Siti osvojio Superkup! Gudelj tragičar, pogodio prečku u penal obračunu (FOTO)

16.08.2023

23:10

0

Autor: D. N.

Meč u Atini je završen rezultatom 1:1

Siti osvojio Superkup! Gudelj tragičar, pogodio prečku u penal obračunu (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Mančester siti je osvojio Superkup Evrope. U Atini su "građani" bili bolji od Sevilje. Posle 90 minuta bilo je 1:1, a u penal seriji 5:4 za Siti, osvajača Lige šampiona koji je ipak bio bolji od najboljeg tima u prethodnom izdanju Lige Evrope.

Nažalost, tragičar u penal seriji je bio Nemanja Gudelj koji je pogodio prečku. Srpski reprezentativac je ostavio odličan utisak, ali na samom kraju nije imao sreće.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
 

Tako je Siti osvojio prvi trofej u sezoni, pošto je nedavno u Komjuniti šildu uspešniji bio Arsenal.

Sevilja je povela u 25. minutu kada je Marokanac Jusef En Nesiri savladao Edersona. Posle centaršuta Markosa Akunje, En Nesiri je nadvisio čuvare i pogodio mrežu "građana".

U nastavku meča, Sevilja je propuštala prilike (baš En Nesiri), pa je usledila kazna. U 63. minutu, posle centaršuta Rodrija, Kol Palmer je glavom pogodio dalji ugao Bonoa. Posle izjednačenja, u narednom napadu, ponovo En Nesiri nije realizovao izglednu priliku.

I u 79. minutu, umalo je bilo 2:1 za Siti, a u odbrani gola Sevilje je značajan doprinos dao i Nemanja Gudelj. Samo nekoliko minuta kasnije, ono što se dešavalo ispred gola Sevilje, dešavalo se u kaznenom Sitija. Usledilo je nekoliko centaršuteva, ali su vazdušne duele dobijali igrači prvaka Engleske i Evrope.

Posle drugog poluvremena, nije bilo produžetaka (takva su pravila), pa se ušlo u penal seriju. koju su uspešno (za svoje timove) otvorili Haland, pa Okampos. Pogodio je i Alvarez za Siti, pa Rafa Mir za Sevilju. Precizan je bio Kovačić, a onda i Rakitić.

Griliš je otvorio četvrtu seriju, uspešno, da bi Montijel izjednačio na 4:4. Pa se trend sigurnog izvođenja penala nastavio. Golmani jednostavno nisu imali šanse protiv izvođača. Voker je pogodio za 5:4, a onda je Gudelj pogodio prečku. Snažno je šutirao, Ederson je bio savladan, ali je lopta ostala na prečki.

Inače, meč je počeo minutom ćutanja zbog ubistva navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, čija se majka oglasila za grčke medije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike