Šok u Italiji! Azuri ostali bez selektora!

13.08.2023

14:05

0

Autor: D. N.

Počele su i spekulacije o nasledniku, a jedno ima je izbilo u prvi plan

Šok u Italiji! Azuri ostali bez selektora!
Copyright Tanjug/John Sibley/Pool Photo via AP, File

Roberto Manćini više nije selektor fudbalske reprezentacije Italije. Iskusni trener je obavestio nacionalni savez (FIGC) da želi da ide, samo deset meseci pre početka Evropskog prvenstva.

- FIGC je prihvatio ostavku Manćinija. Ovo je kraj značajnog istorijskog poglavlja u italijanskoj reprezentaciji, koji je počeo 2018. godine, a završio se finalnim turnirom Lige nacija 2023. Manćini je sa ovim timom osvojio EP 2021. godine.

S obzirom na to da nas u septembru očekuju važne utakmice u kvalifikacijama za EP (sa Severnom Makedonijom i Ukrajinom), ime novog selektora će uskoro biti poznato - navodi se u saopštenju FIGC sa kojim je Manćini imao ugovor do 2026. godine.

Pod njegovim vođstvom, aktuelni prvak Evrope je odigrao 61 utakmicu i imao učinak od 39 pobeda, 13 remija i devet poraza.

Ipak, "azuri" nisu učestvovali na prethodnom Mundijalu, pošto ih je u baražu za plasman na turnir u Kataru izbacila Severna Makedonija.

Trenutno, Italija se nalazi na trećem mestu na tabeli grupe C kvalifikacija za EP 2024. sa tri boda. "Azuri" će devetog septembra igrati sa Severnom Makedonijom, a tri dana kasnije sastaće se sa Ukrajinom.

Kao i obično počelo se sa spekulacijama o nasledniku, a prema nekim od njih prvi kandidat je Lučano Spaleti, bivši trener prvaka Italije, Napolija.

Bonus video

instagram/kssrbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike