„Kuva se“ Kostićev transfer u Lacio: Direktor Ajntrahta bio u Rimu, na stolu su dve opcije

21.06.2021

14:37 >> 14:54

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac bi uskoro mogao put Apenina

„Kuva se“ Kostićev transfer u Lacio: Direktor Ajntrahta bio u Rimu, na stolu su dve opcije
Copyright Filip Kostić, Profimedia

Krajem sezone delovalo je da će Filip Kostić biti jedno od prvih pojačanja Intera za nastupajuću takmičarsku godinu, ali finansijski problemi u koje je u međuvremenu zapao italijanski šampion stopirali su već viđen transfer.

Ipak, srpski ofanzivac ne bi trebalo previše da brine, jer bi ovog leta, umesto u Milanu, mogao da završi u Rimu. Već smo pisali o želji Lacija da krene po potpis reprezentativca „orlova“, a izgleda da je ceo posao ušao u zvaničnu proceduru.

Kako javljaju pojedini italijanski mediji, novi sportski direktor Ajntrahta Markus Kreše, u društvo predsednika nadzornog odbora nemačkog budesligaša , navodno je viđen u Rimu, gde je trebalo da se sastanu sa čelnicima Lacija i porazgovaraju o uslovima pod kojima bi Kostić mogao da zaduži opremu nebesko-plavih.

Još u inicijalnoj vesti o želji rimskog velikana da angažuje Kostića, naglašeno je da bi trebalo da se radi o pozajmici s otkupom na kraju sledeće sezone. A sada je poznato da su na stolu dve opcije.

Po prvoj, Lacio bi Ajntrahtu najpre platio osam miliona evra, posle čega bi u kasu bundesligaša iz Frankfurta trebalo da se slije dodatnih 12 do 13 miliona. Druga varijanta je da rimski klub ovog leta za Kostićevu pozajmicu izdvoji dva do tri miliona evra, uz opciju otkupa za 20 miliona koja bi postala obavezna ukoliko Lacio narednu sezonu završi na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike