Posle bolne eliminacije, Partizan gostuje IMT-u! Duljaj o "traktoristima", ovacijama, zvižducima, pritisku, ali i "preticanju" Zvezde

02.09.2023

18:04

0

Autor: D. N.

Šef struke crno-belih je odgovorio i na pitanje o mogućim pojačanjima

Posle bolne eliminacije, Partizan gostuje IMT-u! Duljaj o "traktoristima", ovacijama, zvižducima, pritisku, ali i "preticanju" Zvezde
Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Posle eliminacije od Nordšelanda, fudbaleri Partizana nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. U šestom kolu, ekipa Igora Duljaja gostuje debitantu, IMT-u. Svima je jasno da je trenutak u kojem se nalaze crno-beli veoma težak.

- Nikad nije trenutak, ispali smo iz Evrope, što nije pohvalno. Igramo protiv jedne od najmlađih ekipa u ligi i najprijatnijeg iznenađenja. Pobedili su Čukarički su sa 3:0, a mogli su i da osvoje bodove u Bačkoj Topoli. Takođe, ovo je poslednja utakmica pred pauzu i drugačija (veštačka) podloga od one na koju smo navikli. Veoma važna utakmica, jer smo imali dva teška gostovanja, Vojvodini i TSC-u. Odigrali smo tada odlično i očekujem da i tada odigramo kako znamo i umemo - kazao je Duljaj koji se uzda u podršku navijača.

Podsetimo, bojkot Grobara koji su protestovali u četvrtak važi samo za mečeve u Humskoj.

- Imaćemo podršku navijača i biće važan faktor jer će da podignu igrače.

Bilo je komentara i o rivalu koji sedam bodova iz pet mečeva.

- Mlada ekipa, u špicu je Luković. Ekipa su koja dosta trči. Tim koji nema pritisak i kolega Jandrić je odlično uklopio ekipu. Kada tim nema pritisak posebno je lako da igraju, pogotovo sada protiv Partizana, gde će imati dodatni motiv jer žele da se dokažu. Opet je najvažnije kako ćemo mi da izgledamo sutra. Danas ću posle treninga odlučiti kojih 11 će početi sutrašnju utakmicu.

Da li je ekipa umorna, bilo je još jedno pitanje, s obzirom da je u četvrtak odigran meč sa Dancima.

- Teško je kada morate da jurite brze igrače, ali umor ne sme da bude alibi u Partizanu. Ako sutra padnemo, biće navijači koji će dana podignu. Svaki dan je dokazivanje i niko ne živi u prošlosti, ali ipak ne možemo da zaboravimo i moramo da budemo jaki. Trpimo pritisak, a bila je i jedna situacija kada je Ilić šutnuo loptu sa centra, zato što je neko povikao sa tribina "ajde brže malo". Sutra će biti drugačije. Igrači su svesni da ako pobedimo, možemo da budemo tamo gde pripadamo, u vrhu tabele.

Ko će igrati, zavisi od zdravstvenog biltena. Verujem u one koji su tu, ali zamerke uvek postoje. Nordšeland je zasluženo prošao, a nas očekuje ova utakmica, pa i pauza.

Tokom meča sa Dancima, samo je Kristijan Belić dobio ovacije, a ostali zvižduke...

- Čuo sam ovacije, a zvižduke ne. Ako je tako, onda moramo svi da se ugledamo na njega. Svaki navijač može da oprosti lošu igru, ali ne ako se trudite do kraja. Tražiću da igraju kako znaju i da slede primer Belića. To je momak koji se ne štedi i drago mi je što su to navijači prepoznali - dodao je šef struke Partizana, koji se nada da će meč na "Krovu" biti otvoren.

- Mi imamo plan i oni imaju. Sve zavisi kako se utakmica otvori. Ukoliko bude otvoren fudbal biće šansi i sa jedne i druge strane, biće mi drago ako se ne budu zatvorili.

U teoriji postoji i šansa da posle ovog kola, Partizan bude ispred Crvene zvezde, ali to zahteva poraz crveno-belih i trijumf crno-belih.

O Milošu Lukoviću

- Ja stvarno volim mlade igrače, kao što ste videli u poslednje dve utakmice. Imali ste priliku da vidite Nemanju Trifunovića, tako da sam ja uvek za dobrog mladog igrača u Partizanu - kazao je Duljaj o napadaču IMT-a.

- Najteže su utakmice posle Evrope, bez obzira da li ste pobedili ili gubili. Nažalost, za nas je Evropa završena. Čeka nas težak meč, i za nas je najvažniji.

Bilo je pitanja i o eventualnim pojačanjima.

- Neću sada o pojačanjima, prvo da odigramo ovu utakmicu. Ovo što imamo to je realnost. To su igrači koje sam ja želeo, u koje ja verujem, i igrači koji će sutra dati sve od sebe da se pobedi.

I za kraj, usledila je i novinarska konstatacija da će Partizan ipak biti u "prednosti" i odmorniji jer neće igrati u UEFA takmičenju, za razliku od Zvezde, Čukaričkog i TSC-a.

- Više bih voleo da smo svi u Evropi, jer je to dobro i za Partizan i naš fudbal. Njima će biti lakše jer će imati više utakmica. Imaćemo više vremena da se uigravanmo, ali će klub biti u teškoj finansijskoj situaciji jer ne igramo u Evropi - zaključio je Duljaj.

Podsetimo, meč je na programu sutra sa početkom u 20 časova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike