Top 5 detalja 6. kola: 2:0 je najopasniji rezultat, ali Partizan dobio Nemanju Nikolića!

05.09.2023

12:09

0

Dok je Zvezda strahovala, i Železničar ima za čim da žali

Top 5 detalja 6. kola: 2:0 je najopasniji rezultat, ali Partizan dobio Nemanju Nikolića!
Nemanja Nikolić slavi pogodak odluke - Copyright FK Partizan/M. Todorović

Srpski klubovi protekle sedmice konačno su doživeli rasplet u Evropi, pa je tako Crvena zvezda dobila rivale u grupnoj fazi Lige šampiona, Partizan šut kartu nakon samo dva meča, a Čukarički se pridružio TSC-u u Ligi konferencija.

I dok je Čuka igrala u Leskovcu na novom i prelepom stadionu Dubočice, Partizan je vodio bitku sa nezadovoljnim navijačima koji su zatvorili deo grada i šetali do Humske, a kada je sve to prošlo, usledilo je šesto kolo Superlige.

Nemanja Nikolić

Posle svega, crno-beli su gostovali ekipi IMT-a na krovu i već u petom minutu bili šokirani. Domaćin je vodio i sa 2:0, nezadovoljni navijači su, onaj mali broj koji je pratio ovaj susret, već gubili nadu, a onda filmski preokret. Ne može se Partizan pohvaliti ovakvim raspletom u skorijoj istoriji, ali sada su, ono što se popularno kaže – momci pokazali karakter.

U prvom minutu nadoknade vremena su izbegli poraz, a koji minut kasnije, rezervista Nemanja Nikolić je doneo tri boda. Bio je to gol koji je pokazao klasu igrača koji igra svoj drugi mandat u crno-belom dresu, a nakon meča je pružio podršku Igoru Duljaju.

- Moj gol za pobedu ima uvertiru i iskreno ću reći da je to zasluga fenomenalnog ljudskog odnosa sa trenerom Duljajem. Zamolio sam ga da u subotu kumujem na venčanju svog druga iz detinjstva i on mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi. To dovoljno govori o njemu, kakva je ljudska veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem - rekao je Nemanja.

Rođendan Marakane

 

MN Press
 

 

Ponovo je Crvena zvezda slavila bitan datum na meču sa Novi Pazarom i upisala pobedu. Sada je to bio 60. rođendan stadiona Rajko Mitić,  koji  je proslavljen pred oko 30.000 navijača uz spektakularnu bakljadu. Bila je to i generalna proba za ono najbolje što sledi – grupna faza Lige šampiona u kojoj će rivali crveno-belima biti Mančester Siti, Lajpcig i Jang Bojs.

Zvezda strahovala

Novi Pazar je prošle godine znao da iznenadi i savlada favorizovane rivale, ova sezona nije ni nalik prošlogodišnjoj, ali Zvezda do kraja nije mogla da se opusti. Vodili su domaćini 2:0, ali je Pazar u finišu smanjio razliku, pa se u poslednjih deset minuta na punoj Marakani strahovalo.

2:0 je najopasniji rezultat

A da je 2:0 najopasaniji rezultat, mogu nam nakon šestog kola reći i fudbaleri Železničara, koji su na svom terenu vodili protiv Čukaričkog, ali su na kraju remizirali 2:2. Iščupali su se Brđani, ali ima Želja za čim da žali.

Pančevci su ovim remijem prekinuli niz od četiri poraza, dok je Čuka i četvrtu utakmicu bez pobede.

Ostavka Dejana Joksimović

Kragujevački Radnički nije krenuo u ovu sezonu kako je želeo, pa je Dejan Joksimović rešio da podnese ostavku, ali… Kragujevčani su rešili da njegovu odluku ponište. Svesni su u Šumadiji da Joksimović dobro poznaje ovaj tim i da je on taj koji može da podigne ekipu, pa nisu krenuli poput mnogih ekipa da čine rezove nakon prvih padova.

Superliga, 6. kolo

Petak

Radnik - TSC 0:1 (0:1)
/Stojić 45+1)

Subota

Napredak - Voždovac 2:1 (2:0)
/Bojović 14p, Stojiljković 23 - Burmaz 65p/

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (1:0)
/Dragović 8, Kanga 80p - Jovanović 81/

Javor - Radnički Niš 1:0 (1:0)
/Gigić 25/

Vojvodina - Radnički 1923 2:1 (1:0)
/Malbašić 51, Bolingi 82 - Vidosavljević 7/

Nedelja

Mladost - Spartak 2:1 (1:0)
/Silue 39, Varjačić 90 - Ubiparip 66/

IMT - Partizan 2:3 (1:0)
/Vukić 5, Kodžić 56 - Saldanja 70, Natho 90+1 pen, Nikolić 90+5/

Ponedeljak

Železničar - Čukarički 2:2 (2:0)
/Đorđević 30, Romanić 35 - Miladinović 48, Cvetković 82/

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike