Doderoviću.

87. MINUT - Zabuna oko toga čiji je aut, na kraju je presuđeno za Partizan! Crno-beli pokušavaju da kontrolišu završnicu, ulazi i Natho umeso Nikolića da bi se osigurao posed.

80. MINUT - Još jedna fenomenalna akcija crno-belih, Trifunović je vukao napad po levom krilu, probao je da potraži Nikolića, ovaj je samo kroz noge pustio da mu ovaj pas prođe do Zahida. Ponovo nesebični Norvežanin je odložio na desno stranu odakle je opalio Belić, ali pravo u golmana!

75. MINUT - Izašao De Medina, ušao Marković. Belgijanac solidan na debiju za Partizan!

73. MINUT - Izlaze Milanović i Radovanović, ulaze Denić i Pivaš!

71. MINUT - Zubairuuuuu, uh, gde je prošao taj volej! Sjajan šut, zamalo neprecizan!

67. MINUT - Trifunović umesto Meniga.

66. MINUT - Izlaze Dimitrić i Milićević, ulaze Adamović i Miladinović.

64. MINUT - Slalom Belića kroz odbranu, nekoliko prelepih driblinga i onda fudbalski, odmah slabijom levom nogom. Neko je izblokirao ovaj šut, a rikošet je otišao na gornjii deo prečke!

59. MINUT - Ubljani prete opet preko Milanovića posle kornera Dimitrića! Odlična prilika i loše branjen prekid crno-belih. Izgledalo je kao da su trojica domaćih na skoku, a da je Stevanović bio sam u njihovoj milosti i nemilosti. Na njegovu sreću dohvatio je ovu loptu pre ostalih igrača Jedinstva!

58. MINUT - Posle prodora Doderovića po desnom krilu, usledio je prekid, ponovo zbog "grobarskih" traka na terenu.

54. MINUT - Gool, 1:0! Polukontra koju je povukao Saldanja! Činilo se da će Brazilac oprobati svoju levicu, ali se on odlučio za proigravanje Zahida, koji je iz prve odložio za Nikolića u punom sprintu, koji je iz prve opalio levicom pored nemoćnog Jovanovića!

51. MINUT - Rasplamsala se borba, dobra prilika koju je Nikolić pripremio za Šćekića, ali neko se od odomaćih podmetnuo pred ovaj pokušaj sa ivice kaznenog.

47. MINUT - Mladi Milanović šutirao iz prve levicom, bio je pokušaj voleja... Dobro zamišljeno, nedostajalo je malo više umešnosti kod realizacije.

46. MINUT - Saldanja i Zahid umesto Severine i Baždara.

45+3. MINUT - Dobra šansa za Dimitrića pred zvižduk za poluvreme!

45. MINUT - Zubairu je morao mnogo bolje sa ivice kaznenog, polulevo, odakle je uputio udarac nekoliko metara od gola Stevanovića.

44. MINUT - Žuti za Severinu!

40. MINUT - Kakav promašaj Šehovića!?!? Odlična akcija Baždara, težište se sa desne strane prebacilo na suprotni bok i kada se očekivala sigurna realizacija levog beka, one je pokazao da ga je pas iznenadio.

35. MINUT - Žestok start Vladisavljevića na Severini! Žuti karton za fudbalera Jedinstva.

29. MINUT - Šansa za Baždara. Sve bolji Severina probao je na drugom boku da proigra Baždara. Mladi napadač je pokušao u padu, glavom da gađa, ali nije dobro ciljao.

28. MINUT - Radovanović iz slobodnog udarca slabo i po zemlji, nije bilo opasnosti za Stevanovića, a situacija je obećavala.

24. MINUT - Šehovićev pokušaj proigravanja do Meniga na petercu umalo nije prošao. Crno-beli su iz svega izvukli korner, koji je Severina preuzeo, a Jovanović istrčavanjem i hvatanjem lopte stavio tačku. Pokušaj kontre Jedinstva nije prošao, jer Filipović i Belić bili spremni za prodor Karikarija.

22. MINUT - Najbolja akcija Partizana, u kojoj je pas razmenilo nekoliko igrača pre nego je Severina opalio sa 15 metara. Jovanović je bio spreman za tu loptu koja je prošla kroz šumu nogu!

21. MINUT - Četiri minuta je trajala pauza, nastavlja se meč.

19. MINUT - Redari imaju probem da prikupe trake, a već se pojavio i dim zbog upaljene pirotehnike.

17. MINUT - Prekid zbog ubacivanja papirnih traka na teren sa tribine gde su stacionirani "grobari".

14. MINUT - "Grobari" skandiraju "Uprava, napolje".

9.  MINUT - Slobodnjak Dimitrića sa desne strane, preko živog zida ali nedovoljno precizno. Izgleda da su igrači Jedinstva krenuli malo angažovanije i jače, posed je nanjihovoj strani, čak je bila i jedna sporna situacija u kojoj su podigli ruke tražeći penal zbog starta Filipovića na Zubairi. Sudija je stajao blizu, za njega tu nije bilo razloga za jedanaesterac.

3. MINUT - Prvi su zapretili domaći, De Medina je morao da interveniše izbacivanjem lopte u korner. Prekid se pretvorio u kontru Partizana, koju je na kraju završio Baždar traljavim udarcem, iako je imao i boljih rešenja od šuta.

1. MINUT - Počelo je!

BLOG UŽIVO:

Fudbaleri Partizana danas od 13.00 časova u Ubu igraju meč prvog kola Kupa Srbije protiv domaćeg Jedinstva.

Crno-beli žele nastavak pobedničke serije iz lige da prenesu i kup takmičenju, gde ih dočekuje prvoligaš.

13.00 - Kapitensku traku Partizana dobio je Aleksandar Šćekić.

12.30 Sastavi:

Jedinstvo: Jovanović - Bogdanović, Milićević, Milanović, Doderović - Vladisavljević, Andrić, Radovanović - Dimitrić, Karikari - Zubairu.

Partizan: Stevanović - Filipović, Medina, Saničanin, Šehović - Šćekić, Belić - Severina, Baždar, Menig - Nikolić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike