Potpuno luda utakmica u Bačkoj Topoli! TSC gubio 2:0, pa stigao do boda u 90. minutu!

05.10.2023

20:47

0

Autor: G. F.

Izuzetno zanimljiva utakmica završena je podelom bodova

Potpuno luda utakmica u Bačkoj Topoli! TSC gubio 2:0, pa stigao do boda u 90. minutu!
Fudbaleri TSC - Copyright MN Press

 

Fudbaleri TSC osvojili su prvi bod u Ligi Evrope!

U duelu drugog kola stigli su do 2:2 u duelu sa favorizovanim Olimpijakosom i to golom u 90. minutu susreta.

Fantastičnu utakmicu gledali smo večeras u Bačkoj Topoli! Pravi takmičarski meč! Možda nije bilo neke lepote, mada smo videli nekoliko sjajnih akcija i poteza, ali je uzbuđenja bilo na pretek.

Počelo je loše po domaći tim, koji se u uvodnim minutima susreta našao pod žestokim pritiskom iskusnih fudbalera Olimpijakosa. Taman kada se učinilo da polako uspostavljaju ravnotežu, usledila je strašna akcija grčkog tima. Videli smo mat u tri poteza i pogodak Masurasa.

Mnogo je nekog prevelikog respekta prema rivalu bilo u redovima srpskog tima, ali je sve počelo da se menja posle primljenog gola. Bio je TSC, ako ne bolji, onda sigurno ravnopravan rival sve do kraja prvog dela igre.

Slično je počeo i drugi deo igre, a onda je usledio novi šok. Ovog puta Podens je dobio previše vremena u kaznenom prostoru domaćeg tima i preciznim udarcem duplirao prednost u 57. minutu. Tada je izgledalo da povratka u meč više nema.

Ali najpre je došao 63. minut i gol Đakovca, pa osam minuta kasnije i crveni karton za Doija. Tada je trener Žarko Lazetić napravio nekoliko promena, njegov tim je zaigrao ofanzivnije i to se isplatilo u 90. minutu! Rezervista Pantović je za "milimetar" pobegao od ofsajda, fenomenalno šutirao i doneo izjednačenje. I veliki, istorijski bod za ekipu TSC:

BLOG UŽIVO:

94. minut - Prvi korner za TSC na utakmici! Vlalukin je u igri umesto Rakonjca. Pokušao je Vulić sa 18 metara, ali je prebacio gol.

90. minut - GOOOL! 2:2! Pantović pogađa, na prvi pogled je izgledalo da je ofsajd. Gledao se snimak u VAR sobi i to je gol!

87. minut - Na terenu su Mirčevski i Šoš umesto Jovanovića i Radina. Poslednji pokušaj trenera Lazetića da nešto promeni na terenu.

84. minut - Iskusni su Grci, tako su ubili igru da domaći ne mogu ni da zaprete. 

78. minut - Pantović umesto Stanića, a Vulić umesto Antonića. Pokušaće TSC da napadne bar bod u ovom meču.

73. minut - Petrović je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je prozujala pored stative gostujućeg gola.

71. minut - Pobegao je Jovanović Doiju, fauliran je s leđa kada je pretio da sam izbije pred golmana i sudija mu je odmah pokazao crveni karton! Gledao se snimak u VAR sobi i samo je potvrđena odluka Bastijena. TSC nastavlja sa igračem više!

67. minut - Centaršut Stanića stigao je do Rakonjca, ali udarac glavom nije bio dovoljno dobar.

63. minut - GOOOL! TSC se vraća u igru! Ifet Đakovac koristi dodavanje Jovanovića i donosi nadu domaćinu.

62. minut - Podens je otišao na klupu, na terenu je Jovetić. I drugi strelac Masuras je zamenjen, umesto njega igraće Solbaken.

57. minut - GOL! 2:0 za Olimpijakos, strelac je Podens. Posle kornera za goste, ostao je Porugalac dovoljno slobodan da nesmetano šutira ka golu i zatrese mrežu preciznim udarcem.

56. minut - Opasan napad Olimpijakosa, sam je pred gol izašao El Kabi, ali je golman Ilić odlično odbranio udarac sa samo 5 metara.

51. minut - Napad domaćih, solidan centaršut, ali prave opasnosti nije bilo po goste.

46. minut - Žestok sudar Radina i Kamare, obojica su ostala na travi, a medicinske ekipe su odmah utrčale na teren. Fudbaler TSC povredio je desnu ruku, a fudbaler Olimpijakosa levo koleno. Oba igrača će nastaviti utakmicu.

Utakmica je nastavljena!

Završeno je prvo poluvreme! Gosti vode sa 1:0, a posle svega viđenog može se reći sasvim zasluženo. TSC mora mirnije i bolje u nastavku susreta.

43. minut - Period igre bez ikakvih uzbuđenja prekinut je opasnim napadom gostiju. Bilo je vruće pred golom, ali je defanziva TSC odradila posao na najbolji način.

34. minut - Ponovo su opasni gosti. Šut Rodineija blokira Petrović.

31. minut - Najbolji napad TSC dosad. Jovanović zavrnuo loptu ka sredini, Rakonjac uhvatio volej iz punog trka i zamalo prebacio gol!

30. minut - Preuzeli su igru domaći, ali bez velikih šansi. Gosti se povukli i čekaju priliku iz kontri.

28. minut - Prva pretnja TSC. Dug napad i šut Rakonjca koji je izblokiran. Jovanović je krenuo na loptu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

24. minut - Ne snalaze se fudbaleri TSC nikako. Da li je u pitanju preveliki respekt prema rivalu, svest o važnosti utakmice ili nešto treće nije mnogo bitno. Tek TSC može, a i mora mnogo bolje.

16. minut - 1:0 za goste! Strelac Masuras. Odlična akcija gostiju i mat u tro poteza. Fortunis do Podensa, a ovaj "pogađa strelca u glavu" sjajnim centarštuom.

11. minut - Ponovo prete gosti! Opasan udarac Ćalušić izbija glavom loptu u polje!

9. minut - Bilo je vruće pred golom gositju! Spetljao se golman Pasalakis, ali to fudbaleri TSC nisu iskoristili.

6. minut - Gosti kontrolišu igru, vrše pritisak, na svu sreću to im ne donosi nikakav rezultat.

2. minut - Prvi ozbiljniji napad izveli su fudbaleri Olimpijakosa, ali nije bilo velike opasnosti po TSC.

Utakmica je počela, sa centra su krenuli domaći.

 18.39 - Sve je spremno za početak istorijske utakmice u Bačkoj Topoli! TSC igra u svojim plavim dresovima, a Olimpijakosa u tradicionalnim crveno-belim.

17.47 - Stigli su sastavi! Lazetić je vratio Ilića na gol, a Olimpijakos je izveo "izmešan" tim:

TSC (3-5-2): Ilić - Ćalušić, Stojić, Antonić - Cvetković, Radin, Stanić, Đakovac, Petrović - Jovanović, Rakonjac.

Olimpijakos (4-2-3-1): Pasalakis - Rodinei, Recos, Entoi, Kini - Heze, Kamara - Masouras, Fortunis, Podens - El Kabi.

17.15 - ​Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne, već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada uđete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo - rekao je trener TSC Žarko Lazetić i dodao:

- Ja moram da kažem, izdvajam samo Stevana Jovetića, to je bio moj omiljeni saigrač, jedan od omiljenih igrača sa ovog podneblja i jedan od najboljih ljudi iz sveta fudbala kojeg poznajem, na njega skrećem posebnu pažnju. Olimpijakos ima puno kvaliteta, pogledali smo sve njihove utakmice. Ako gledamo iskustvo, trofeje, mi tu ne treba da izlazimo na teren. Svaka utakmica nosi 11 na 11, iskustvo ne možemo da kupimo, mi ga sada skupljamo!

17.12 - Utakmicu vodi Francuz Benoa Bastijen sa pomoćnicima Hikamom Zahramijem i Orijelanom Bertomeuom.

17.10 - Oba tim poražena su u prvom kolu, pa im je ovo šansa za osvajanje prvih bodova u Ligi Evrope.

BONUS VIDEO:

 

[Unknown Object]

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike