Legendarni Van Basten bez milosti udario po zemljaku i Hrvatu!

10.10.2023

14:51

0

Autor: D. N.

Ajaks je u katastrofalnoj situaciji, samo dva tima su gora od njega

Legendarni Van Basten bez milosti udario po zemljaku i Hrvatu!
Marko Van Basten - Copyright Profimedia

Teški dani za Ajaks. Holandski i evropski velikan je trenutno na 16. mestu tabele Eredivizije koja broji 18 klubova. Nedavno su i navijači demolirali deo stadiona, a o katastrofalnoj situaciji oglasio se i Marko van Basten.

Legendarni napadač koji je nosio dres Ajaksa i Milana između ostalog je kritikovao i Josipa Šutala, najskupljem defanzivcu u istoriji "kopljanika", koji je plaćen 20,5 miliona evra.

- Ne verujem da će uskoro nešto da se promeni. Nivo na kojem su igrači je jednostavno užasan. Nekad igrači koji nisu u formi mogu da se oslone na druge, ali su sada u Ajaksu samo oni koji su u slaboj formi, ko je vođa te ekipe? Bergvajn ima problema sam sa sobom, a onaj Šutalo ne zna reč engleskog ni holandskog - kazao je Van Basten i nastavio da "sipa".

- Kad se Ajaks brani, niže se greška za greškom. Ne mogu ni da iznesu loptu normalno. Kad golman ima loptu, niko od defanzivaca ne želi da je primi, a ne mogu ništa ni da naprave u odbrani. Veoma  je teška situacija i ništa tu ne može da se napravi. Nije kriv trener jer on ne može stalno da menja. Reč je o kvalitetu igrača - zaključio je Van Basten koji je sa Rudom Gulitom i Frankom Rajkardom obeležio istoriju holandskog i evropskog fudbala.

U poslednjem kolu, Ajaks je izgubio od Alkmara sa 2:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike