Novi propust u Premijer ligi, šta je sa VAR-om!? Kovačić je morao biti kažnjen!

11.10.2023

11:48

0

Autor: A. S.

Klop je upozoravao, ali do promena i dalje nije došlo

Novi propust u Premijer ligi, šta je sa VAR-om!? Kovačić je morao biti kažnjen!
Kovačić negira prekršaj - Copyright Profimedia

Arsenal je u nedelju pobedio Mančester siti prvi put od decembra 2015. godine i tako prekinuo seriju od 12 vezanih poraza. Ujedno, to je i prva pobeda Mikela Artete nad Pepom Gvardiolom, kome je dugo bio asistent. Ali, meč je ostao u senci sudijske odluke o kojoj se govorilo prethodna tri dana.

Naime, predsednik Udruženja profesionalnih sudija (PGMOL), Hauard Veb, priznao je da je glavni sudija na tom susretu, Majkl Oliver napravio propust kada nije isključio Matea Kovačića, prenosi BBC.

Igrao se 29. minut kada je igrač Sitija dobio žuti karton nakon oštrog starta na Martinu Edegoru. Sa tom odlukom bio je saglasan i sudija u VAR sobi, Džon Bruks, pa je meč nastavljen.

A samo nekoliko minuta kasnije, Kovačić je ponovo oštro startovao, ovog puta na Deklanu Rajsu, a sudija je dosudio slobodan udarac. Kovačić je prošao bez opomene, a Veb smatra da je napravio grešku i da je trebalo da pokaže crveni karton još kod prethodnog faula.

- Želimo da budemo dosledni u donošenju odluka koliko god je to moguće, suočavamo se sa istim situacijama svake nedelje. Ovo je bio loš start i verujem da bi VAR potvrdio odluku o crvenom kartonu. VAR je samo pokazao da odluka da ovaj start bude kažnjen samo žutim kartonom nije u suštini očigledna greška i verujem da je sudija u VAR sobi imao osećaj da ukoliko bi se umešao on obavlja posao glavnog sudije - rekao je Veb i ponovio:

- VAR ne može da se umeša kada je u pitanju odluka o tome da li neko treba da dobije drugi žuti karton. Mislim da je Kovačić imao mnogo sreće što je ostao na terenu. Oliver je jedan od najboljih sudija na svetu i u to nema sumnje - zaključio je Veb.

Arsenal je na kraju slavio sa 1:0, pa je sve prošlo bez većih problema i skandala.

Međutim, ovo je samo još jedan u nizu mečeva nakon koga su usledile žalbe i komentari. Pre nekoliko rundi, veliki problem je nastao na meču Liverpula, kada je Redsima dosuđen ofsajd, a kasnije je potvrđeno da je VAR uočio drugačiji razvoj situacije. Liverpul je oštećen, Totenhem je odneo tri boda, Jirgen Klop se žalio, upozoravao, podsećao, ali Redsi su samo na kraju morali da se zadovolje potvrdom u javnosti da su oštećeni.

Tehnologija koju su mnogi smatrali revolucionarnom, polako zakazuje, a i arbitri koji se oslanjaju na nju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike