Zvezda "razbila" i Spartak, ali se fenomenalnom Lučiću nije dalo! (FOTO - VIDEO)

19.08.2023

22:24

0

Autor: D. N.

Crveno-beli već u prvom poluvremenu najavili novi ubedljivi trijumf

Zvezda "razbila" i Spartak, ali se fenomenalnom Lučiću nije dalo! (FOTO - VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa ubedljivim partijama u Superligi Srbije. Ekipa Baraka Bahara je sada pobedila Spartak sa 3:0 i zadržala maksimalan učinak, posle trijumfa od 5:0, 4:0 i 4:1. I gol razlika je odlična, 16:1.

Golove su za branioca titule dali su Osman Bukari, Mihailo Bogićević (autogol), kao i Kings Kangva. Mada je kod trećeg gola situacija diskutabilna, pošto se može pripisati i golmanu Filipu Manojloviću.

Ali se u strelce nije upisao Vladimir Lučić, koji je večeras ostavio odličan utisak. Učestvovao je u akcijama kod golova, ali sam nije bio strelac. Tako je na primer u 47. minutu, u kaznenom maestralnim driblinzima izbacio dvojicu čuvara, ali nije uspeo da Manojloviću probaci loptu koz noge.

MN Press
 

Goste na čijoj klupi je proslavljeni Rus, Aleksandar Keržakov je "načeo" Bukari, posle odličnog solo prodora i demonstracije brzine, u 20. minutu. Do tada je Zvezda konstatno pritiskala, a onda i dokrajčila protivnika. Tačnije, sami su sebe dokrajčili.

U drugo poluvreme se ušlo sa (ispostavilo se konačnim) rezultatom od 3:0, mada je i kasnije Manojlović bio na ozbiljnim iskušenjima. Pokušavali su crno-beli iz svih pozicija, smenjivali su se fudbaleri u pokušajima, ali je ipak ostalo 3:0. U jednom trenutku, Bukari je pogodio i stativu.

Žan Filip Kraso je ovog puta "preskočio" da bude strelac, ali je i dalje na vrhu liste u Superligi, sa pet golova. Imao je nekoliko zapaženih poteza, ali je "šou" ipak pripao pomenutom Lučiću koji se već odavno nametnuo Baharu. Prolazio je po levoj i desnoj strani, centrirao, šutirao, ali nije imao sreće da se upiše u strelce. Gelor Kanga je ponovo ušao sa klupe, umesto Kangve i imao pokušaj sa distance.

Takođe treba spomenuti i Srđana Mijailovića i (između ostalog) njegove centaršuteve, a posebno dobra su bila dva, u 10. i 19. minutu, ali golove nisu postigli Lučić i Olajninka. Povratnik u Ljutice Bogdana i sada Baharov "univerzalac" je u 70. minutu ustupio mesto Urošu Spajiću.

MN Press
 

U drugom poluvremenu, Bahar je iskoristio dobar rezultat, pa šansu dao i mladim imenjacima, Jovanima, Šljiviću (umesto Dragovića) i Mijatoviću (umesto Olajinke). I oni su bili u izglednim prilikama u završnici. Zaigrao je i Lazar Nikolić koji je ušao umesto Stefana Mitrovića koji je posle jednog duela imao problema sa ramenom. Pa verovatno Bahar nije hteo da rizikuje.

Inače, Zvezda je opet bila bez Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, ali se njihov povratak očekuje uskoro. Ivanićev ranije.

Kada je reč o gostima iz Subotice, ostali su na dve pobede i na sedmom mestu (gol razlika 5:6), a znatno opasniji su bili u drugom poluvremenu, kada su se oslobodili. Bili su svesni da nemaju više šta da izgube. Mnogo češće su pretili Glazeru, koji je ove sezone savladan samo jednom. Pokušavali su Andrej Todoroski i rezervisti Veljko Jocić i Miloš Mijić, ali bez uspeha. Uglavnom su bili neprecizni, a Izraelac je u 85. minutu sprečio Mijića da pogodi donji ugao.

U narednom kolu čekaju nas dueli Voždovac - Crvena zvezda, odnosno Spartak - Napredak.

BLOG UŽIVO

Drugo poluvreme

Kraj utakmice!

90. MINUT+3 - Kanga sa 25 metara, ali preko gola!

90. MINUT+1 - Mijatović pored gola sa nekoliko metara.

90. MINUT - Šljivić šutira, Manojlović brani. ali Bukari ne uspeva da kazni to na drugoj stativi.

85. MINUT - Mijić šutira u donji ugao, ali Glazer brani. U narednom napadu, Jocić preko gola, veoma loše.

84. MINUT - Mijić umesto Đurasovića.

81. MINUT - Šljivić gađa donji ugao gola Manojlovića koji je oprezan. Baca se i sigurno hvata loptu.

78. MINUT - Nova izmena u Zvezdi. Na terenu još jedan "klinac", Šljivić. Dragović izlazi. Sada je Spajić kapiten umesto Dragovića. U Spartaku Vidović umesto Stajkovića.

I Subotičani imaju podršku navijača.

MN Press
 

77. MINUT - Šutira Kraso. Manojlović na kratko brani, lopta dolazi do Lučića koji ipak ne uspava da iz izgledne prilike da gol. Ipak ofsajd.

74. MINUT - Mijatović prolazi po desnoj strani posle pasa Lučića, traži na petercu Nikolića, ali Bjelović sprečava novi gol.

72. MINUT - Todoroski šutira, ali Degenek blokira i novi korner za Spartak. U nastavku pokušava Tošeski, ali bez promene rezultata.

70. MINUT - Nove izmene u Zvezdi. Spajić i Mijatović na terenu. Mijailović i Olajinka izlaze.

68. MINUT - Bukari pogađa stativu. Pre toga Olajinka spušta glavom loptu do Bukarija koji je prima na grudi i šutira, ali pogađa okvir gola Manojlovića.

67. MINUT - Traže penal Subotičani pošto je Todoroski oboren u kaznenom. Nema penala, smatra Janjuš kao ni VAR soba. Startovao je Degenek.

65. MINUT - Stajković sa 15-ak metara, ali preko gola.

64. MINUT - Kraso centrira sa desne strane, nalazi Nikolića koji loše zahvata loptu. Veoma neprecizno pored gola. Ipak ispostavilo se da je bio u ofsajdu.

61. MINUT - Todoroski sa 20-metara, snažno, ali ipak preko gola Glazera.

58. MINUT - Bahar ipak menja. Izvodi Mitrovića i uvodi Nikolića. Još jedna izmena. Kanga umesto Kangve.

53. MINUT - Velika šansa za Bukarija. Ipak, pogađa spoljni deo mreže.

Pre toga, Lučić do Kangve, Kerkez loše reaguje, a lopta dolazi do Bukarija koji kao što smo rekli pogađa mrežu, ali sa spoljne strane.

50. MINUT - Mitrović ipak nastavlja. Ukazivala mu se pomoć. Žalio se na rame, ali je sve izgleda u redu.

47. MINUT - Slalom Lučića u kaznenom, šutira, ali Manojlović ipak sprečava da mu lopta prođe kroz noge. Zaslužio je Lučić da bude i strelac, koliko je pokazao večeras.

MN Press
 

Bakljada Delija u uvodnim minutima drugog poluvremena.

Nema promena na poluvremenu.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena! U najavi je nova ubedljiva pobeda. Podsetimo, prethodni rezultati, u tri pređašnja kola su 5:0, 4:0 i 4:1.  U narednom kolu čeka ih duel sa Voždovcem u gostima.

45. MINUT - GOL! Autogol Manojovića za 3:0!

Opet Lučić ima važnu ulogu. Dodaje do Mitrovića, koji vraća loptu na vrh peterca, na pravom mestu Kangva. Ipak Manojlović ubacuje loptu u mrežu.

44. MINUT - Lučić lako prolazi po levoj strani, ali Bukari dobro ne prihvata loptu.

43. MINUT - Bukari dobija žuti karton zbog starta nad Todoroskim.

39. MINUT - Kerkez greši, daje Kangvi loptu u noge. Zambijac šutira sa ivice kaznenog, ali nije precizan.

32. MINUT - Izmena u Spartaku. Jocić umesto Bogićevića. Keržakov već mora da menja zbog povrede.

Vojvodina je konačno pobedila u Superligi ove sezone. Ekipa Ranka Popovića je u Novom Sadu pobedila Radnički iz Niša sa 3:2. Tim Nikole Trajkovića i dalje bez bodova.

Strelci su bili Nikola Čumić (dva) i Uroš Nikolić. Strelci za Radnički bili su Pejović i Marjanović.

28. MINUT - Pokušava Đurasović na drugoj strani, ali nema promene rezultata. Glazer siguran.

25. MINUT - GOL! Sada je 2:0. Tačnije autogol Bogićevića. Ali najzaslužniji je Lučić.

Ulazi u kazneni prostor, pokušava da nađe Olajinku, ali Bogićević je ubacuje u sopstvenu mrežu.

20. MINUT - GOL! Zvezda vodi sa 1:0, strelac Bukari!

Prelep pogodak Ganijca. Prolazi po desnoj strani, snažno šutira i pogađa bliži ugao gola Manojlovića.

19. MINUT - Olajinka skače posle centaršuta Mijailovića sa desne strane, ali loše zahvata loptu glavom. Lopta ide preko prečke.

MN Press
 

17. MINUT - Tošeski ispred Mitrovića uklizava i izbacuje loptu u korner. Manojlović ispušta loptu. Prvo Olajinka, ali zaustavljen pokušaj, u popravnom pokušava Lučić, ali pored gola sa dva-tri metra. Za sada najveća opasnost.

10. MINUT - Lučić dobija loptu od Mijailovića sa desne strane. Prima loptu, ali pokušaj sa nekoliko metara u poslednjim trenucima blokira Kerkez. Bilo bi opasno, možda i neodbranjivo. Za sada Lučić pravi najviše problema odbrani gostiju. Ali šuta ka golu još nema.

7. MINUT - Novi korner za Zvezdu. Ponovo Lučić u glavnoj ulozi, ali sa desne strane. Hvata golman Manojlović lako.

5. MINUT - Brane se gosti, otklanjaju opasnost ispred gola.

4. MINUT - Početni pritisak Zvezde. Lučić uspeva da iznudi korner posle prodora sa leve strane.

Počelo je!

Kao i što je najavljeno, u protokolu nema Ivanića i Kataija, a starter je ponovo Lučić. Kanga će opet meč početi na klupi, dok je među prvih 11 Degenek.

Poznate su i startne postave.

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović, Dragović, Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović, Lučić, Olajinka, Kraso.

Rezerve: Popović, Vasiljević, Nedeljković, Spajić, Šljivić, Kanga, Mijatović, Rodić, Leković, Kabić, Nikolić.

Spartak: Manojlović, Bogićević, Tošeski, Đurasović, Bijelović, Todoroski, Ubiparip, Tanasijević, Stajković, Vidaković, Kerkez.

Rezerve: Vulić, Miodragović, Jočić, Bugarin, Moris, Mijić, Vidović, Đurasović, Atule.

FK Crvena zvezda
 

 

Evo i najava dva trenera.

- Radimo posvećeno sa visokim intenzitetom treninga, kako bi do prve utakmice Lige šampiona bili u potpunosti spremni. Postoje dobre i loše strane u svakoj utakmici i ekipi. Trudimo se da zadržimo ono što je dobro, a to je visok presing i veliki broj golova koje postižemo.

Naravno želimo da budemo još brži, na prethodnom meču smo mogli da budemo i efikasniji, to je nešto na čemu ćemo raditi, kako bismo unapredili našu igru. Zadovoljan sam pristupom igrača, njihovim odnosom i radom na treninzima - kazao je Bahar.

- Imamo jednu veoma interesantnu utakmicu, sa najboljom ekipom u ovom trenutku u srpskom fudbalu. Kao trener Spartaka siguran sam da svi moji igrači jedva čekaju sutrašnju utakmicu. Mi razumemo koliko je ekipa Crvene zvezde ozbiljna, takođe razumemo koliko sutrašnja utakmica može da bude složena za nas. Međutim, u ovoj nedelji smo dobro radili, dobro se pripremili, tako da ćemo sutra probati da pokažemo sve ono što smo radili - rekao je Keržakov.

- Glavni sudija će biti Predrag Janjuš.

- Utakmica će početi u 20.30, uz tekstualni prenos na našem portalu, kao i na Premiumu 1 TV Arena sport.

 

Superliga, 4. kolo:

Petak

IMT - Čukarički 3:0

(Luković 34, 90+2, Stamenić 77)

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2

(Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59)

Crvena zvezda - Spartak 3:0

(Bukari 20, Bogićević 25ag, Manojlović 45ag)

Železničar - Voždovac 0:1

(Vujanović 21)

Nedelja

Radnik - Novi Pazar 17.15 (TV Arena sport 8)

Radnički 1923 - Partizan odloženo

Javor - TSC 19.30 (TV Arena sport 4)

Napredak - Mladost 19.30 (TV Arena sport 10)

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike