Ajaks baš "u kanalu"! Navijači opet prekidali meč, a trener i ne razmišlja o ostavci!

22.10.2023

17:49

0

Autor: D. N.

Velikan iz Amsterdama je trenutno pretposlednji tim na tabeli

Ajaks baš "u kanalu"! Navijači opet prekidali meč, a trener i ne razmišlja o ostavci!
Copyright Printscreen/Twitter/@TheEuropeanLad

Ajaks je ove sezone definitivno "propao". U utakmici 9. kola Eredivizije je kao gost izgubio od Utrehta sa 4:3 i sada je na pretposlednjem, 17. mestu sa samo pet bodova. Lošiji je samo Volendam sa četiri. Inače, upravo ih je Utreht preskočio na tabeli i sada je 16. sa bodom više.

Ali nije to jedina muka holandskog i evropskog velika čiji je kapiten doskora bio Dušan Tadić. Navijači su ponovo prekidali meč. U 89. minutu, pri rezultatu 3:3 gostujući navijači su ubacili plastičnu čašu na teren. Onda je sudija prekinuo meč, koji je ubrzo nastavljen.

Mada ipak, možemo da kažemo da je sudija malo i preterao, jer ta čaša nikoga nije povredila, a nije mnogo ni uticala na meč.

I kada je meč nastavljen, usledio je gol domaćina (Oskara Fraula) za 4:3, da bi navijači Ajaksa ponovo pobesneli i izazvali novi prekid. Ubačen je novi predmet, meč je prekinut, ali naposletku i odigran do kraja.

Inače, ovo nije prvi put ove sezone da navijači to rade, jer je bilo i znatno ozbiljnijih incidenata tokom utakmice sa Fejenordom.

Posle novog poraza, trener Ajaksa Moris Stajn je izašao pred novinare. Kada su ga upitali da li bi bio iznenađen da ne bude više trener odgovorio je sledeće.

- Ako klub veruje da je to najbolji način da se ide napred, ko sam ja da kažem "ne"? - kazao je 49-godišnji trener koji je prethodno radio u Sparti.

Usledilo je novo pitanje, da li bi imao razumevanja za takvu odluku?

- Na osnovu rezultata, da. Ali na osnovu onog što možemo da postignemo, ne - dodao je Stajn, ali i naglasio da će da se bori do kraja.

- Ostaću borben da preokrenem stvari za ovaj klub. Osećam podršku i mislim da ću ostati kao menadžer. Kada uđem u klub, osećam podršku ljudi u klubu, mojih igrača i mog osoblja - bio je takođe komentar stratega "kopljanika" kome očigledno ne fali samopouzdanja.

U narednih nekoliko dana ih čeka duelLige Evrope sa Brajtonom (iz dve utakmice dva boda), kao i gostovanje PSV-u, lideru Eredivizije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike