"Grof" kao da je pravi grof: Rusija je moja zemlja, ja sam deo njene fudbalske istorije

02.11.2022

09:54

0

Autor: 24sedam

Miodrag Božović očekuje novi posao posle razlaza sa Arsenalom iz Tule

"Grof" kao da je pravi grof: Rusija je moja zemlja, ja sam deo njene fudbalske istorije
20170506mmBozovi10 - Copyright MN Press

Bivši trener Crvene zvezde i nekoliko ruskih timova Miodrag Božović izjavio je da je sebi obezbedio mesto u istoriji ruskog fudbala.

Božović je od 2008. godine sa nekoliko manjih pauza i jednom velikom kada je vodio Crvenu zvezdu, vodio čak sedam ekipa u Rusiji - Amkar, Moskvu, Lokomotivu, Dinamo Moskvu, Rostov, Arsenal Tula i Krila Sovjetov...

Osvojio je jedan trofej - Kup Rusije sa Rostovom 2014. godine. 

Profimedia
Miodrag Božović

- Zašto nisam uspeo u tulskom Arsenalu? Dešava se. Kada radite kao trener, možda vam nešto neće uspeti. Ali na ovo pitanje mi je teško odgovoriti, jer sam imao sve uslove za rad. Uprava mi je stvorila najbolje uslove. Još uvek ne znam šta je tačno pošlo po zlu. Da li bih i dalje želeo da radim u Rusiji? Proveo sam dosta vremena u ovoj zemlji, ali ne znam ko bi još tamo mogao biti zainteresovan. Nikada se neću umoriti od rada u vašoj zemlji. Volim Rusiju. Za mene je ovo moja rodna zemlja, tamo se osećam kao kod kuće, ovo je moja zemlja. Imao sam mnogo pozitivnih trenutaka u Rusiji - rekao je Božović za ruski "RB Sport" i dodao:

- Što se tiče Krila i Arsenala, ne mogu da kažem da sam ja kriv za ispadanje. Teško je reći šta će biti sa mojom karijerom u budućnosti. Ali u pronalaženju tima svakako će mi pomoći činjenica da sam dobro radio u Rusiji. Imam ozbiljno iskustvo i mislim da ću imati dostojnu ponudu. Radio sam u mnogim ruskim timovima, i to uspešno. Ušao u istoriju ruskog fudbala. Zauvek ću biti upamćen i zato sam veoma srećan.

Božović veruje da se ruski fudbal vraća na scenu za pola godine:

- Kada će se Rusija vratiti evropskom takmičenju? Kada će UEFA i FIFA ukinuti zabranu? Za šest meseci. Mislim da će se operacija završiti za šest meseci, a ruski timovi će ponovo igrati na evropskoj sceni - u Ligi šampiona, Svetskom prvenstvu. Za šest meseci biće sve u redu sa Rusijom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike