Skandal na pomolu, Mitroviću i Nejmaru naređeno da se vrate kući!

03.10.2023

07:15

0

Autor: A. S.

Gde je tu sport?

Skandal na pomolu, Mitroviću i Nejmaru naređeno da se vrate kući!
Mitrović i Nejmar - Copyright Profimedia

Veliki skandal trese fudbalski svet, utakmica azijske Lige šampiona između iranskog Sepahana i Al-Itihada iz Saudijske Arabije nije se odigrala i to zbog statue koja se nalazila na terenu.

Gostujuća ekipa je odbila da izađe na teren, a u međuvremenu je stigla naredba – "vraćajte se što pre nazad”.

Na stadionu Nagš e Džahan u Isfahanu i to na onom delu gde izlaze igrači, nalazi se statua Kasema Sulejmanija, ubijenog iranskog generala. Gostujućoj ekipi je to zasmetalo, pa su uputili zahtev da se ista ukloni kako bi izašli na teren i igrali, ali...

Saudijcima je smetalo uplitanje politike u sport, pa su na kraju rešili da ne igraju, tako je oko 60.000 navijača ostalo razočarano na tribinama.

- Utakmica Grupe C azijske lige šampiona između Sepahana i Al Itihad, koja je trebalo da se igra večeras na stadionu Nagš-e-Džahan u Isfahanu, otkazana je zbog nepredviđenih okolnosti. AFC ponavlja svoju posvećenost obezbeđivanju bezbednosti igrača, zvaničnika utakmice, gledalaca i svih uključenih učesnika. Ovo pitanje će sada biti prosleđeno relevantnim komitetima - navodi se u saopštenju Azijske fudbalske konfederacije.

Kako je to trenutno tema broj jedan u Saudijskoj Arabiji, postoji mogućnost i odlaganja meča Al Hilala sa Aleksandrom Mitrovićem i Nejmarom, koji su došli na gostovanje ekipi Nasadži Mazandaran.

Meč koji bi trebalo da se igra u utorak će se verovatno odložiti, jer je u međuvremenu Fudbalski savez Saudijske Arabije naredio svojim timovima da se odmah vrate iz Irana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike