Top 5 detalja 13. kola: Sudar na Banovom brdu šokirao Superligu, Partizan niže pobede, Luka Zorić je savršen!

31.10.2023

12:15

0

A bilo je zanimljivo i na ostalim terenima

Top 5 detalja 13. kola: Sudar na Banovom brdu šokirao Superligu, Partizan niže pobede, Luka Zorić je savršen!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Protekla nedelja bila je u znaku evropskih mečeva, pa je domaća Superliga privukla znatno manje pažnje javnosti, dok su igrači vidno umorni morali da se prilagode. Nije bilo lako ni Crvenoj zvezdi, ni TSC-u, a očigledno ni ekipi Čukaričkog.

Dva meča ove nedelje imali su i fudbaleri Partizana, ali su uspeli da preplivaju.

Sudar Serafimovića i Kembela

Iako je u ovom kolu bilo i lepih golova i dobrih akcija, krećemo od situacije na Banovom brdu. Čukarički i Vojvodina su podelili bodove - 2:2, a meč je obeležio sudar glavama Vojina Serafimovića i Normala Kembela. 

Napadač Voše je meč nastavio sa zavojem na glavi, dok je mladi štoper domaćina doživeo potres mozga i završio u bolnici. Koliko je bilo potresno moglo se videti i na snimku, kada je Serafimoviću krv lila niz lice još dok je bio u padu. Na teren je uletela i zabrinuta majka, kojoj se sutradan 18-godišnji igrač izvinjavao jer je uplašio.

TSC posrće

Novo ili ne, ali TSC još uvek ne izlazi iz svoje krize. I dok u Evropi igraju solidno za težinu mečeva koje imaju i rivale koje im je žreb dodelio, u Srbiji tim Žarka Lazetića na pobedu čeka od sredine septembra kada su čak šest gola smestili u mrežu Železničara.

Ovog puta su podelili bodove sa ekipom Novog Pazara, 1:1. Iako se igralo na njihovom terenu, imali su i gol zaostatka, nakon što je gostujući bek, Uroš Lazić doneo prednost, u finišu meča, Uroš Milovanović je sačuvao bod u Topoli.

Duljaj preporodio Partizan

A dok TSC kuburi, Partizan niže pobede i to bez primljenog pogotka. Šta god da je Igor Duljaj uradio ovoj ekipi, načinio je promenu koja je donela rezultate. Protekle nedelje, crno-beli su igrali dve utakmice, zaostalo četvrto kolo, i smestili su četiri gola u mrežu kragujevačkog Radničkog i regularno 13. kolo, a u Humskoj su sa 3:0 bili bolji od Voždovca.

Daleko od toga da cvetaju ruže, i dalje to nije onaj Partizan na koji su navijači navikli i kakav priželjkuju, ali se polako vraća vera u tim i crno-belu boju, a i osmeh na lice igrača.

Savršeni Luka Zorić

Radnički 1923 je na svom stadionu Čika Dača upisao ubedljivu pobedu nad ekipom Mladosti, 4:1, a meč je obeležio het-trik kapitena domaće ekipe, Luke Zorića.

Vezista je postigao takozvani "savršeni het-trik" jer je loptu u mrežu slao i levom i desnom nogom, a i glavom, nešto što se retko viđa, a vredno je pohvale.

Zvezda slavila, Bahar nezadovoljan

Svoje mesto na listi izborili su i fudbaleri aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde koji su na gostovanju protiv ekipe IMT-a upisali pobedu od 2:1. Nije to bio lak trijumf, otežavajuća okolnost bila je i povreda prvog golmana Omrija Glazera, a nakon meča, trener crveno-belih, Barak Bahar je imao mnogo razloga da bude nezadovoljan.

- Neverovatno je da je ovo druga utakmica u kojoj je trebalo da postignemo mnogo veći broj golova nego što to rezultat kaže. Iz jedne šanse smo primili pogodak - istakao je Izraelac.

Zanimljivo je bilo i na preostala tri terena, možda najviše u Surdulici, gde je domaćin promašio pregršt dobrih prilika i na kraju kažnjen i poražen od strane Železničara. Napredak je slavio u gostima Javoru, ali se sve više komentariše promena trenera i dobro poznato ime kao glavni kandidat za klupu "Čarapana", a u Nišu, Radnički je podelio bodove sa ekipom Spartaka, 1:1.

Superliga, 13. kolo

Petak

Javor - Napredak 0:2 (0:2)
/Bojović 11, 19/

Subota

Radnik - Železničar 0:1 (0:0)
/Đorđević 51/

IMT - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Radočaj 72 - Kraso 22, Olajinka 26/

Radnički Niš - Spartak 1:1 (0:1)
/Ivelja 67 - Todoroski 7/

Nedelja

Radnički 1923 - Mladost 4:1 (1:0)
/Zorić 5, 47, 80, Vidosavljević 90+4 - Milošević 90+2/

Čukarički - Vojvodina 2:2 (1:2)
/Kovač 36, Sing 85 - Zukić 13, Vukanović 16/

Partizan - Voždovac 3:0 (0:0)
/Severina 54, Zahid 56, Saldanja 84 pen/

TSC - Novi Pazar 1:1 
/Milovanović 83 - Lazić 55/

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike