Englezi oduševljeni Zvezdinim Glazerom! Izraelac leteo kaznenim prostorom i bio razlog Halandove frustracije (FOTO)

20.09.2023

09:22

1

Autor: D. P.

Zvezdin golman pravio čuda i primio početnički gol

Englezi oduševljeni Zvezdinim Glazerom! Izraelac leteo kaznenim prostorom i bio razlog Halandove frustracije (FOTO)
Copyright Tanjug/AP

Dan posle velikog meča na otvaranju Lige šampiona na Etihadu u Mančesteru, engleski i norveški mediji pišu o frustraciji Erlinga Halanda na meču protiv Crvene zvezde na sličan način na koji se u Srbiji vodi polemika da li je golman Omri Glazer junak ili tragičar.

Za Engleze, izraelski golman bio je najbolji fudbaler gostujućeg tima - 13 odbrana i kiks kod drugog gola Mančester sitija:

Za Halanda je to bila utakmica sa još većom frustracijom zbog propuštenih šansi. Imao je dve odlične prilike, prvo nakon povratka golmana, a zatim još jedan udarac glavom koji je prošao preko poslednje šanse i stative Rodea Stjernea.

- Bila je to utakmica Glazerovog života, do ove greške. Nijedan tim nije šutirao više puta u gol u prvom poluvremenu od Sitija, a on je prošao taj test - napisali su u "Dejli mejlu" o Izraelcu.

- Glazer je mogao da spreči drugi gol, ali je dao sve od sebe. Njegovo herojstvo je održalo Crvenu zvezdu u životu, ali je on bio kriv za drugi gol - stav je "Skaj Sportsa", koji mu je dao najvišu ocenu među fudbalerima Crvene zvezde - osmicu.

- Glazer je imao maestralno veče, osim jedne greške - piše u komentaru "Yahoo Sporta”.

- Spasavao je i nogama i rukama, pravio veoma dobre poteze. Bio je uporan i uspeo je da oteža posao Mančester sitiju na njegovom terenu.

Na drugoj strani, Sitijev problem bila je neefikasnost Erlinga Halanda, koga gol nije hteo ili tačnije, Glazer mu nije dozvolio da se upiše u strelce.

Jednom je pogodio prečku, jednom je Zvezdin golman uz pomoć stative sprečio siguran pogodak, a u par navrata nije bilo koncentracije kod Norvežanina da se pogodi okvir gola.

- Za Halanda je to bila utakmica sa velikom frustracijom zbog propuštenih šansi. Imao je dve odlične prilike, prvo nakon povratka golmana, a zatim još jedan udarac glavom koji je prešao preko  prečke Zvezdinog gola - piše norveški "VG".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike