Ostao bih u Partizanu i da mi Zvezda nudi 10 miliona! Nikolić iskren pred derbi, pa navijaču obećao poklon! (VIDEO)

26.09.2023

07:27

1

Autor: A. S.

Nemanja je imao poruku i za mlađeg sebe

Ostao bih u Partizanu i da mi Zvezda nudi 10 miliona! Nikolić iskren pred derbi, pa navijaču obećao poklon! (VIDEO)
Biljana Obradović i Nemanja Nikolić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Kako se približava 171. večiti derbi, tako je i atmosfera u javnosti uzavrelija. Dok se igrači oba tima spremaju za najvažniju utakmicu domaćeg šampionata, koja će se igrati u sredu od 19 sati na stadionu u Humskoj ulici, iz gostujućeg tabora je stigla žalba na glavnog arbitra.

Ali, vreme je da fokus bude na terenu, a pred meč, napadač Partizana, Nemanja Nikolić je za klupski sajt odgovarao na pitanja navijača.

Očekivano, najviše pitanja bilo je u vezu predstojećeg derbija, a Nikolić je poručio da "ne bi nikad prešao u Zvezdu, ni za 10 miliona, pa čak i po cenu da nikad ne osvoji titulu".

Šta bi pre odabrao, asistencija za gol u finalu Kupa ili da osvojiš titulu sa Partizanom, ali bez golova i asistencija?

- Sigurno titulu, bez obzira na asistencije i golove, to fali navijačima. Prošli put smo osvojili Kup. Ako baš mora bez gola i asistencije... - kao iz "topa" je odgovorio Nikolić, kome je pre prvog pitanja portparolka kluba, Biljana Obradović otkrila da ga je za intervju predložio Kristijan Belić.

Da li si zadovoljan minutažom?

Omiljeni klub iz "liga petice"?

- Milan. To mi je pored Partizana omiljeni klub bio i ostao. Još iz vremena Maldinija, Kake, Ševčenka, Sedorfa...

- Svaki igrač bi rekao da nije zadovoljan, ali mora da se ispoštuje ono što trener vidi. I moram da opravdam to - rekao je Nikolić, pa potom odgovorio na pitanje i koji mu je omiljeni gol:

- Da izuzmemo derbi, gol protiv IMT-a koji je doneo pobedu, tada je bila i godišnjica, ima simboliku.

A potom je portparolka pročitala poruku navijača koju sigurno priželjkuju mnogi navijači crno-belih - Zamislite ovo, Taki ulazi, daje gol za pobedu u derbiju.

- Hvala mu, ima šta god hoće od mene ako se to ostvari. Neću bežati od poklona, sve što mi žele nek se ostvari.

Priznao je Nikolić da je kao dečak zamošljao da igra za Partizan.

- Lagao bih ako bih rekao da nisam, svi od malena stremimo da zaigramo za timove za koje navijamo. Nisam zaigrao za Milan, jesam za Partizan, san mi se ostvario. Nadam se da ćemo ostvariti ono što čekamo dugo - rekao je Nemanja, a onda se dotakao i Crvene zvezde.

Poruka mlađem sebi

- Možda ne bih doneo neke odluke, prva i osnovna kada sam otišao u Rusiju sa 19-20 godina. Teška je liga, drugačija infrastruktura tada, nije bilo sređenih terena, lige, preteška za mene. Iz Crne Gore sam otišao tamo na probu. Ne bih to sada uradio, ne bih savetovao mladim igračima da idu iz Srbije do 23-24 godine. Dobra stvar je što sam naučio ruski, pa ako treba prevodilac.

Da li bi prešao u Zvezdu za 10 miliona evra i osvajao titule svake godine ili bi ostao u Partizanu za džabe, ali bez ijedne titule?

- Ostao bih u Partizanu definitivno. Bez obzira na sve, ne bih nikad to uradio.

Idol mu je, kao i mnogim igračima crno-belih, legenda kluba, Saša Ilić.

- Saša Ilić definitivno, prva utakmica mi je bila Partizan Egaleo, tada je Simon Vukčević igrao.

Kakav je osećaj dati gol u poslednjim sekundama kao protiv IMT-a?

Pobeda u derbiju ili plasman u Ligu šampiona?

- I jedno i drugo - bio je Nikolić bez dileme.

- Protiv IMT-a sam bio malo umoran, došao sam sa svadbe, bio sam malo umoran. Gubili smo, onda se to ne dovodi u pitanje, želja i ta atmosfera koju su nam navijači preneli, doprineli su dosta. Nemam svadbu u sredu, ispunio sam bonus što se tiče toga. Gotov sam za ovu godinu - nasmejao se Nemanja i na kraju istakao da veruje u svoj tim i osvajanje titula u šampionatu i Kupu:

- Verujem, bilo bi apsurdno da ne verujem u nešto što radimo. Tek je početak sezone, ima dosta da se igra, možda će nam naići loš dan, možda i protivnicima. Bilo bi apsurdno reći da se ne priča o tome, to je želja svih u klubu.

Tokom priče o karijeri dotakao se i teške povrede koju je imao i otkrio ko mu je tada pomogao.

- Ahilova tetiva, nisam u početku verovao da mogu da se vratim, imao sam bolove, nisam mogao da se podignem na nogu, bilo je i toga da mi je bilo teško, plakao sam kada sam bio sam. Godinu i nešto dana posle Rusije i Kazahstana, osećao sam se kao mrav na terenu, ništa nisam mogao da uradim. Posle su mi našli poziciju, saigrače koji su mi pomogli u Spartaku tada", zaključio je Nikolić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike