Zajedno promovišemo sport i obrazovanje: TV Arena sport i Sportska akademija potpisali ugovor o saradnji

02.07.2023

16:10

0

Prvi čovek ACG je naglasio da je TV Arena sport prva televizijska kuća u Srbiji koja je pokrenula sopstvenu Akademiju

Zajedno promovišemo sport i obrazovanje: TV Arena sport i Sportska akademija potpisali ugovor o saradnji
Nebojša Žugić i Leon Lukman - Copyright TV Arena sport

TV Arena sport kao lider u proizvodnji sportskih televizijskih sadržaja i Sportska akademija potpisali su ugovor o saradnji koji ima za cilj usavršavanje i edukaciju u oblasti sportskog informisanja i zajednički rad na sveobuhvatnoj promociji sporta u Srbiji.

Ispred kompanije Arena Channels group ugovor je potpisao generalni direktor Nebojša Žugić, dok je ispred eminentne obrazovne ustanove potpisnik bio osnivač Leon Lukman.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali ugovor sa Sportskom akademijom, ustanovom koja već 27 godina obrazuje buduće trenere, sportske menadžere i sportske novinare. Čast mi je što danas ugovor potpisujem sa profesorom dr Leonom Lukmanom, atletskom legendom, reprezentativcem Jugoslavije, čovekom koji je svoj život posvetio jednom plemenitom zanimanju, prosveti i koji već šest i po decenija svoje bogato znanje prenosi mladima - proučio je Nebojša Žugić i dodao:

TV Arena sport
 

- Ovim ugovorom dogovorili smo saradnju koja obuhvata promociju obrazovanja i sporta, kao i njihovu sinergiju koja je sve više neophodna. Sport je kao i obrazovanje najvažniji segment ljudskog razvoja. Obrazovanje daje sigurnost i moć, a sport jača karakter, učeći nas da se takmičimo ne samo sa drugima, nego i sa sobom, da prihvatamo poraze i prevazilazimo sebe. Zbog toga je posebna privilegija i radost raditi u svetu prosvete i sporta. Sa našim partnerom delimo iste poglede po pitanju promocije zdravog stila života i razvoja sporta. Zajedničkim snagama ćemo organizovati seminare, radionice, edukativne događaje i emisije kako bi podigli svest i motivisali pre svega mlade da se opredele za sport. To je neophodno u vremenima kada je moderna tehnologija, koja otuđuje i utiče na zdravlje, na neki način potisnula i stavila u zapećak sportski duh.

Prvi čovek ACG je naglasio da je TV Arena sport prva televizijska kuća u Srbiji koja je pokrenula sopstvenu Akademiju, što samo govori kolika se pažnja posvećuje obrazovanju.

- Podsetiću da smo prva televizija na ovim prostorima koja je prepoznala značaj ulaganja u svoje kadrove i jedina osnovala akademiju za sportske komentatore i voditelje. Naša vizija je informisanje na najvišem standardu. Želja nam je da zaposlenima pored ovog, pružimo mogućnost i za akademsko usavršavanje, a naš partner ima akreditovan studijski program sportsko novinarstvo. S toga smo ugovorom garantovali da će Arena sport svake godine davati stipendije mladima koji su zainteresovani za sportsko novinarstvo i koji će pohađati studijski program Sportske akademije. Srbija i u sportu i obrazovanju ostvaruje značajne rezultate a na nama je da budućim projektima pružimo podršku u razvoju ove dve sfere. Pratimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije i na ovaj način pokazujemo da želimo da pružimo punu podršku državi koja odvaja velika sredstva za razvoj sporta i sportske infrastrukture - istakao je Žugić.

Leon Lukman je podsetio da je Sportska akademija nedavno proslavila 27 rođendan i da je sve ovo vreme unapređivala svoj nastavni program kako bi stvarala što kvalitetnije kadrove.

TV Arena sport
 

- Sportska akadmeija je osnovana 1996. godine, a osnivači su bili Olimpijski komitet Srbije, tada Jugoslavije, Sportsko društvo Crvena zvezda, JSD Partizan i ja. Do sada smo iškolovali više od 2140 diplomiranih sportista i hvala TV Arena sport što nam je dala šansu da pokažemo ko smo i šta smo - rekao je Lukman, koji je iskoristio priliku da se zahvali državi Srbiji na velikoj pomoći.

- Mi smo samofinansirajuća škola, međutim moram da istaknem da nam je Vlada Republike Srbije dosta pomogla. Mi ne bismo mogli uopšte da krenemo da nije bilo pomoći države, kao i danas, zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i državi mi smo opstali. Nadam se da ćemo pomoć imati i u budućnost - dodao je prof. dr Leon Lukman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike