Partizan nikada nije tužnije izgledao u poslednjih 45 godina nego sinoć protiv Nordšelanda

01.09.2023

10:59

0

Komentar

Partizan nikada nije tužnije izgledao u poslednjih 45 godina nego sinoć protiv Nordšelanda
20211017mmVazura01 - Copyright MN Press

Imam 51 godinu, od kojih bez preterivanja, fudbal i Partizan pratim 45 godina.

Dobro pamtim one prve trenutke koji te kao dete opredele da voliš nešto zbog nekog, pa računam da su me fudbalom zarazili Slobodan Santrač i Moca Vukotić.

Bilo je onda dosta razloga da zavolim Džaju i Filipovića, jer otac zvezdaš, okolina "ništa manje", ali bilo mi to nekako neprirodno da budem uz crveno-bele, a onda i protiv Kiće i Praje.kad dođu na red košarkaške utakmice. Ne, to nije moglo!!

Sada je baš dugačak taj staž praćenja Partizana i sporta! Računam opet da mi staž dozvoljava pravo na jedan zaključak - tužniji Partizan nisam zatekao od onog sinoć protiv danskog Nordšelanda. Na koju god stranu da se okreneš, video se samo jad. Najveći na samom terenu.

Bar pet godina nerada, upravljanja klubom bez kompasa, bahatog poslovanja, briga za kombinacijama Miloša Vazure i njegovog okruženja, doveli su do toga da Partizan danas izgleda beznadežno loše.

Ništa drugačije nisam mislio ni pre tri leta, ni prošle sezone, ali brod je odavno potonuo, Vazura iznova dokazuje da može biti još gore. Partizan je postao klub bez ekstra kvaliteta i ekstra talenta u njemu.

Osrednjost u svemu, koja jedva da će zadovoljiti zahteve srpske Superlige, a Nordšeland pokazao je kako takvi prolaze u Evropi. Današnjim klincima koji se tek navijački opredeljuju čika Vazura je ubio svaki povod da izaberu Partizan! Sreća, pa postoje Panter, Smailagić, Ledej ...

Nije ni čika Kralj ništa bolji od njega, mada ga poslednjih dana upadljivo nema nigde u javnom prostoru. To ga ne oslobađa krivice, jer on se potpisuje ispod transfera Severine, Kanutea, Saldanje, Antića, Kalulua... 

Zamislite sportskog direktora koji dovodi igrača iz druge holandske lige i najavljuje ga kao nosioca igre, mada zna da to nije mogao da postane ni njegov zemljak koji je došao u Partizan iz trećeplasiranog Tventea!

Koji je to fudbalski stručnjak koji će reći jednu prednost Severine u odnosu na, recimo, Nikolu Terzića, koga više i nema u timu!

Primer Kanutea potvrđuje da je tzv Partizanov sportski sektor izuzetno talentovan da dovede nespremnog stranca, što nije toliko strašno, ali u ovom slučaju to izgleda nepopravljivo... Momak je mesec i po dana od dolaska u klub i dalje fizički slab, spor, reakcije su mu kao kod veterana od 35-36 godina...

Da se ne lažemo, ništa bolji nije Saldanja! Njegov slučaj je bolniji, jer plaćen je 1.300.000 evra, a kupljen je zahvaljujući statistici od pet golova u prvenstvu Azerbejdžana!!! 

Pa, Kalulu? Šta je njega kvalifikovalo za Partizan?

Zašto je doveden Nemanja Nikolić ako već u ekipi postoji spor napadač Andrija Pavlović, za čiji transfer prošlog leta nije bilo baš nijednog opravdanja? Jedino objašnjenje je da Samed Baždar ne dobije prostor, ali i taj "problem" je očigledno saniran "uspešno" na Vazurin način, budući da malog Pazarca sele u Valjadolid.

Klupa nije ništa bolja od tima na terenu! Dobijali su početnici i ranje prilike u Partizanu, ali Igor Duljaj definitivno nije njihov kalibar. Ovaj izazov mu je došao prerano, uhvatio ga nespremnog za Partizan u ovom stanju, i treba priznati, trenerski nedoraslog da sakrije toliko minusa u ekipi ...

Minus, po minus, jedna Vazurina i Vučelićeva godina za drugom, došli smo tako do 6:0 protiv Nordšelanda, završene evropske priče u avgustu, Partizana bez tima, pravih igrača i trenera! Još jedna sezona u nizu otpisana na samom startu. 

Sreća, pa su tu Panter, Smailagić, Ledej...

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike