Engleski mediji o Zvezdi na Etihadu: Osvajači triple krune preživeli veliki strah u prvom poluvremenu, pre magije Alvareza!

20.09.2023

12:21

0

Autor: D. P.

Crveno-beli prikazali hrabru igru

Engleski mediji o Zvezdi na Etihadu: Osvajači triple krune preživeli veliki strah u prvom poluvremenu, pre magije Alvareza!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Dave Thompson

Englezi su pre utakmice na Etihadu očekivali lakši posao za Mančester siti protiv Crvene zvezde, ali  su ih crveno-beli svojim žilavim otporom i vođstvom na poluvremenu prilično iznenadili.

Ovakav stav provejava u komentarima vodećih britanskih medija koji se i danas bave analizom pobede Gvardiolnih momaka nad srpskim prvakom.

Dnevnik "Telegraf" navodi čitaoca da pomisli kako je meč sa Crvenom zvezdom pokazao osnovni problem - tanka klupa, u situaciji kada su Stoun, Griliš, De Brujne i Kovačić van tima zbog povrede.

Telegraf: Glazer bio na svakoj lopti, osim...

- Gvardiolin tim je meč završio sa Stefanom Ortegom, Skotom Karsonom (rezervni golmani) i Joškom Gvardiolom kao neiskorišćenim rezervama, takva mu je trenutno lista povreda. Bernardo Silva je zaradio problem sa mišićima neposredno pre poluvremena i propustiće utakmicu protiv Notingem Foresta za vikend - piše Telegraf i dodaje:

Tanjug/AP
Dragović i Glazer

- Gvardiola ima sve veće brige zbog povreda, ali njegov tim, koliko god da ima malo igrača, pronalazi način da pobedi. Prošao je 101 dan između osvajanja trofeja i povratka u takmičenju za kojim su toliko žudeli, a protiv Crvene zvezde su dosegli do 37 udaraca ka golu. Omri Glazer, golman Crvene zvezde, bio je spreman za mnoge, ali je na kraju zabio u sopstvenu mrežu za drugi gol Alvareza!

"Bi-Bi-Si": Glazer iritirao navijače Sitija, kao Glejzeri pristalice Junajteda

Javni servis "Bi-Bi-Si" u analizi utakmice ističe učinak dvostrukog strelca Hulijana Alvareza:

- Neposredno nakon pobede Argentine na Svetskom prvenstvu u decembru, narativ oko Hulijana Alvareza naglašavao je čudnu situaciju da igrač sa najvećim trofejom od svih u fudbalu nije dovoljno dobar da bi bio u ekipi Mančester sitija. U tom trenutku, Alvarez je izgledao kao rezerva Erlingu Halandu. Ništa više - ističe "Bi-Bi-Si":

Tanjug/AP
Osman Bukari

- U preoblikovanom sastavu, pogođenom odlascima i povredama, Alvarez se pretvorio u jednog od najvažnijih igrača. Stvarao je šanse drugima, ima odličnu kontrolu i takođe postizao golove. Njegov prvi protiv Crvene zvezde bio je sjajan. Iz pune brzine, zadržao se prisebnosti i na kraju postigao gol za kojim je Siti žudeo i koji je preokrenuo meč naopačke. Pobeda je značila da je ekipa Pepa Gvardiole sada 27 evropskih utakmica bez poraza na Etihad stadionu.

- Golman Crvene zvezde je 45 minutabio razlog iritacije navijača Sitija, kakvu vlasnici Mančester Junajteda izazivaju na "Old Trafordu"- napisao je pomenuti portal pronašavši vezu između Zvezdinog Glazera i "vladajuće" porodice Glejzer u Mančester junajtedu.

"Osvajači triple krune preživeli veliki strah u prvom poluvremenu pre nego što ih je magija Alvareza odvela do pobede", poručili su iz tabloida "San".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike