Baharova kaznena ekspedicija ponizila Fiorentinu! Zvezda je i te kako spremna za sezonu!

26.07.2023

21:54

0

Autor: P.K.

Tri gola za manje od 15 minuta i pet za manje od pola sata. Sjano izdanje šampiona Srbije

Baharova kaznena ekspedicija ponizila Fiorentinu! Zvezda je i te kako spremna za sezonu!
Slavlje igrača Zvezde - Copyright MN Press

Crvena zvezda ima tim koji može da se takmiči u Ligi šampiona! Istina je da je ovo prijateljski meč, istina je da Fiorentina ima još malo više od tri nedelje do početka sezone, istina je da je šampion Srbije već u takmičarskoj formi, ali ovako razbijanje jednog od najvećih timova Italije stvarno je malo ko očekivao.

Crvena zvezda - Fiorentina 5:0!

Zvezda je pet golova dala za samo 27 minuta, a tokom celog prvog poluvremena delovala je jako opasno čim je prišla šesnaestercu gostiju. Meč su, po običaju u pripremnim utakmicama, završila crveno-bela deca, ali kontrola meča nije ispuštana. Bilo je ovo fantastično izdanje.

Golove su dali Olajinka u 8. i 23. minutu, Kraso u 11, Ivanić u 14. i Bukari u 27. iz penala. Treba reći da je Zvezda u prvom poluvremenu imala stativu i još dve stopostotne šanse.

Fiorentina je najbolju šansu imala u samom finišu meča, ali je Popović sjajno odbranio "zicer" Kabrala.

Do početka Lige šampiona ostalo je nešto manje od dva meseca, ali je Zvezda po svemu viđenom i te kako spremna za početak. Govorilo se u prvim pripremnim mečevima da je još rano, ali sada možemo da kažemo da Zvezda jeste spremna za elitno takmičenje.

Fiorentina je finalista Lige konferencija, koje je izgubila pomalo nesrećno od Vest Hema 2:1.

Da ponovimo, Fiorentina je dosta kasnije počela pripreme, u Beogradu je manje od 12 sati, ali je i "viola" pokazala da je teško naći rešenje za Baharov presing i atraktivan fudbal. Zenit, Fenerbahče i sada Fiorentina – svi oni su bili u podređenom položaju. Štaviše, tim iz Firence je u drugom poluvremenu uz velike napore uspeo da se spasi još veće katastrofe.

Meč je gledalo više od 35.000 ljudi, tako da je ovo bila divna generalna proba za početak Superlige i sezone uopšte. Zvezda je pobedila u svih sedam pripremnih utakmica.

A šta pisati o utakmici u kojoj su se novi trener i novi tim zvanično predstavili navijačima na njihovom stadionu?

Samo kratko: Fantastično izdanje, tim koji sve vreme pritiska i "davi" protivnika, uz sjajnu i vrlo efektnu završnicu, bez previše komplikacija (osim Bukarija, ali samo jednom). Linije tima su se savršeno pomerale, crveno-beli su odmah nametnuli ritam i samo na vrlo kratke periode meča ga je ispuštala.

Navijačima Zvezde sada sledi jako lep period, jer će gledati najbolje timove na svom terenu i njihov tim koji ne samo da može ravnopravno da igra protiv njih, već to radi na vrlo lep, atraktivan i brz način.

Ko da dočeka početak Lige šampiona?

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, 5:0!

90. minut: Kraj meča! Sve je ovde gotovo bilo u prvom poluvremenu, ali sada je kraj. Fenomenalno izdanje Zvezde.

88. minut: Evo najbolje šanse Fiorentine! Kabral je imao "zicer", ali je Popović skinuo loptu. Sjajna reakcija!

- Meč prati 36.822 gledaoca.

82. minut: Privodi se polako meč kraju. Opao je tempo, ali ne mnogo.

73. minut: Ušli su Ado i Nikolić, pa je šansu dobio i 19-godišnji Kabić.

68. minut: Pritiska Zvezda Fiorentinu, koja je izvela kontranapad, ali je golman Popović bio na mestu! Pokušao je Kabral.

60. minut: U igri su za Zvezdu Šljivić, Mijatović, Leković, Lučić i Popović.

59. minut: Dosta ujednačenija igra u drugom poluvremenu. Čekamo brojne izmene. Otprilike svi Zvezdini igrači se zagrevaju. Kod Fiorentine ulaze u igru Brekalo i Kastrovili.

53. minut: Kraso je ušao u šesnaesterac, oslobodio se Blekija Milenkovića, pa uposlio Bukarija, koji je malo "prekombinovao", pa je golman odbranio. Ipak, Kraso je pokupio loptu, nastavio akciju i opet dao do Bukarija, koji šutira visoko preko gola. Rezultat nepromenjen, ali se čuju aplauzi na "Rajku".

- Izmene: U igri umesto Degeneka i Olajinke su Spajić i Nedeljković. Na drugoj strani umesto Jovića je ušao Kabral, a promenjen je i golman - Ćerofolini umesto Teraćana.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme! Vinćenco Italijano nije vodio ekipu u svlačionicu, već su radili dodatno na terenu. Možda za kaznu?

Kraj prvog poluvremena, 5:0.

44. minut: Nova stopostotna šansa za Zvezdu! Kraso je napravio prednost, a Ivanić je sjajno uposlio samog Olajinku, koji neometano šutira pored gola. Vrlo, vrlo, vrlo blizu je bilo ovo.

Osetite malo atmosferu meča kroz fotke:

40. minut: U trenucima mirnije igre da pomenemo da je Zvezda spremna za takmičarsku formu, a da je do početka Serije A ostalo još malo više oko tri nedelje. Sve to stoji, ali Fiorentina je finalista Lige konferencija, što je izgubila malo nesrećno i jedan od većih klubova u Italiji i Zvezda vodi 5:0, uz pogođenu stativu i promašenu stopostotnu šansu.

36. minut: Kraso pogađa stativu glavom iz peterca! Kako igra Zvezda, ovo je nestvarno gledati, Fiorentina na konopcima!

35. minut: I iz tog pritiska Zvezda je očas posla prešla ceo teren i ponovo zapretila. Ovo je bila stopostotna šansa, ali je Dodo spasao goste. Kakvo izdanje Zvezde!

34. minut: Fiorentina je uspostavila kontrolu i pokušava da organizuje nešto ispred gola Zvezde, ali bez uspeha. Na drugoj strani kad god Zvezda dođe u šesnaestercu "zamiriše" na gol.

30. minut: Evo i šanse za Fiorentinu - Mandragora je sa leve strane centrirao, a Kvarta je loptu zakačio glavom, ali pored gola. Nije bilo prave opasnosti, ali je Fiorentina napravila mali pritisak.

26. minut: Bukari u prodoru, ruši ga golman - penal! Koristi ga Bukari. 5:0. Auuuu...

24. minut: GOOOL! Nestvarno! Piter Olajinka daje svoj drugi gol, ovo je potpuno demoliranje rivala, ovako nešto stvarno niko nije očekivao! 4:0.

15. minut: Olajinka je bio u šesnaestercu, razmišljao se, pa dodao Ivaniću, koji se okrenuo i doneo Zvezdi 3:0 za manje od 15 minuta igre!

12. minut: GOOOL! Ivanić je sjajno uposlio Krasoa, a ovaj rutinski završio akciju. Furiozno igra Zvezda!

10. minut: Odmah posle gola je nastavila Zvezda da pristika goste. Sada ima korner. Na "Rajku" je fenomenalna atmosfera i velika buka, kao da se igra neko finale, a ne pripremni meč. Ništa od kornera.

9. minut: GOOOL! Olajinka je "ubica". Uporan je bio, oteo je loptu jednom neopreznom defanzivcu Fiorentine i rutinski smestio loptu u mrežu!

1. minut: Zvezda se odmah našla u izglednoj situaciji! Posle prvog napada Olajinka je istrčao u šesnaesterac, ali je golman Taračijano bio na mestu.

- Počeo je spektakl!

- Grmelo je pre meča sa tribina:

- Zvezda je prijateljski dočekala Luku Jovića. Napadaču su dres Zvezde uručile legende crveno-belih Dule Savić i Vladimir Petropvić Pižon.

- Crvena zvezda je ovog leta odigrala šest prijateljskih mečeva i i na svima je pobedila. Izabranici Baraka Bahara pobedila selekciju Užica, Borac iz Banjaluke, Zenit, Nefči, Fenerbahče i TSC. Šampion Srbije je prilično lako pobedio vicešampiona 3:0. Moglo je biti i više golova. Sličnu startnu postavu izveo je Izraelac i večeras. Ponavljamo, Zvezda Superligu počinje u nedelju protiv Vojvodine. A i Liga šampiona nije daleko.

- Ovako je bilo na zagrevanju "viole":

- Luka Jović će predvodi napad Fiorentine večeras. Iz Italije su stizale priče da će se Srbin naći na klupi, ali je ipak u startnoj postavi. Ovaj meč je ujedno prvi Joviću protiv kluba u kom je ponikao, prošao sve mlađe kategorije i doživeo seniorsku afirmaciju.

MN Press
 

 

Uz centarfora, u redovima gostiju od srpskih fudbaleraje i Nikola Milenković, ali je štoper među rezervistima.

- Pogledajte kako je bilo oko stadiona pre početka meča:

- Kao što vidimo, povratnik Miloš Degenek je startnoj postavi. Kapiten Aleksandar Dragović je van protokola, nezvanične informacije kažu da je "rovit", pa je na poštedi. Osim toga, u timu nema velikih iznenađenja.

- Imamo sastave!

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović, Rodić, Kangva, Stamenić, Mitrović, Bukari, Ivanić, Olajinka, Kraso.

Fiorentina: Teraćano, Dos Santos, Biragi, Martines, Ranijeri, Dankan, Mandragora, Sabiri, Jović, Bonaventura, Ikone.

- Zvezda je otkrila dresove u kojima će igrati večeras.

- Zna se i koje igrače dovodi Fiorentina.

- Prvi čovek kluba Zvezdan Terzić podigao je solidnu prašinu gostovanjem na RTS.

- Crvena zvezda je već osetila novi teren na popularnoj "Marakani", ali se meč protiv TSC-a igrao bez prisustva publike i medija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike