Čudo Partizana! Valjak sa penala do plej-ofa Lige konferencija! (FOTO/VIDEO)

17.08.2023

23:57

0

Autor: A. Š.

Crno-beli na stadionu u Humskoj nadoknadili dva gola zaostatka iz meča u Azerbejdžanu

Čudo Partizana! Valjak sa penala do plej-ofa Lige konferencija! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Dobio je Partizan dva snažna šamara pre sedam dana u Bakuu, ali su večeras izabranici Igora Duljaja pokazali svima dve stvari - kako je izdanje u Azerbejdžanu bio samo plod lošeg dana i da ovaj tim ima potreban potencijal i karakter da se sa Crvenom zvezdom upusti u ravnopravnu borbu za šampionski tron.

Crno-beli su na stadionu u Humskoj, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, nadoknadili dva gola zaostatka iz prvog meča protiv Sabaha (2:0) i posle penala došli do plej-ofa trećeg po jačini UEFA klupskog takmičenja.

Pozivali su iz Humske danima unazad navijače da pruže podršku Markoviću i drugovima. Oni najverniji, sa južne tribine, ostali su čvrsti u stavu da neće prisustvovati utakmicama na crno-beloj strani Topčiderskog brda, ali su gotovo do poslednjeg mesta popunjeni istok i zapad dali ogroman vetar u leđa Duljajevoj četi u ostvarenju velike pobede.

Po jedan gol u oba poluvremena bio je dovoljan Valjku da neutrališe minus iz prvog meča odigranog prošlog četvrtka u Bakuu, da bi u završnih pet minuta drugog produžetka crno-beli uspeli da igračem manje da dođu do penala koji su odlučeni u poslednjoj, petoj, seriji odbranom Aleksandra Jovanovića.

Posle smušenog početka i nekoliko početničkih grešaka, Partizan se konsolidovao i krenuo u juriš koji je rezultat dao u 30. minutu golom Saldanje. A, kada su svi očekivali još snažniji napad - Valjak je usporio. Srećom po ekipu Igora Duljaja, rival to nije uspeo da kazni, pa je u 58. minutu na scenu stupio Bibars Natho.

Iskusni Izraelac izveo je slobodan udarac iskosa sa desne strane. "Kontra nogom" je šutirao direktno u gol i zatresao mrežu potpuno nespremnog Imanova, koji je uspeo samo da ubaci loptu u sopstvenu mrežu.

Kako je vreme odmicalo, tako je padao intenzitet igre. Gosti su, za razliku od prvog meča, retko konkretnije zapretili, a i kada su to u nekoliko navrata uraili Jovanović je bio oprezan, potvrdivši još jednom da je Partizan dobio stabilnog golmana. Potvrdio je to iskusni čuvar mreže i tokom penala, koje je rešio u petoj seriji. Nije ga tada dekoncentrisalo ni to što mu je prvu odbranu glavni arbitar promašio jer je prerano izašao sa gol linije, promenio je u ponovljenom izvođenju stranu i pročitao rival za veliko slavlje na travi u Humskoj ulici.

Partizan će put do grupne faze Lige konferencija tražiti preko Danske. Nordsjeland je izbacio Steauu (0:0, 2:0) i narednog četvrtka će ugostiti Valjak u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, u kojem je crno-beli biti lišeni pomoći, večeras isključenog (zbog drugog žutog kartona) Kristijana Belića.

BLOG UŽIVO

PENALI

5. SERIJA - Baždar je siguran sa 11 metara - Jovanović brani, ali je izašao pre vremena, pa se udarac Alaskarova ponavlja. I opet brani Jovanović! Partizan je u plej-ofu Lige konferencija.

4. SERIJA - Antić daje gol poslavši golmana u drugu stranu - Kristijan šutira identično.

3. SERIJA - Kalulu rutinski trese mrežu - Nuriev šutira i pogađa po sredini gola.

2. SERIJA - Nikolić daje gol, iako ga je golman Sabaha pročitao - Apeh izjednačava uz mnogo sreće. Jovanović je zakačio loptu.

1. SERIJA: Pavlović više nego siguran - Isaev isto. Lopta na jednu, Jovanović na drugu stranu.

DRUGI PRODUŽETAK

120. MINUT - Igraće se još dva minuta u Humskoj.

115. MINUT - Belić dobija drugi žuti karton, Partizan ostaje sa igračem manje.

110. MINUT - Andrija Pavlović menja Saldanju.

107. MINUT - Kristijan Belić dobija žuti karton.

106. MINUT - Igraće se još najmanje 15 minuta večeras u Humskoj.

PRVI PRODUŽETAK

105. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade završen je prvi produžetak.

MN Press
 

100. MINUT - Gotovo ni iz čega velika prilika za Sabah. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora kao iz topa Tejlor, ali je Jovanović napravio sjajnu paradu i izvadio loptu iz gornjeg ugla svog gola. Ubrzo potom Letića menja Alekperov.

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak.

DRUGO POLUVREME

90+8 - Žuti karton dobija Kristijan. 

90+5 - Najbolja šansa za goste na meču. Letić je centirao sa leve strane, Nurijev je bio potpuno sam na petercu, ali je srećom po crno-bele glavom šutirao preko gola.

MN Press
 

90. MINUT - Igraće se osam minuta u nadoknadi vremena. Ukoliko ne bude promene rezultata, gledaćemo produžetke. 

82. MINUT - Menja i Duljaj. Umesto Natha u igri je Nikolić, dok je Baždar zamenio Severinu. Ubrzo potom žuti karton dobija Šćekić.

74. MINUT - Dvostruka promena kod gostiju. Apeh je zamenio Volkova, a Irazabal Čaklu. Tri minuta kasnije još dve promene kod Sabaha, Tila i Nurijeva zamenili su Musaev i Mutalimov.

MN Press
 

70. MINUT - Imanov, uz pomoć prečke, čuva svoju mrežu posle bombe mladog Ilića sa 20-ak metara. Ubrzo potom Kalulu menja Meniga.

64. MINUT - Promene na obe strane. Alasgerov je zamenio Margaritu kod gostiju, dok je kod crno-belih umesto Kanutea u igri Šćekić.

58. MINUT - GOOOOL! Natho je strelac! Izveo je Izraelac maestralno slobodan udarac i iznenadio golmana Sabaha!

48. MINUT - Zapretio je mladi Ilić glavom posle kornera, ali je šutirao pravo u golmana.

46. MINUT - Nastavljen je meč u Humskoj. Nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

MN Press
 

39. MINUT - Posle gola Saldanje vidno je opao ritam u igri Partizana. Kao da su crno-beli malo povukli ručnu, što gosti koriste preuzevši posed lopte i inicijativu.

30. MINUT - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Saldanja! Sjajno je išla akcija Valjka, Menigov šut je u prvi mah odbranio golman gostiju, ali je Brazilac iz dva pokušaja uspeo da ubaci loptu u gol za veliku radost u Humskoj.

23. MINUT - Nešto mirniji period igre, ali Partizan ima inicijativu.

15. MINUT - Nova šansa za Partizan i ponovo Kanute. Ušao je po levoj strani u kazneni prostor, potpuno sam je bio na sedam metara, ali je levom nogom šutirao u bliži ugao pored stative.

9. MINUT - Zapretio je Partizan iz prekida. Posle centaršuta Natha, Kanute je šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku s gornje strane.

8. MINUT - Junak Sabaha iz prvog meča Letić dobija žuti karton.

6. MINUT - Nervozno su su crno-beli ušli u meč, napravili nekoliko ozbiljnih grešaka, ali srećom nisu za njih kažnjeni.

1. MINUT - Meč je počeo napadom gostiju. Crno-beli u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine. Početak duela obeležio je veliki vatromet iznad stadiona u Humskoj.

MN press
 

- Na zagrevanje su izašli i fudbaleri Sabaha.

- Odmah potom pristalice crno-belih uputili su uvrede na račun generalnog direktora kluba Miloša Vazure.

- Partizanovi fudbaleri istrčali su na teren uz ovacije prisutnih navijača na stadionu.

SASTAVI

​PARTIZAN: Jovanović, Antić, Marković, Ilić, Stojković, Kanute, Belić, Menig, Natho, Severina, Saldanja.

SABAH: Imanov, Sejdijev, Hajhudi, Čakla, Letić, Kristijan, Isajev, Til, Margarita, Nurlijev, Volkov.

- Najzanimljivije detalje iz prvog meča Partizana i Sabaha mogli ste da vidite ekskluzivno u hajlajtsima na portalu 24sedam.

- Izvesno je da će zbog bojkota organizovane navijačke grupe crno-belima izostati prepoznatljiva podrška sa južne tribine, koja je i prazna, protiv niškog Radničkog, poslala poruku Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuri.

- Na dan revanša sa Sabahom stigla je tužna vest - preminuo je bivši fudbaler Partizana. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike