Partizan objavio gde se nalazi na "svetskoj listi"! Crno-beli beže Zvezdi za četiri mesta!

31.10.2023

11:45

0

Autor: D. N.

Podatke je objavio Međunarodni centar za sportske studije

Partizan objavio gde se nalazi na "svetskoj listi"! Crno-beli beže Zvezdi za četiri mesta!
Copyright MN Press

Partizan se nalazi na 12. mestu po broju igrača koji su barem tri godine bili u klubu od svoje 15. do 21. godine, a sada igraju u jednoj od 48 liga na teritoriji Evrope, Azije ili Južne Amerike. Ovo su podaci Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), a povodom toga oglasili su se i crno-beli.

- Godinama unazad, Omladinska škola Partizana važila je za jednu od najboljih u Evropi. Kako se vremena menjaju, menja se i statistika, ali broj igrača poniklih u Partizanu, a koji igraju u nekoj od liga je i dalje na impozantnom nivou.

Prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), Partizan se nalazi na 12. mestu, a Crvena zvezda na 16. po broju igrača koji su barem tri godine bili u klubu od svoje 15. do 21. godine, a sada igraju u jednoj od 48 liga na teritoriji Evrope, Azije ili Južne Amerike. Parni valjak ih ima 71, a večiti rival 64.

Na prvom mestu se nalazi Ajaks sa 86 igrača, odmah iza je Benfika sa 85, dok je na trećem mestu Sporting sa 84. U prvih pet se nalaze i urugvajski Defensor sa 82 i Boka Juniors sa 81, a u prvih deset se nalazi i Dinamo iz Zagreba sa brojkom od 74 igrača u 48 različitih liga.

Uzimajući u obzir da ove godine omladinska selekcija Partizana igra i utakmice UEFA takmičenja Liga mladih, kao i da naše mlađe kategorije beleže uspehe u svojim selekcijama na državnom nivou, sigurni smo da će se ovaj trend nastaviti - navedeno je na sajtu kluba iz Humske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike