Oni misle da tako treba da igraju, imamo ozbiljan problem! Stojić oštar po srpske Orlove - Haotično, tim je istrošen!

15.10.2023

08:55

0

Autor: A. S.

"Moramo da naučimo bolje da se ponašamo"

Oni misle da tako treba da igraju, imamo ozbiljan problem! Stojić oštar po srpske Orlove - Haotično, tim je istrošen!
Ranko Stojić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Nije uspela Srbija ni u drugom meču sa Mađarskom da upiše pobedu. Rezultat na Puškaš Areni, bio je identičan onom iz Beograda, 2:1, pa je nakon meča, bilo mnogo razloga za nezadovoljstvo, ali se mora reći i da sreća nije bila na strani Orlova.

Zakomplikovala je Srbija tako svoj plasman na Evropsko prvenstvo, pa u utorak u duelu sa Crnom Goroom mora da juri trijumf, a bivši golman i sadašnji menadžer, Ranko Stojić, analizirao je meč sa Mađarima.

- Nikad nije dobro izgubiti, naravno da bi bio bolje da smo osvojili bar bod. Više me brine potrošena energija, mnogo je energije ulloženo. Videli smo u poslednjih pet minuta oba tima, ne zna se koji je tim više istrošen. Imamo dva dana do Crne Gore, sreća pa nije dug put od Budimpešte do Beograda, biće malo vremena za rekuperaciju. Hrabri to što je bilo dosta kvalitetne igre, iako su poslednjih 20-25 minuta bile iznuđene izmene, i zbog umora, a verovatno je i trener imao svoje taktike zamisli - rekao je Stojić, pa dodao:

- Bilo je malo haotično, ali smo i iz toga imali šanse. Naravno da smo bili u opasnosti da primimo treći gol, ostavljalil smo samo Milenkovića i Pavlovića, čak je i Gudelj igrao ispred odbrane i bio prvi koji je započinjao napade. Sve u svemu, poraz nije prijatan ali možda nam je falilo sreće koje smo imali u Podgorici i u Bugarskoj.

Kako ističe poznati menadžer, pred reprezentacijom Srbije je važna lekcija. 

- Moraćemo da naučimo da se malo bolje ponašamo u nekim momentima na terenu. U smislu da znamio šta hoćemo u svakom momentu. I u smislu organizacije igre, mirnoće u nekim situacijama, u smislu da kad neki igrači uđu na teren znaju šta da rade i da znaju šta igraju. U nekim momentima je na levoj strani bilo tri-četiri igrača, a na desnoj je ostao samo jedan igrač. Mađari su uvek znali šta da igraju.

Nije ova analiza prošla bez kritika, koje su ovog puta bile upućene igri po levoj strani.

- Ne iskoristiš prilike... Tamo gde je trebalo da budemo najjači, da Terzić i Gaćinović igraju '2 na 1' protiv Mađara, da igra defanzivno, on (mađarski igrač Loik Nego) je pokazao svoje ofanzivne kvalitete. Gaćinović se nijednom nije vratio da pomogne Terziću, Terzić je očekivao da će svi igrači biti u liniji, nažalost Milenkoviću nije prvi put da ostane par metara iza ostalih igrača i automatski je ofsajd.

Stojić je ukazao i na jedan veliki propust.

- Četiri igrača oko igrača koji postiže gol i nijedan mu ne izlazi u blok. Ovo u Engleskoj ne bi smelo da se desi. To nije samo disciplina, oni misle da tako treba da igraju, tako su formirani, imamo ozbiljan problem u našem fudbalu u načinu kvalitetnog igranja odbrane. To nije uigrana akcija, već slučajnost, pogledajte Milenkovića kod njihovog gola, on ostaje umesto da odmah ide u blok telom - istakao je Ranko Stojić.

Sada Srbiju očekuje novi izazov, meč sa ekipom Crne Gore, koji je na programu u utorak, a Orlovi imaju imperativ pobede, ukoliko žele na Evropsko prvenstvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike