Očajno poluvreme koštalo Čukarički bodova u Leskovcu! Genk pokazao da je veoma ozbiljna ekipa!

05.10.2023

23:03

0

Autor: G. F.

Srpski tim se probudio u nastavku, ali bez rezultata

Očajno poluvreme koštalo Čukarički bodova u Leskovcu! Genk pokazao da je veoma ozbiljna ekipa!
Čukarički - Genk - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da osvoje ni bod u duelu 2. kola Lige Evrope sa Genkom!

Poraženi su sa 2:0 zahvaljujući jako lošem izdanju u prvom poluvremenu. Mnogo bolja igra u nastavku nije donela rezultat, pa je srpski tim ostao na začelju tabele.

Šta se desilo sa srpskim timom u prvih 45 minuta teško je objasniti. Previše nervoze, nimalo ideja, previše respekta prema rivalu i nimalo energije su nešto što Evropa ne prašta. Fudbaleri Genka su od prvog zvižduka sudije jurnuli ka golu Čukaričkog i jurišali gotovo svih 45 minuta.

Već posle 10 minuta igre su poveli preko kapitena Hejnena, koji je u 16. minutu oboren s leđa u kaznenom prostoru. Gledao se snimak u VAR sobi, pogledao ga je i glavni sudija i, tri minuta kasnije, Penstil je bio siguran sa bele tačke.

Delovalo je tada da se Čukaričkom smeši prava katastrofa, posebno kada se realno sagledalo šta se dešava na terenu. A tamo je Genk "sakrio" loptu našem timu i bez ikake muke kontrolisao igru. Na svu sreću nisu nastavili sa postizanjem golova, ali su svakako pokazali izuzetan kvalitet.

U nastavku smo videli prilično drugačiju utakmicu. Napravio je trener Igor Matić tri izmene i to se odmah videlo na terenu. Čukarički je počeo da liči na tim koji može da igra evropske utakmice i jedino što je falilo da tu predstavu ukrasi su golovi. Ali lopta nije pronašla put do mreže i na semaforu je ostalo 0:2.

Srpski tim ostao je bez bodova i posle 2. kola u Ligi konferencija, ali sa nadom da uz igre kao u drugom poluvremenu može da pokuša da se pomeri sa "nule". Zasad je prikovan za dno tabele što je zapravo i realno kada se zna da su mu rivali u grupi pored Genka još Fiorentina i Ferencvaroš.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena. Mogli su gosti do još dva gola iz kontre u finišu, ali je Belić oba puta sjajno reagovao i sačuvao mrežu.

86. minut - Ima do kraja još četiri minuta plus nadoknada vemena, ali se čini da su rezerve energije kod igrača Čukaričkog na minimumu. 

82. minut - Videli smo i sjajnu minijaturu mladog Cvetkovića, ali su defanzivci Genka uspeli da ga zaustave.

75. minut - Vranješ je "ostavio" lakat u jednom duelu, a na njega je naleteo napadač gostiju. Pregledan je snimak u VAR sobi, ali kazne nije bilo.

72. minut - Strašna prilika za Cvetkovića. Uhvatio je sjajan volej nakon centaršuta Nikčevića, ali je ponovo golman gostiju bio na visini zadatka. Opasno i posle kornera, ali bez gola!

70. minut - Zapretili su ponovo Belgijanci i stigli do kornera posle kojeg nije bilo problema. Naprotiv, SIng je istrčao kontru i izborio korner za Čukarički. Opet bez promene rezultata.

68. minut - Umesto Luke Adžića u igri je Sing. Ovo je poslednja izmena za Čukarički.

65. minut - Pokušao je Tošić iskosa da iznenadi golmana gostiju, ali nije bio precizan.

62. minut - I dalje je domaći tim mnogo bolji na terrenu, ali i dalje nema promene rezultata.

54. minut - Vidi se razlika u igri Čukaričkog! Odatle i prva šansa, Adžić je šutirao, ali je golam gostiju skrenuo loptu u korner! Docić je centrirao, Tošić nije stigao do lopte, a udarac Miladinovića završio je u rukama Van Kromburgea. Rogan je zamenio Stevanovića.

49. minut - Oštar start Arokodarea na Vranješu. Lekari su odmah ušli na teren, Pridigao se iskusni fudbaler Čukaričkog i nastavlja meč.

Utakmica je nastavljena. Trener Igor Matić sigurno je imao šta da kaže svojim izabranicima tokom pauze od 15 minuta. Pitanje je samo može li se bilo šta od toga sprovesti u delo na terenu. U prvih 45 minuta zaista je izgledalo kao da je Genk za tri klase ispred Čukaričkog. Nikčević i Miladinović su u igri umesto Ivanovića i Sisokoa, a Cvetković je zamenio Adetnuđija.

Završeno je prvo poluvreme! Strašno loših 45 minuta za Čukarički, pitanje je može li se nešto promeniti u nastavku. Genk se pokazao kao izuzetno ozbiljna ekipa koja zna šta hoće, ali i kako to da ostvari.

43. minut - Nova prilika za goste. Arokodare nije stigao da ubaci loptu u mrežu.

41. minut - Dobro je da nije pao i treći gol za Genk. Sam je na osam metara od gola Čukaričkog ostao centarfor gostiju, ali je na svu sreću šutirao glavom pored gola.

34. minut - Uopšte ne liči da nešto može da se promeni na terenu. Novi napad gostiju, ali ovog puta slava zavrćnica i lak posao za golmana Belića.

30. minut - Ozbiljna je ekipa Genk, pokazuju to u prvih pola sata igre. Čukarički gotovo da ne može da dođe do lopte.

24. minut - Dve pretnje Čukaričkog, ali nema gola! 

22. minut - Igra Čukaričkog ne postoji u prvih 20 minuta! Belgijanci bukvalno melju domaćina.

19. minut - GOL! Pentsil za 2:0!

16. minut - Gosti traže penal, sudija odmahuje rukom. Kapiten i strelac gola je na zemlji, bilo je tu kontakta pokazuje snimak. Subotić je bio neoprezan, a posle poziva iz VAR sobe sudija je doneo jedinu ispravnu odluku. Penal za Genk!

10. minut - Hejnen dovodi goste u vođstvo!

8. minut - Prete gosti konstantno, bilo je gusto, ali je lopta završila u korneru. Posle udarca iz ugla ponovo su domaći izbacili loptu daleko od gola.

6. minut - Dva vezana kornera za Genk i udarac Baha pored gola.

4. minut - Prvi udarac na utakmici uputili su gosti, Arokodare je šutirao glavom visoko iznad gola.

Utakmica je počela!

20.19 - Ovo su timovi za koje su se opredelili treneri.

Čukarički (4-4-2) Belić - Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić - Stanković, Docić, Sisoko, Ivanović - Adetunđi, Adžić.

Genk (4-4-2) Van Kromburge - Munjoz, Mekenzi, Kuesta, Kajembe - El Kanous, Hejnen, Hrošovski, Bah - Pentsil, Arokodare.

20.10 - Trener Čukaričkog Igor Matić smatra da je tim iz Belgije najbolji u grupi u kojoj se nalaze još i Fiorentina i Ferencvaroš.

- Moramo da verujemo u sebe i naš kvalitet. Verujem da možemo do pozitivnog rezultata. Pokušaćemo da budemo ofanzivni da se mi pitamo na terenu, ali ne zavisi samo od nas, već i od toga kako će protivnik preko puta nas igrati. Možemo u nekim fazama igre da se nametnemo. Iskreno,mnogo toga zavisi od ulaska u meč. Očekujem lepu i interesantnu utakmicu.  Imamo dosta informacija o Genku i znamo šta nam valja činiti - rekao je Matić i zaključio:

- Zahvalio bih se svim ljudima u Leskovcu na gostoprimstvu. Imali smo dobru podršku protiv Olimijakosa, voleo bih pun stadion i protiv Genka, jer će imati šta da vide. Pozivam još jednom sve da dođu i da nas podrže.

20.25 - Meč će voditi Šveđanin Adam Ladebek, a pomagaće mu zemljaci Mehemt Kulum i Daniel Ing.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike