Jedan Srbin se najviše obradovao promocijom Interovog poslednjeg pojačanja

26.08.2021

15:57 >> 16:04

0

Autor: Adam Štulić

Hoakin Korea zvanično u italijanskom šampionu, šta to znači Filipu Kostiću?

Jedan Srbin se najviše obradovao promocijom Interovog poslednjeg pojačanja
Copyright Profimedia

Transfer Hoakina Koree iz Lacija u Inter s posebnom pažnjom pratio se i u Frankfurtu. Kada su Rimljani potvrdili završetak posla jedan Srbin u Nemačkoj verovatno je bio posebno srećan, jer bi taj posao njemu širom mogao da otvori vrata Serije A.

Srpski reprezentativac Filip Kostić od početka prelaznog roka nalazi se na izlaznim vratima Ajntrahta, ali bi konačno mogao da ih zatvori i samom finišu letnje fudbalske pijace.

Prelazak srpskog ofanzivca u Italiju dugo je figurirao kao sasvim izvestan, ali umesto viđenog transfera u Inter, Kostić bi na kraju lako mogao da završi u Laciju, koji je poslednjih nedelja u nekoliko navrata pokušavao da završi posao.

Deluje da su se odlaskom Koree na „Meacu“ stvorili svi neophodni preduslovi da nekadašnji fudbaler kragujevačkog Radničkog zaduži opremu rimskog velikana, koji će od Intera odmah dobiti šest miliona evra za pozajmicu do kraj sezone, plus dodatnih 25 narednog leta kada se aktivira klauzula o obaveznom otkupu.

Редовно удварани Филип Костић могао би да спакује кофере и ускоро отрчи у Лацио, јер договор не би требало да пропадне због финансијских средстава.

Pojedini nemački mediji sada pišu da posao između Lacija i Ajntrahta ne bi trebalo da propadne zbog finansijskih uslova i da su dva kluba već u kontaktu oko dogovora otkupne cene za Kostića, koji je, navodno, već pričao s Rimljanima oko svojih uslova.

Ajntraht je sada u prilično nezgodnoj situaciji. Srbin, prema saznanju nemačkih medija, želi da ovog leta promeni sredinu, ali je pitanje da li klub iz Frankfurta u kratkom vremenskom roku može da pronađe adekvatnu zamenu.

Ipak, Nemci podsećaju na izjavu trenera Ajntrahta Olivera Glasnera, koji je nedavno rekao da svako ko ne želi da igra za klub srcem i dušom, može da ode kod sportskog direktora i to mu kažu.

Pročitajte još

Zbog toga tamnošnji mediji donose zaključak: Ako Kostić već vidi sebe u Rimu, ishod pregovora se čini jasnim!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike