Blamaža srpskih klubova: Nalazimo se na dnu UEFA lestvice!

22.09.2023

11:08

0

Iza su samo Estonija, Gibraltar, San Marino, Lihteštajn i Vels

Blamaža srpskih klubova: Nalazimo se na dnu UEFA lestvice!
Igrači Zvezde i Partizana - Copyright MN press FK Partizan

Srpski klubovi su doživeli debakl ove sezone u evropskim takmičenjima, od 13 utakmica, ostvarili smo samo jednu pobedu i doživeli čak 12 poraza, priznaćete baš poražavajući podatak za jednu zemlju, koja je imala čak pet predstavnika u evropskim takmičenjima.

Vojvodina je izgubila oba meča od kiparskog Apoela u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Čukarički je u kvalifikacijama za Ligu Evrope dva puta pognute glave napustio teren protiv Olimpijakosa, kao I TSC u preliminarnoj rundi za Ligu šampiona, kada ga je deklasirala portugalska Braga u obe utakmice.

Jedini trijumf je ostvario Partizan i to u revanšu protiv Sabaha, ali nije uspeo da preskoči poslednju prepreku za plasman u grupnu fazu Lige konferencije, jer su u oba meča poraženi od danskog Nordsjelanda.

Loš niz iz kvalifikacija je nastavljen je porazima Zvezde u Ligi šampiona, TSC u Ligi Evrope i Čukaričkog u Ligi konferencija. 

Zbog toga smo sa 11. pozicije na UEFA listi, pali za četiri mesta, čak nam i 15. mesto visi, što je definitivno blamaža za zemlju koja je ove sezone imala direktnog učesnika u Ligi šampiona.

Ali, gotovo je sigurno da naredne sezone nećemo imati tu privilegiju, već ćemo morati da igramo poslednju fazu kvalifikacija da bi se plasirali u eminentno takmičenje.

Toliko smo degradirali srpski fudbal ove sezone, i nalazimo se na dnu UEFA lestvice, iza Srbije su samo Estonija, Gibraltar, San Marino, Lihteštajn i Vels.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike