Duljaj sjajno raspoložen pred Kup, pričao o Nemanji Matiću i košarkaškom derbiju! Traži samo da ne bude opuštanja!

31.10.2023

16:13

0

Autor: G. F.

Trener Partizana spremio ekipu za gostovajne Jedinstvu sa Uba

Duljaj sjajno raspoložen pred Kup, pričao o Nemanji Matiću i košarkaškom derbiju! Traži samo da ne bude opuštanja!
Igor Duljaj - Copyright printscreen/YouTube/partizan.rs

Fudbaleri Partizana u sredu (13.00) igraju na Ubu meč Kupa Srbije sa domaćin Jedinstvom.

Crno-beli su u sjajnoj seriji, odavno ne znaju za poraz u Superligi, a sve i da nije tako bili bi apsolutni favorit u predstojećem duelu.

A baš na takvim utakmicama su fudbaleri Partizana često umeli da se "okliznu", što dobro pamti i trener Igor Duljaj.

- Bio sam svedok i učesnik mnogih utakmica u Kupu kada smo ispadali, Zemun, Železnik dva puta, a igrali smo u praktično najjačem sastavu. Kup utakmice su specifične, ako ne poštujete protivnika, može da dođe do problema. Ne bežimo od uloge favorita, ali znamo da će bilo kakvo opuštanje dovesti do problema.

Za očekivati je, ipak, da nosioci igre Partizana dobiju poštedu, odnosno malo više odmora pred nastavak šampionata.

- Neće biti Stojkovića i Kalulua zbog povreda, to sigurno znam. Prošlu utakmicu su neki igrali bolesni. Izvešću najjači mogući sastav za koji smatram da nam je potreban i da energetski može da iznese meč.

Duljaj veruje i da će atmosfera na stadionu Dragan Džajić u Ibu biti prava fudbalska.

Znam da će Jedinstvo imati podršku od lokalnog stanovništva, normalno je to, to je praznik fudbala za njih, a verujem i daće naši navijači uveličati spektakl. Sigurno če imati veliki motiv da se pokažu protiv Partizana, najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Neću dozvoliti momcima da se opuste. Medina će igrati, nadam se da se neće pojaviti sa nekom temperaturom. Nije spreman 100 odsto, odigrao je samo jednu prijateljsku utakmicu i biće potrebno određeno vreme da uđe u ritam. A u ritam se ulazi ne samo kroz treninge nego i utakmice.

Podelio je Duljaj i zanimljive detalje razgovora sa našim čuvenim fudbalerom Nemanjom Matićem.

- Juče me pozvao Nemanja Matić, pričali smo o mnogim stvarima u vezi fudbala. To je jedan veliki čovek, prijatelj mog starijeg brata, zamolio je za svog prijatelja dres od Saldanje. Rekao sam mu da može, naravno. Prati Jedinstvo Ub, nisam pitao za koga će navijati, verujem da želi da protekne sve u najboljem redu.

Profimedia/Federico Proietti/DPPI
Nemanja Matić

Još zanimljivija priča dolazi iz vremena u kom je Duljaj bio u Šahtjoru, a Matić tek počinjao karijeru.

- Kada je igrao za Kolubaru brat mi je rekao da dođem da vidim jednog igrača. Podsetio me na Slavišu Jokanovića. Rekao sam bratu "kako da odem predsedniku da kažem imamo igrača iz treće lige koji košta 20.000", a on mi je rekao da ću se kajati. Naravno, ja sam zažalio, Matić verovatno nije!

Istakao je trener Partizana da je video da je na spisku reprezentativaca Srbije mladi Mihajlo Ilić, pa imao i poruku za selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Ako smem sebi da dozvolim voleo bih da selektor malo obrati pažnju, a verujem da već jeste, na Belića. Nadam se da se selektor neće naljutiti na mene.

MN Press
Kristijan Belić

Za kraj je Duljaj prokomentarisao i dve pobede košarkaša Partizana nad Crvenom zvezdom.

- Ne mogu sebi da dozvolim da komentarišem košarku jer se ne razumem. Fascinirala me borbenost košarkaša Partizana nošenih fantastičnom atmosferom. Prvi put je bila moja ideja da odvedem igrače na utakmicu, a drugi put su oni vodili mene. Juče je bilo kasno za nas jer želim da igrači budu odmorni, da ne dođu kasno kući. Opet ćemo kada bude prilike da odgledamo naše košarkaše da ih bodrimo. Pozivam ih, kad budu imali vremena da dođu da vide i nas malo kako mi igramo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike