Ode u penziju! Vredeo je 100 miliona, ali je onda usledio pad!

10.10.2023

12:04

0

Autor: D. N.

Za reprezentaciju je odigrao 126 utakmica

Ode u penziju! Vredeo je 100 miliona, ali je onda usledio pad!
Eden Azar - Copyright Profimedia

Eden Azar se oprostio od aktivnog igranja fudbala, sa 32 godine. Posle Lila, 2012. godine je prešao u Čelsi, a sedam godina kasnije je prešao u Real koji ga je platio čak 100 miliona evra. Od tada je odigrao 54 utakmice, onda postao slobodan agent, pa je sada odlučio da okači kopačke o klin.

Sve je ozvaničeno na društvenim mrežama.

- Morate slušati sebe i reći stani u pravo vreme. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Mogao sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom svoje karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače - hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati.

Takođe želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao, Lilu, Čelsiju i Real Madridu, i hvala mojoj Belgiji i Fudbalskom savezu moje zemlje.

Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju gde god sam igrao.

Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena, prijatelji moji - napisao je Azar.

Eden je bio i jedan od članova zlatne generacije reprezentacije Belgije, sa kojom je stigao do polufinala Mundijala. Od 2008. do 2022. je upisao čak 126 nastupa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike