Slovo o sudiji 169. derbija! Jokić analizira: Bilo je propusta, najveći je napravio kod gola Zvezde!

03.03.2023

21:50

0

Autor: A. Š.

Sudijski ekspert za TV Arena sport prokomentarisao učinak Aleksandra Živkovića

Slovo o sudiji 169. derbija! Jokić analizira: Bilo je propusta, najveći je napravio kod gola Zvezde!
Aleksandar Živković - Copyright MN Press

Spuštena je zavesa na 169. večiti derbi. Crvena zvezda je na stadionu „Rajko Mitić“ savladala Partizan i pobegla na 16 bodova prednosti, a posle najveće utakmice srpskog fudbala neizbežna je i priča o poslu koji je odradio sudijski tim.

Večeras je na najvećem srpskom stadionu pravdu delio arbitar iz Niša Aleksandar Živković, koji je debitovao u večitom derbiju. Kako je odradio svoj deo posla, za TV Arena sport je posle meča prokomentarisao sudijski ekspert Zdravko Jokić.

- Suđenje je bilo kakvo se moglo i očekivati od Živkovića, koji je mlad sudija. Prvi put sudi derbi, osetilo se da ima tremu, neke situacije su ga možda iznenadile, možda je trebalo da reaguje preventivno u nekim situacijama, da predupredi neke probleme. U njegovom razvoju ne može se očekivati da bude malo komunikativniji na drugi način, s nekim osmehom. Nema taj autoritet kod igrača, to će doći s vremenom. Bilo je propusta, ali smatramo da kada se dobro završi derbi, da nema nikakve priče ili primedbi, da je dobro suđenje – istakao je na početku Jokić.

Najveću zamerku na sudijsku trojku nekadašnji arbitar je imao u situaciji kod gola Crvene zvezde.

- Pomoćni sudija je okrenuo leđa i ide prema centru, umesto da prati igrača koji na neprimeren način slavi gol. U pravilima igre kaže, ako se posle postignutog pogotka igrač ponaša tako i pravi gestove koji provociraju, koji razdražuju publiku, treba da bude opomenut žutim kartonom. Ovde je trebalo dodeliti žuti karton, zbog ovakvog ponašanja – rekao je Jokić o gestu Argentinca Viga, koji je simulirao pucanje ka južnoj tribini, dodavši:

- Mene čudi, ovaj igrač koji je tek došao u Srbiju, prva utakmica, on se već ponaša… S nekim načinom nepoštovanja publike…

Sredinom prvog poluvremena crno-beli su tražili penal zbog povlačenja Rikarda od strane Dragovića.

- Evidentno je da je bilo držanja za dres, ali igrač Partizana napreduje, nije ga izbacio iz balansa, nije ga čak ni usporio, tako da to držanje nije uticalo na dalji razvoj akcije. Nije bilo trzaja, Rikardo je pao tek kada ga je pustio – istakao je Jokić, uz konstataciju da je Rikardo Gomeš opravdano dobio crveni karton u finišu meča zbog udaranja Erakovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike