Iz ugla sudijskog eksperta Jokića: Partizan nije oštećen, već TSC!

31.07.2023

23:18

0

On je opširno na TV Areni pričao o sumnjivim situacijama na meču iz Bačke Topole

Iz ugla sudijskog eksperta Jokića: Partizan nije oštećen, već TSC!
Mitić pregleda VAR - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije sa meča TSC-a i Partizana i smatra da je sudija Mitić presudio pogrešno kada je dosudio penal za crno-bele.

U Bačkoj Topli je viđen fantastičan fudbal, ali posle meča bilo je dosta kritika na račun suđenja na tom meču od strane crno-belih.

Na sve to iz Sudijske komisije FSS ne žele da ćute tako da je za utorak zakazana konferencija za medije Dejana Filipovića, dok se kao i posle svakog kola - na TV Arena Sport oglasio i bivši sudija Zdravko Jokić.

Prema njegovoj proceni spornih situacija sa meča je bilo dosta, i da zapravo oštećen TSC, a ne Partizan! 

Po proceni koju je dao sudijski ekspert Jokić, sve odluke koje je Mitić doneo bile su ispravne, sem one da nagradi crno-bele penalom u drugom poluvremenu posle kontakta Saldanje i Ilića.

- Uvek su problematični ti startovi golmana i uvek treba da se gleda lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, golman je stigao i pre kontakta je izbio pod uglom od 90 stepeni. Ne ide prema gol-liniji nego je golman prvi izbio loptu. I to nije prekršaj za penal. Ovde je VAR zakazao, ovo je greška sudije, morali su da zovu sudiju da gleda. Saldanja sklanja loptu, ali u tom trenutku golman stiže i videli ste da je prvi izbija. Ne računa se kontakt nakon izbijene lopte", kazao je Zdravko Jokić koji je označio da je jedina stvar koju je Mitić pogrešio u korist TSC-a iz prvog dela kada Stojića nije "častio" žutim kartonom za faul nad Nikolićem - istakao je Jokić.

Sudijski ekspert ističe da je prekršaj Kanute bio za jedanaesterac, kao i da je Partizanu opravdano poništen gol u situaciji kada se iz pasivnog ofsajda aktivirao Aleksandar Šćekić.

- Sudija je u dobrom položaju. U pravilima kažu da ako je igrač u ofsajdu i ometa igrača da pokuša da odigra loptom, onda je to ofsajd. Tada postaje aktivan u odnosu. Šćekić je preprečio kolenom i utisak je bio prvo da lopta ide visoko. Nije tako. Ipak, igrač TSC-a ide u pravcu lopte i želi da odigra tom loptom, a Šćekić ga je faulirao. Možda bi stigao loptu da ga nije zaustavio, dovoljno je da je u pokušaju da odigra loptom. Prvo je bio ofsajd, a onda faul -  objasnio je Jokić.

Potvrdio je da je Kalulu zasluženo dobio drugi žuti karton, iako bi neke sudije progledale kroz prste, dok je kazao i da je u redu što je Mitić pustio da se igra posle isteka nadoknade vremena, jer je bila opasna situacija.

Takođe, kazao je da je prekršaj za penal TSC-a postojao.

- Mnoge moje kolege greše: prekršaj nije gde je započeo, nego gde se završava. Mnogi kažu da ga je držao van kaznenog prostora, ali igrač stoji na liniji kada se prekršaj završava i linija je deo kaznenog prostora", objasnio je Jokić i potom dao i svoj komentar na saopštenja: "Mitić je sudio šest utakmica Partizanu prošle sezone i ni na jednoj nisu se žalili. Čim je sudio šest utakmica nije bilo primedbi. Možda nije imao dan, možda je izostao timski rad sa VAR-om - zaključio je Jokić za TV Arenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike