"Grof" ne razume Ruse: Šta ćete dobiti odlaskom iz UEFA, kad sankcije sprovodi FIFA

26.12.2022

14:37

0

Autor: 24sedam

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag "Grof" Božović nije pristalica ideje da Rusi napuste fudbalsku Evropu i presele se u Aziju

"Grof" ne razume Ruse: Šta ćete dobiti odlaskom iz UEFA, kad sankcije sprovodi FIFA
grof - Copyright Profimedia

Bivši trener Crvene zvezde i brojnih ruskih klubova Miodrag Božović zvani "Grof", rekao je medijima u Rusiji da ne vidi razlog zbog čega bi se njihov savez premestio pod ingerenciju Azijske fudbalske federacije umesto da ostane pod kišobranom UEFA.

"Grof" kaže da se ova odluka teško može opravdati, budući da Rusiji ostaju sankcije za čije je sprovođenje nadležna FIFA:

- Ja lično ne bih napustio UEFA. Zašto? Za Rusiju neće biti razlike, jer FIFA ionako neće dozvoliti učešće u takmičenju. Iskreno, ne razumem zašto Fudbalski savez Rusije želi da se preseli u Azijsku konferenciju, i ne vidim razliku između lidera FIFA, UEFA i AFC - ljudi su svuda isti - kaže Božović.

- FIFA je donela odluku o zabrani Rusiji, kao da neće davati takve preporuke Aziji? Mislim da je Rusija više Evropa nego Azija. Može li prelazak u AFC uticati na dolazak stranaca? Legionari igraju za novac, niko ne dolazi jer voli Rusiju. Ako su zadovoljni platama, doći će. Osim toga, ako se stranci pokažu u ruskoj Premijer ligi, oni će otići u Evropu.

Rusi odluku o promeni federacije donose sutra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike