Nije sve do neodržavanja terena, mi smo pozvali komisiju! Stadion Radnika nije suspendovan, Gašić otkrio šta je izazvalo problem

04.08.2023

14:10

0

Surduličani neće snositi sankcije

Nije sve do neodržavanja terena, mi smo  pozvali komisiju! Stadion Radnika nije suspendovan, Gašić otkrio šta je izazvalo problem
Stadion Radnika u Surdulici tokom prošle sezone - Copyright 24sedam

Tek što je počela nova sezona Superlige, a problem naviru. Sudijska komisija je morala da se oglašava zbog utakmice TSC-a i Partizana, a nije bilo mirno ni na krajnjem jugu zemlje.

Naime, fudbaleri Radnika, koji su kroz baraž obezbedili opstanak u ligi, susreli su se sa novim problemom – neadekvatnim terenom, pa je prethodnih dana komisija saveza boravila u Surdulici, gde su doneli odluku da Radnik u drugom kolu ne može da dočeka ekipu Spartaka na svom terenu.

Prve informacije bile su da je FSS suspendovao teren Surduličana, pa je vest odjeknula, ali iz uprave kluba za 24sedam su objasnili o čemu se radi.

- Mi ćemo biti domaćini na drugom terenu, ono što nije rečeno, malo su mediji interpretirali na način koji njima odgovara – mi smo pozvali komisiju. Nisu dolazili da nas kažnjavaju, već smo ih mi pozvali jer smo videli da imamo problema sa stadionom, koji je takav, nepredviđen – počeo je razgovor za 24sedam sportski direktor Radnika, Darko Gašić, pa nastavio:

- Uložili smo dosta spredstava za održavanje stadiona, sticajem okolnosti, došlo je do problema, velike suše koje su bile i ceo taj sistem je napravio problem, jer se javila ta neka bakterija, koja je dovela stadion do tog stanja. Mi smo insistirali da dođe ta komisija, koja je došla i zatražili smo da utakmicu sa Spartakom, dok ne saniramo problem, igramo na stadionu Radničkog iz Niša.

Radnik se već za meč sa Novim Pazarom, u četvrtom kolu, vraća na svoj teren, a Gašić još jednom ističe da je do ovakvog razvoja situacije došlo na njihovu inicijativu.

- Pogrešno interpretirano, komsija za licenciranje koja je došla, došla je na naš poziv. Utakmica sa Spartakom, da mi nismo pozvali komisiju, bi se odigrala. Mi smo zvali komisiju jer smo videli da imamo problem, koji ne možemo da rešimo u tako kratkom periodu. Zvali smo komisiju i zamolili ih da utakmicu sa Spartakom odigramo u Nišu, znači da igramo na drugom stadionu, dok ne rešimo ovaj problem koji takmičenje čini neadekvatnim. Znači, došlo je do problema jer su mediji interpretirali onako da bude senzacionalno. Mi smo pozvali komisiju da dođe i mi smo tražili da se uvere da nemamo mogućnosti da tu utakmicu sa Spartakom igramo kod kuće, nego da moramo na neutralnom terenu.

Surduličane ne očekuje kazna, niti će snositi bilo kakve sankcije.

- Ne, to je sticaj nekih nepredviđenih okolnosti. To je kao kad vam nestane struja na stadionu. Ne možete da utičete na sve, živa stvar je stadion, to je teren koji je rađen od strane Fudbalskog saveza pre nekoliko godina. Nije sve samo do neodržavanja. Imate prilike da vidite u Loznici i Leskovcu, gde su novi stadioni, došlo do određenih problema – podvukao je sportski direktor Radnika, Darko Gašić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike