Manćini posle bolne eliminacije u pesničkom stilu! Fudbal je nemilosrdna metafora, a oglasio se i predsednik saveza

26.03.2022

12:46

0

Autor: 24sedam

Severna Makedonija je slavila sa 1:0

Manćini posle bolne eliminacije u pesničkom stilu! Fudbal je nemilosrdna metafora, a oglasio se i predsednik saveza
Tan2022-3-24_233643761_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Eliminacija fudbalske reprezentacija Italije u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru izazvalo je pravi potres na "čizmi". Severna Makedonija je slavila u Palermu, golom Aleksandra Trajkovskog u sudijskoj nadoknadi.

Naravno, na udaru je bio selektor Roberto Manćini koji se danas oglasio na društvenim mrežama.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

- Fudbal ponekad može da bude nemilosrdna metafora života. Prošlog leta smo bili na vrhu sveta, pošto smo okončalli jedan od najvećih podviga u istoriji reprezentacije. Ali smo se sada probudili u jednom od najdramatičnijih trenutaka. Od totalne sreće do frustrirajućeg razočarenja. Teško je da se prihvati, ali je prihvatanje poraza deo zdravog životnog i fudbalskog odrastanja.

Hajde da napravimo malu pauzu kako bismo sve razumeli jasnije. Jedini pravi potez je da dignemo glave i radimo na budućnosti - napisao je Manćini čiji će tim u utorak odigrati prijatljski meč sa Turcima koji su u baražu izgubili od Portugalaca.

I dok se spekuliše o budućnosti Manćinija na klupi,  oglasio se i predsednik nacionalnog saveza Italije Gabrijele Gravina.

- Nadam se da će Manćini nastaviti sa nama i da ostaje na poziciji selektora. Prošlog leta smo se radovali. Bili smo evropski prvaci i sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki, kako bi prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. Međutim, Manćinija i dalje vidimo kao deo projekta. Verujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želeo da padne entuzijazam. Želim da dignemo glavu i pokušamo da izbegnemo veliku štetu - rekao je Gravina.

Manćini je na klupi Azura od 2018. godine, a prvo sledeće (veliko) takmičenje je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, za dve godine. Inače, Italijani nisu učestvovali ni na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike