Zvezda gostuje Lajpcigu! Sve što treba da znate o novom evropskom okršaju prvaka Srbije!

25.10.2023

07:05

0

Pred crveno-belima je važna utakmica, a očekuje se i oko 2.000 Delija

Zvezda gostuje Lajpcigu! Sve što treba da znate o novom evropskom okršaju prvaka Srbije!
Copyright MN Press/24sedam

Fudbalere Crvene zvezde večeras (21.00, Pemium 1 TV Arena sport) čeka novo gostovanje u Ligi šampiona, ovog puta RB Lajpcigu. Posle poraza od Mančester sitija i remija sa Jang bojsom, ekipa Baraka Bahara ide na duel sa ekipom koja posle dva kola ima tri boda. Tako da domaćin na čijoj je klupi Marko Roze važi za favorita.

I jedan i drugi tim su poraženi od "građana" Pepa Gvardiole koji su favoriti u grupi. A najveći kandidat za drugo mesto koje garantuje proleće u elitnom takmičenju je nemački tim. Tako da možemo da očekujemo da bundesligaš "napadne iz svih oružja".

Sudija će biti iz Španije, Hoze Marija Sančez, a pomagaće mu zemljaci Raul Kabanjero i Injigo Prijeto. Za četvrtog arbitra određen je Hoze Luis Munuera. U VAR sobi biće takođe Španci Karlos del Sero Grande i Rikardo de Burgos. Delegat na meču biće Belgijanac Fernand Mese, a za posmatrača suđenja je određen Alan Hamer iz Luksemburga.

U ovaj duel, na "Red Bul Areni" oba tima ulaze posle prvenstvenih pobeda, nad Darmštadom (3:1), odnosno Javorom od 3:2. Ovo će ujedno biti i okršaj petoplasiranog tima Bundeslige i drugoplasiranog u Superligi.

Posle osam odigranih susreta ekipa u šampionatu Nemačke "crveni bikovi" imaju pet pobeda (Štutgart, Union Berlin, Augzburg, Borusija Menhengladbah i Darmštad), dva nerešena ishoda (Bajern Minhen i Bohum), ali i jedan poraz doživljen još u prvom kolu od Bajer Leverkuzena.

Oni su doputovali u Lajpcig

U Nemačku su stigli Glazer, Popović, Vasiljević, Nedeljković, Dragović, Điga, Mijailović, Spajić, Degenek, Rodić, Stamenić, Hvang, Kangva, Kanga, Ivanić, Bukari, Lučić, Kabić, Olajinka, Katai, Mitrović, Ndiaje, Kraso i Mijatović.

Kada je reč o međusobnim susretima, nije ih bilo pošto je Lajpcig mnogo mlađi od Crvene zvezde. Osnovan je pre 14 godina, ali crveno-beli imaju dugu istoriju okršaja sa timovima iz Nemačke. Igrala je Zvezda čak 35 puta, a učinak je 14 pobeda i 16 poraza. U pet utakmica nije bilo pobednika.

Ako uzmemo u obzir skoriju istoriju, pamte se dueli sa Bajernom, Dinamom iz Drezdena, Kajzeslauternom ili Kelnom.

Ovo su mogući sastavi

Evo i potencijalnih sastava. Očekuje se da Marko Roze od prvog minuta izvede ovih 11: Gulaši, Klosterman, Simakan, Lukeba, Lenc, Šlager, Kampl, Forsberg, Olmo, Šeško i Verner.

Na drugoj strani, Bahar bi mogao da izvede ove startere u formaciji sa trojicom u poslednoj liniji, Glazera, Mijailovića, Đigu, Dragovića, Rodića, Stamenića, Hvanga, Ivanića, Mitrovića, Olajinku i Ndijaea.

Biće i Delija

Očekuje se da na stadionu u Lajpcigu bude oko 2.000 navijača Zvezde, a u susret meču izdat je i proglas.

- Sve Delije koje putuju za Lajpcig obaveštavamo da ćemo se u sredu naći na Trgu Riharda Vagnera (Richard Wagner platz) od 17 časova. Odatle ćemo kad se skupimo krenuti zajedno do stadiona u korteu. Još jednom podsećamo sve Delije da u sredu svi nosimo šal na utakmici - poručile su Delije.

Podsetimo, svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 evra. Nravno, tu su i bodovi.

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike