Euforija u Crnoj Gori nakon poraza Srbije! Rezultat koji su „hrabri sokoli” želeli, idu u Beograd da preuzmu drugo mesto!

15.10.2023

10:47

0

Autor: A. S.

Prvo skoči, pa reci hop

Euforija u Crnoj Gori nakon poraza Srbije! Rezultat koji su „hrabri sokoli” želeli,  idu u Beograd da preuzmu drugo mesto!
Fudbaleri Srbije nakon poraza od Mađarske - Copyright MN Press

Srbija i Crna Gora u utorak od 20:45 igraće meč osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovaj susret od velikog je značaja za Orlove, koji su porazom od Mađarske, sebi zakomplikovali posao, a u goste im dolaze silno motivisani Crnogorci.

Brojne su kalkulacije pred taj okršaj, a ono što je sigurno, ukoliko Srbija želi plasman dalje, mora da pobedi. U ovom trenutku, Srbija ima dva boda više i utakmicu više od Crne Gore, koja bi u slučaju nerešenog rezultata ili pobede, kontrolisala dalja dešavanja.

Zbog toga u Crnoj Gori vlada veliko zadovoljstvo nakon kiksa Srbije.

"Rezultat koji su „hrabri sokoli” želeli: Mađarska savladala Srbiju, Crnu Goru i bod u Beogradu ostavlja u igri“ - naslov je „Vijesti“.

- Ukoliko bi tim Miodraga Radulovića u utorak priredio senzaciju i na stadionu „Rajko Mitić” porazio „orlove”, koji su večeras izgubili u Budimpešti 2:1, držao bi sve u svojim rukama – bilo bi mu dovoljno da pod Goricom savlada Litvaniju i obezbedi mesto među 24 najbolje selekcije na Starom kontinentu. I u slučaju remija u Beogradu, Stevan Jovetić i drugovi bi bili gospodari svoje sudbine, ali bi morali da poraze Litvance i slave u Mađarsko - navodi se dalje u tekstu.

I CDM ima sličan pogled na situaciju - „Srbija izgubila, “sokoli” idu u Beograd da preuzmu drugo mesto“.

- Crnogorski fudbaleri su dočekali rezultat koji su priželjkivali u duelu Mađarske i Srbije u kvalifikacijama za Evro. Mađari su u Budimpešti slavili 2:1, pa sada imaju 13 bodova na prvom mjestu… Srbija je ostala na 10, “hrabri sokoli” su sakupili osam, pa u utorak u Beogradu protiv izabranika Dragana Stojkovića imaju šansu da trijumfom preuzmu prvo mesto - piše ovaj portal.

I Pobjeda donosi oštar naslov po Orlove - „To nam je trebalo: Mađarska savladala Srbiju, Crna Gora u Beogradu može da dođe na prag EP“.

- Sokoli“ u utorak gostuju u Beogradu i ukoliko pobede doći će na korak od Evra – za to bi im bio dovoljan trijumf nad Litvanijom kod kuće ili (rasterećenom) Mađarskom u gostima. Bilo bi dobro i da Mađari u utorak savladaju Litvaniju. Ukoliko Crna Gora remizira sa Srbijom, za prolaz bi joj bile potrebne obe pobede u novembru - naveli su iz Pobjede.

Sajt RTCG-a osvanuo je sa naslovom - „Mađarska pobedila Srbiju, rezultat po meri Crne Gore“.

- Rezultat iz Budimpešte odogovara i našoj reprezentaciji koja bi ako u utorak na stadionu „Rajko Mitić” savladala Srbiju imala sve u svojim rukama jer bi imala meč sa Litvanijom u Podgorici za plasman na Evropsko prvenstvo. I u slučaju remija u Beogradu, izabranici Selektora Radulovića imali bi dosta toga u svojim rukama, jer bi pobedama nad Litvanijom i ako je realno, Mađarskom u gostima na zatvaranju kvalifikacija osigurali drugo mesto u grupi - bili su možda i najblaži iz RTCG-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike