Baš je opleo po Francuzu, ima drugoligaški pristup, ali ima i dosta pohvala na račun Zvezde: Stojićev skener posle Sitija!

20.09.2023

12:13

0

Bivši golman smatra da neki igrači ne zaslužuju da nose crveno-beli dres

Baš je opleo po Francuzu, ima drugoligaški pristup, ali ima i dosta pohvala na račun Zvezde: Stojićev skener posle Sitija!
Žan Filip Kraso - Copyright MN Press

Poznati menadžer Ranko Stojić prokomentarisao je duel Mančester sitija i Crvene zvezde, napominjući da su crveno-beli odigrali hrabro na Etihadu, ali je istakao i neke zamerke na račun pojedinih igrača.

Bivši golman Partizana je izdvojio nekoliko igrača koji su opravdali očekivanje.   

- Individualno, mislim da ima par pluseva, pogotovo je po meni plus novi štoper Điga, koji je u par momenata pokazao ne samo hladnokrvnost, već i neku vrstu pozitivne drskosti, da lagano tehnički rešava situacije u svom šesnaestercu. Pozitivno, bio je dobar u igri glavom, svideo mi se. U paru sa Dragovićem, koji je sjajan momak i ovako privatno, mislim da bi bio još i efikasniji kada bi izgubio 2-3 kilograma. Bio bi efikasniji prema napred, jer nekad se i previše povlači. To bi bio tandem da igra sa dva centralna beka i bio bi to još moderniji tim. Hvang mi se svideo, teško je kad ste nisko. Menjali su i se on i Ivanić, da li ste pozicija 'šest', 'osam', 'deset', jako je teško tu praviti napore, a biti opasan po protivnički tim. 

Posebno je apostrofirao Šerifa Ndiaje, koji je po njemu odigrao dobru utakmicu, ali da ima još prostora za napredak.

- Ndiaje je igrao za tim, ne samo da je probao da zadrži loptu, već je imao i intervencije glavom da zaustavi protivnika. To je po meni bilo potrebno Zvezdi. Hteo sam da ga apostrofiram, jer ima ogroman volumen, zalaganje, pokriva veliki deo terena. Samo malo da smiri pas. Izuzetno je važno na toj poziciji da pas mora da bude miran i tačan. Sigurno će mu i ova utakmica pokazati da treba da vidi kako da napreduje i sigurno da može da bude važan igrač Zvezde. Mijailović? Njegov rođeni brat je igrao dugo na toj poziciji. Iznad svega, pokazao je borbenost, da je igrač za tim, sve daje. On je možda i najiscrpljeniji igrač, jer su najviše napadali po njegovoj strani. Odigrao je jako dobar meč.

Ranko Stojić je posebno razigniran Žanom Filipom Krasoom, napominjući da mu trenutno liči na drugoligaškog fudbalera.

- Iskreno, njegov govor tela na terenu je drugoligaški. Ne samo na ovoj utakmici. On igra kao da nije sa timom na terenu. Ne znam da li je to moj utisak, ali. Bio sam i u velikim klubovima i igrao, ali to se ne trpi. Po meni je Ivanić u ovom timu, kad gledamo sve zajedno, i doprinos i talenat i igrački kvalitet, igrač broj jedan u timu Zvezde. Rekao sam već da su potcenjeni Katai i Ivanić, ali kao što se Ivanić vratio i pokazao da je jedan od najboljih igrača, onda očekujem da i Katai još jednom pokaže da majstor fudbala. Verovatno će mu biti potrebno vreme da uđe u ritam posle povrede.

Bivši golman je stao na stranu čuvara mreže crveno-belih Omri Glazera, koji je primio kis gol, ali isto tako imao je neke neverovatne intervencije. 

- Glazer je imao toliko dobrih intervencija da mu možemo oprostiti tehnički kiks. Realno je kiks, promašena lopta. Mnogi koji su negativni stalno reći će da je to bio drugi gol koji je prelomio. Toliko je imao kvalitetnih odbrana, bile su to stopostotne šanse, a bilo ih je sigurno preko 10, 12, 13 kvalitetnih, teških odbrana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike