Zvezdin pritisak pred derbi ne utiče na predsednika Sudijske komisije: Jovanović je naš najbolji arbitar!

25.09.2023

21:15

0

Dejan Filipović tvrdi da iza izbora glavnog sudije predstojećeg večitog derbija ne postoji nikakva pozadinska priča

Zvezdin pritisak pred derbi ne utiče na predsednika Sudijske komisije: Jovanović je naš najbolji arbitar!
Dejan Filipović - Copyright MN Press

Kako se približava najvažnija utakmica srpskog fudbala pažnja javnosti se ponovo usmerava na sve osim na najvažnije – momke u crveno i crno-belim dresovima.

Kome je to u interesu i zbog čega trebalo bi da utvrde odgovorni za „najvažniju sporednu stvar na svetu“ u našoj državi, tek po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina čelnici beogradskih večitih rivala kreću sa raznoraznim pritiscima danima uoči derbija.

Pred 171. okršaj Partizana i Crvene zvezde, koji se u sredu igra na stadionu u Humskoj iz „Ljutice Bogdana“ su odapeli otrovne strelice prema Sudijskoj komisiji FSS i odluci njenih čelnika da za glavnog sudiju bude odabran Srđan Jovanović.

Najbolji srpski sudija u rangiranju UEFA nema poverenje Zvezdinog rukovodstva, koje je zapretilo i ne dolaskom na utakmicu ukoliko se glavni sudija ne promeni. A do toga, sva je prilika neće doći, sudeći po rečima prvog čoveka srpskih arbitara Dejana Filipovića.

- Srđan Jovanović je do sada sudio tri večita derbija, dva u sezoni 2021/22, kada je u prolećnom delu šampionata odradio fenomenalan posao. Delio je pravdu na vrhunskom nivou u momentima kada se reševalo pitanje borbe za trofej. Bez ikakve dileme on je naš najbolji arbitar – rekao je za „Meridian sport“ Filipović i dodao:

- Želimo da svojim znanjem i iskustvom uveliča srpsku fudbalsku svetkovinu. Ne postoji nikakva pozadinska priča, ne postoji ništa drugo osim jednog jedinog cilja – da sve protekne u znaku fudbala, bez greške i problema. Jednoglasno smo na Sednici doneli odluku da baš Jovanović bude glavni sudija, a njegovi kvaliteti i karijera jasno pokazuju zašto je izbor pao na njega - poručio je Dejan Filipović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike