Bivši Zvezdin trener postaje selektor! Grof Božović vodi Severnu Makedoniju na EURO!

08.08.2023

22:04

0

Autor: 24sedam

Iskusni strateg, prema saznanjima 24sedam, preuzima nacionalni tim nekadašnje jugoslovenske republike

Bivši Zvezdin trener postaje selektor! Grof Božović vodi Severnu Makedoniju na EURO!
Miodrag Božović - Copyright Profimedia

Severna Makedonija dobija novog selektora. Kako sanaje 24sedam, nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović preuzeće nacionalni tim nekadašnje jugoslovenske republike u pokušaju da je odvede na EURO.

Iskusni strateg neće na ovom putu imati nimalo lagan zadatak. Makedonci se nalaze u grupi sa dva velika favorita Engleskom i Italijom, te Ukrajinom koja iz prikrajka vreba šansu da se domogne jednog od dva mesta koje vodi na kontinentalni šampionat.

Podsetimo, Makedonci su u prva tri meča kvalifikacija osvojili isto toliko bodova, uz početni trijumf protiv Malte (2:1), te bolan poraz od Ukrajine kod kuće posle vođstva od 2:0 na poluvremenu (3:2) i ubedljiv neuspeh protiv Engleske (7:0).

Ti rezultati očigledno su primorali čelnike nacionalnog saveza Severne Makedonije da se zahvale na saradnji dosadašnjem selektoru Blagoju Milevskom i na njegovo mesto dovedu prilično zvučno trenersko ime.

Iskusni crnogorski stručnjak najveći trag u trenerskoj karijeri ostavio je u Rusiji, a između dva boravka u njoj sedeo je dve sezone na klupi "njegove" Crvene zvezde sa kojom je osvojio jednu šampionsku titulu. Po odlasku sa "Marakane" dva puta je po jednu sezonu predvodio Arsenal iz Tule, dok je između dve godine proveo na klupi Krila Sovjetov.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike