Arsenal konačno srušio Siti! Širom otvorena trka za titulu u Premijer ligi, ispisana je istorija!

08.10.2023

19:28

0

Autor: P.K.

Arteta prvi put slavio protiv Gvardiole, šampion srušen posle skoro osam punih godina

Arsenal konačno srušio Siti! Širom otvorena trka za titulu u Premijer ligi, ispisana je istorija!
Radost igrača Arsenala - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Konačno se i to desilo! Arsenal je pobedio Mančester siti prvi put posle decembra 2015. godine i tako prekinuo seriju od 12 vezanih poraza. Ovo je i prvi put da Mikel Arteta pobeđuje Pepa Gvardiolu, kome je dugo bio asistent.

U derbiju kola, Arsenal je pobedio 1:0 golom Gabrijela Martinelija, ali uz dosta sreće, jer je njegov šut pogodio Natana Akea u lice i skrenuo putanju.

No, važnije od svega je da se posle osam kola širom otvorila trka za titulu! U vrhu tabele se nalaze najveći rivali i ljuti neprijatelji iz Severnog Londona – Totenhem i Arsenal imaju isti broj bodova, ali "pevci" imaju nešto bolju gol razliku. Oni imaju po 20 bodova, a branilac titule Siti je tek treći sa 18.

Iza njih je Liverpul sa 17, pa Aston Vila i Brajton sa po 16…

Ovo je drugi vezani poraz za Siti u Premijer ligi, istina, bez Rodrija, tako da su definitivno svi ostali klubovi videli da i te kako sa njima može da se igra i da se pobede.

Gledali smo vrlo čvrst i napet meč, u kome se na kraju sve svodilo na čekanje greške protivnika i na kraju je Arsenal bio bolji, posebno u drugom poluvremenu, i na kraju je zasluženo slavio.

Treba reći i da su stvari mogle da budu bitno drugačije da sudija Majkl Oliver nije u čak dva navrata propustio da isključi Matea Kovačića. Prvi put jer mu je za jedan vrlo oštar start nije dao crveni, a drugi put kada je malo kasnije odbio da mu da drugi žuti. Samo on zna zašto je to uradio, ali na sreću, na kraju se sve pravedno završilo.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike